Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.389
    Бев на пластичарска во една продавница. На страна им стоеше дека имаат попуст за одредени производи ама не беше така.
    Прашав дали може да ми помогне за одредени производи и таа рече „сега“ и си продолжи со муабет на албански (што може да било и озборување зошто почнаа и да се смеат со другиот вработен што беше крајно некултурно) и кога конечно заврши со пакувањето на проиводот после 5 мин, продолжи да си муабети и конечно после некое време се одлучи да помогне.
    Прашав за еден производ (што очигледно го продаваа распар) каде се другите работи за да ги комплетирам и таа се изнасмеа дека не можело така да оди (на страната им го имаше производот со останатите работи).

2. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    7.656
    Што финти прават во ДМ со попустите наводни? На рафтот за крем за лице пиши попуст од 697 на 420, одам на каса ми го наплаќа 697. И кога ја прашав дали има попуст будала ме прави. Демек кај фати фати, на некој ќе му биде незгодно да го врати? Срамота

Па уште лута ко го вратив, очи ми преврќа, гужва сум правела.

На Irenaiki, Nana1156, Cosmic Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Gazdite treba da si se preispitaat vo vrska so vrabotenite... Vrabotuvaat stoka a normalni luge koi ke im rabotat vredno gi ignoriraat. Zatoa nema da gi bide
    Ednas arogantno ponasanje, uste ednas nema da me vidi. Ako go ,napravat toa poveketo ke ima efekt, dosta e da bideme ovci vo sekoja smisla

На Cosmic Girl и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  4. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    2.947
    Навистина и продавачките работат во лоши услови ама за тоа не се виновни клиентите.Во маркетиве скоро секој пат кога ќе пазарувам налетувам на да се изразам безобразни продавачки.Никаква култура,однос клиент-купувач = 0.Ако ги прашаш нешто одма фаци,фактички ги бркаат клиентите а од нив земат плата.

На Nana1156 и Tea678 им се допаѓа ова.
  5. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    312
    Вчера бев во sara fashion, разбирам и газди и се, ама нели е претерано пет пати да ве праша некој дали ви треба помош? Башка едно тесно продавниче и 5 продавачки да ви висат над глава, па налет и разгледување и се, сакам убаво да си разгледам а не некој само да ме прашува како да сум ретардирана уште да иде по мене како да ќе украдам нешто и да ми диши во врат не можам да трпам така не ми е пријатно, напротив многу глупаво и анксиозност ме фаќа! Ништо не купив и си излегов. П. С. Нема ништо поубаво од продавници во кои човек ќе влезе сам да разгледува на раат а не да се чуствува како крадец.

На Mazegin, Sanniii, Fraxinus и 9 други им се допаѓа ова.
  6. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.524
    Ццц и сега има или нема попуст во дм!?

7. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Nema.

8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.524
    Овие од Дм или нека си ги сменат цените или народот го прават будала или како еве не знам... На рафтот 80 ден на каса 120 ми пукна филм и реков на продавачката кога ќе Ви бидат исти цените на рафт и каса, ќе се вратам да купам. Безобразие

На Nana1156, Cupcakee31, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Тоа не е фер.
    Може имам уште 1000 ден во џеб и ми е планирани. Може некому месецов му менува дали кремата му е 400 или 600. И не ни е на сите пример лагодно на каса да враќаме производи. Јас би вратила, да е за 5-10 денари ајде де, ама сѐ повеќе, е пљачка. На сите им е тешко во ова време, не мора да се крадеме. Нема фајде од богатење на туѓа мака

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.378
    Допаѓања:
    12.706
    Мислам дека постои закон(некој правник нека кажи), доколку испадне производот поскап од цената поставена на рафт, да се обврзани да ти го продадат по таа цена.

На sweet-cherry, L.i.n.a.a, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.238
    Многу ќе ги заболи што нема да купиш. :D
    Можете да пробате да зборите со шеф/ицата за различните цени.
    Или речете дека ќе ги пријавите (ова често функционира и кога производ на попуст се обидуваат да го наплатат по редовна цена). :D
    Или ова пишете им го во порака на ФБ и Инстаграм.
    На „нема да го купам“ само ќе се изнасмеат.

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Па нема баш само да се изнасмеат, ако работат на процент.

13. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Да да, не сум правник, но имам прочитано дека ако на рафт има една цена, а вас ви наплатат на каса друга можи слободно да викните пазарна инспекција и да ги казни. Али ние потрошувачите не си ги знаеме правата.

На cresa-jagoda, Cosmic Girl и franca им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    21.131
    И јас мислам имаше вакво нешто.
    Ама некој ако земе да сликне цена и фискална и пријави одма ќе му рипнат. Демек и така рмбале за минималец, уште да ги избркаат или казнат па ај греота се, се случува :drunk:

15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.524
    А, тебе нема да те '' заболи'' ако купиш три или четири производа и од по секој те украдат по едно 20, 30 денари? Уште смешно било ако ги вратиш...јас да ти кажам земам тел во рака и рачунам до колку сакам да направам сметка бидејќи имав ваучер и сакав да го искористам без да доплаќам, нема што да ми рачунаат повеќе и верувај уште посмешно е купувач на каса да ти враќа неколку производа и да ти докажува дека сумата која што ја израчунал на калкулатор е помала од таа што ја наплаќаат, така да, мислам само дупла работа би имале, тешко дека време за смеење ќе имаат.

На christinnn, cresa-jagoda, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Screenshot_20230317-125912_Instagram.jpg Screenshot_20230317-125918_Instagram.jpg

На cresa-jagoda и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.389
    Има закон за различна цена на рафт и на каса ама штом им укажеш дека не им е во ред цената (ова обично за маркетите важи), одат по рафтови и менуваат така да понекогаш нема како да се докаже дека било друга цена дури и при сликање.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ne e samo dm I vo kam I vo zito e isto na raftovite edna cena na kasa druga

19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Луѓе, абе вработените ли одлучуваат за цената или фирмата? Нема потреба да се вмешуваат вработените, ќе си пријавите во пазарна или со полно право ќе го вратите производот, па и пет денари да се во прашање, ако не сум испланирала да ги потрошам, нема да ги потрошам.

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    21.131
    Вработените треба да усогласат цената на рафт и во компјутер.
    Не е цената сама по себе проблем туку што едно пишува таму, а друго ти куца.

На Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.