Законски 7 часа дневно мора да даваат програма на македонски јазик.Порано барем имаше емисии и по две серии.Сега сета програма му е исполнета со серии и затоа мора да ги синхронизираат за да го испочитуваат законот.Ама барем да не ги прекинуваат сериите кои се одамна снимени и да ги делат по сезони. Барем на канал 5 има една серија која не е синхронизирана Ангел чувар.Да продолжат така и со другите серии ќе биде супер.
На сител сега рекламираа последните три епизоди до крајот на сезоната, а до смртта на Мелек има уште најмалку 6 епизоди, освен ако не ги кратат и ако ги даваат по 90 минути како што е во оргинал
Гледам дека овде се отворила некоја трета дискусија.. И нема да коментирам во врска со тоа, сите си знаеме што се случува во Македонија со сериите Почнав да ја гледам новата сезона на нет и тотално се заљубив во Спојлер Асја!! Многу е слатка, цело време си трчка Цела е на мајка и Само ми е жал што ќе и дадат глас на некое неписмено девојче што едвај се научило да чита и се ќе расипе Мислам дека ќе ја изгледам цела ова лето и нема да се мачам со нашата синхронизација кога ќе ја продолжат!!
Првата сезона на Аси ми беше многу убава,оваа вторава беше многу здодевна гледав една две епизоди само од целата втора сезона...
Јас ја изгледав на natabanu.com , но крајот не ми се бендиса. А мн интересна е Асја ќерката на Аси и Демир, мн е тврдоглава како мајка и. Инаку во целост ми се допадна серијата
И јас пред неколку дена ја завршив.. Истото го ислам за крајот, колку интересни ги направија важните моменти, толку ли не можеа да измислат повпечатлив крај? Сепак.. Голем впечаток ми остави последната сезона! Прекрасна!
Да ти кажам и јас за серијата дознав многу порано пред да ја дадат кај нас. На разни страници каде се коментира околу турските серии секаде читав пофалби и често некои кои ја гледале стално викаа, ајде кога ке ја даваат АСИ, демек како една од најдобрите. Дури и на други форуми од бившите ЈУ земји каде ја давале ја фалеа како НАЈ-НАЈдобра и пред една година ја гледав на “натабану“ со превод малку на почетокот а крајот од кога Демир се враќа после 5 години го изгледав до крај и да ви кажам мене ич не ми остави никаков впечаток. Па Лисјата паѓаат,Бурни времиња, Љубов и Казна беше сто пати поубава љубовна приказна од оваа. Ова нема врска со љубов. Па овие двајца се повеќе скарани одошто смирени.Онаа мајка и на Аси неможам да ја поднесам во синхронизацијата, Јелена Жугиќ од кожа ме вади.Значи да заклучиме, воопшто не е НАЈ -НАЈ..........
Нема да ја даваат од почеток. Ќе продолжат од каде што застанаа, и онака имаат термин во кој ги даваат сериите кои веќе завршија.Ја репризираа Зет домазет, сега Завет, па понатаму можи и Аси од почеток ќе ја дадат. А најмногу ме радува што најглупавата серија конечно ќе заврши
Еве ги епизодите, ама тука не се синхрониирани, туку се со хрватски превод. http://www.youtube.com/watch?v=eCxsqtvg ... 5F4A5C4D01