Во тоа Первекс (кај Беко ) баш денес прв пат поминав и немаше вакви сукњи. Некаде во Скопје или да се фаќа Солун под нозе?
Во Певекс ја менуваат робата за неколку дена, така да ако ја имало пред 1 недела сега сигурно више ја нема..
Па немора бе за едно вакво до Солун да одиш.Купи си некоја долга сукња,скрати ја однапред и еве ти асиметрична сукња Инаку ми се допаѓаат сукњиве и се токмам да си ''скројам' една
Немам ни време ни план да си кратам или шијам, туку едноставно да одам и да си купам готова и затоа и прашав, конкретно за тоа. Прашањето мое и даље важи, па ако види некој некаде, нека сподели!
теранова мислам дека имаше и калиопе ... али има Охрид и Струга едни продавници парензо се викаат. Таму има али има и мн убави др. парчиња облека
Во Грчка врие од вакви сукњи, си купив зимата неколку, ама сеуште не сум ги носела. Интересни се, се додека не почне цел град да ги носи, а ми се чини дека наскоро ќе почне
Не знам дали би ги носела ако е предниот дел рамен , а задниот до под може и ќе облечам инаку така до средина не ми се допаѓа