Зошто да не е убаво? Ако нема желба за секс, што е неубавото тука? Мизерно е сексот да ти е двигател во животот.
Ne deka e loso ubavo e da imas zelba ama. I da nemas ne e tabu tema ili cudno megjutoa ne treba da ti e se do toa vo zivotot kako dvigatel treba malce i razum ama mnogu daleku izlegovme od temava
Не е далеку, зошто далеку? Баш напротив на тема сме Зошто би било лошо да си асексуална? Не ми одговори
Nema nisto loso vo toa da si aseksualen toa gi imav i pisano,, ako veke sme direktni jas spagjam vo taa grupa da receme loso e sto nemozes da svatis sto e toa za sto mnogu lugje tezneat i sto e poentata vo toa, bi sakala da imam potreba megjutoa ete moze e do godinite do pogresen partner i sl
Sekoj nema ista seksualna zrelost, ednostavno nekoj e poaktiven nekoj ne nema loso i tabu vo nisto samo mislam i pregolema zelba ne e ubavo vajda treba najnormalno da fuknkcionira na toa pole.No sepak sekoj si e razlicen i nemozam da kazam kako e of drugata strana ili da sudam samo sepak sekogas bi bila prvo pri razum odkolku zivotinski instingt
Здраво девојки, имам голем проблем кој трае многу долго... сега сум мажена а претходно имав и други врски ама никогаш не сум уживала во сексот. Искрено сакам да ја почуствувам таа убавина ама ништо не чуствувам ни кога сум со маж ни пак сама да пробам да се задоволувам. Ако има некоја проблем како мене или знае како да се справам со истиот нека ми каже зошто не сакам животот да ми помине без да ја осетам убавината на сексот. Фала однапред.
Јас порано мислев дека е нормално асексуалец да си, но испадна дека всушност позадински психолошки трауми стојат позади сето оваа. Сексот е примитивна биолошка потреба, исто како и потребата за храна и вода, мајчинскиот инстинкт, така и сексот шо всушност тоа и не е ништо срамно. Најчесто асексуалноста се јавува ако личноста како дете била сексуално нападната или злоупотребена, или пак премногу била казнета кога открила дека всушност постојат 2 пола. Сето ова влијае на психата за понатамошно развивање на личноста. И во трите случаи се јавува повлеченост, запоставување на еден од најбитните биолошки мотив. И не, да немаш секс не е кул, да ти е преслабо либидото не е воопшто нормално! Сепак шо можам да забележам веќе како тренд е меѓу младите, здрави, прави, добро воспитани, па пак се прават како нешто да им фали
Можеби постои како преодреден медицински "феномен" 1% , но нормални луѓе се декларираат како такви бидејќи друштвата за социјални правди им дале платформа да "уживаат" безгрижно во нивната пропаст. Сега постојат МИЛИОН НОВИ СЕКСУАЛНИ ОРИЕНТАЦИИ , али нека ви биде јасно дека тоа се сосема ПОГРЕШНИ ПРАВЦИ , измислени од ретардирани платеници да го уништат човековиот компас за размножување... одамна на светот се знае колку се 1 + 1.
Мене пак не ми е толку чудно некој да не чувствува сексуална привлечност или да нема сексуални нагони. А уште помалку сметам дека тоа треба да биде сексуална ориентација.
И кај нас постојат многу асексуалци. Лично неколку имаат ми се доверено. Не кажаа дека се асексуалци туку ми објаснија дека немаат никакви желби за секс и никогаш немале или имале секс ама не им пружел никакво задоволство.
Може да се каже дека воопшто не го сакам сексот,како прво сум пасивна личност и доста чувствителна .Кога имав односи уживав донекаде се осеќав валкано нечисто некако .Сакам романтика а самиот секс не го вреднував ни како помлада.Можеби не сум го нашла вистинскиот ,но на темата мислам оти сум асексуална.Воопшто не мислам на сексот ниту ми недостасува
Дали сериозно не сметате дека добар дел од коментариве на темава, кои се базирани на исмејување, треба да се избришат?
Познавам асексуални машки. Женски до сега не сум сретнал или не ми кажале. Многу често ниското либидо или неуживањето во сексот се меша со асексуалност. Асексуалноста значи да не чувствува никаква сексуална привлечност кон никого.
И што велат? Една девојка во средно тврдеше дека е асексуална но после имаше женски, испадна дека е лезбејка.