1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Со оние за интернет употреба. Јас плаќам со Виса Интернет на Стопанска.

На angel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Пред 11 дена порачав две фустанчиња и откако наплатив ми стигна маил од Асос дека пратката ќе ми стигне денес, на 9. Но ништо нема. Колку мејлови ви пратија на вас додека не ви стигна порачката? Дали ви стигна на време?

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не се загрижувај многу зошто периодов е малце пореметен заради времево и еден куп откажани летови што доцнењето има секаква логика и смисла. Ако ептен не те држи место пиши им и прашај ги за некаква информација околу пратката и ако имаат tracking number да ти кажат до каде е.

Инаку испраќаат 2 меила, од кои 1 за успешно плаќање и 1 за испратена нарачка.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Ајде, ајде, и јас ја направив мојата прва нарачка денес, па нека тргне работава :D :D :lol: :lol:

5. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Во делот каде што е наведено дека можиш да ја пратиш нарачката, кога кликнав за Грција имаше наведено некои доцнења поради снегот, за Македонија немаше ништо. Ама Како што ти кажа Artemission главно е ради тоа. И мене во едниот меил ми пишуваше нарачката да ја очекувам на 21-ви Фебруари, а во следниот откако го добив за успешно испраќање ми пишуваше очекувајте ја за 8 дена или помалце. Ама како што видов доаѓа другиот петок (од тие 8 поминати), на викенди и кога ке видиш пак 21-ви. :)

6. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Јас вчера нарачав, ми пратија мејл дека ја примиле нарачката, ама уште не ми пратиле дека е испратена. Дали треба да паничам, или рано е? :D :D :D

7. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    4.539
    Рано е

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Сега ја читам темава, и гледам дека доста ефтини и интересни работи можат да се нарачаат. Е сега, јас имам обична картичка од Стопанска, таа нема да ми врши работа за плаќање преку нет. Интернет картичка да барам да ми направат во банката? За колку дена ќе биде готова? Се плаќа нешто за неа или? Не сум искусна во интернет шопинг, прв пат ќе ми е, затоа толку прашувам :)

9. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Зашто јас не можам да најдам толку ефтини работи како вие???
    Пошто не знам баш како им функционира работата, има нешто како специјални попусти, денови во кои има попусти, или треба нон стоп да пратам??? ако не му е тешко на некој да ми подобјасни, сакам да се обидам со виза електрон, на некоја мала сума...па после ќе биде што ќе биде :o :D ...Однапред благодарам :)

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И мене ко Енца ме интересира истото, кога има обично попуст? Чекам да намалат едни штикли на Асос веќе можеби месец ипол, не дека се премногу скапи, ама не ми се брза па сакам на попуст да ги земам :wasntme:

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Фемина и ние да знаевме до сега немаше ништо да остане :D
    Треба да си упорен и досдаден,секој дена да чекаш и проверуваш.
    Обично ако има некоја промоција ти праќаат на меил за да знаеш барем неколку часа порано :)
    Јас една маица веќе незнам колку ввреме ја чекам да се симне, нема ни 1 фута симнaто, а едни ракавици од 10 дојдоа на 5 фунти сега.
    Така е зависи дали имаш среќа или не :)
    Биди упорна и проверувај често, тоа е моето мислење и пропорака :)
    Ама имаат акции како ова скоро секоја недела, или пак 2-3 пати месечно

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Ќе дадеш барање за Виса Интернет во банка, не се плаќа ништо. На линков имаш нешто повеќе информации http://stb.com.mk/visa-internet-.nspx
    Колку се чека не знам точно, мојава татко ми ја доби побрзо бидејки таму работи.

13. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Ова е жива зараза, сите пари си ги потрошив ама начекав многу добри понуди. :lol:

14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Девојки, мора да се плака со интернет картичка? Јас имам обична дебитна Visa elektron, и имам акаунт на moneybooker...Ама ова плакање дирекно од картичка не ми е јасно. Ај ве молам некоја што порачувала малку да би пообјасни...малку само :D

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Би требало да може, јас имам други работи купувано преку интернет со Виза Електрон (на тутунска) и сега планирам да ја пуштам да ми купи нешто и oд Асос :)
    Се регистрирав на странава и бендисав некои фустанчиња на sale по 15-20 фунти, ама заедно надминуваат сума од 45 евра. Прочитав низ темава дека некако може да се подели нарачката, па ако може некој да ми подобјасни како оди тоа пред да нарачувам да не се зезнам. :)

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148

Ако имаш на задната страна код од 3 цифри тогаш може да купуваш со таа картичка. Пишуваш адреса, име презиме, до кога важи картичката и број на картичката и на крај 3 цифрениот код.

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Океј, а јас имам друго прашање, дали некоја од вас, веќе купувала со тие Попуст кодови, и каде се внесуваат... Јас најдов код и незнаев каде да го внесам? Може не гледам убаво, па некоја да ми помогне... :) :)

п.с.Ми ја пратиле порачката сабајлево, can't wait да ми стигне :D :D :D

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    Направи две посебни нарачки. По едно фустанче посебно нарачувај, или по две ако не ти надминуваат 45 евра.

При плаќањето, имаш дел Promo code or NUS Extra student number, кликни го и во правоаголничето напиши го кодот.

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Исто и јас. Никогаш не сум начекала нешто ефтино. :tmi: Дури и прескапо е.

Ве молам кој знае нека ми помогне околу бројчињата за костумите за капење. :)

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.705
    Добив одговор од Асос за пратките што не ми стигнаа,за првата ми испратија нов пакет но овој пат со ДХЛ,а за втората ке ми ги рефундираат парите во рок од дест дена бидејки фустанот повеке го нема.
    Нарачав уште еден фустан со код од 20%ми дојде 11 фунти и капа за 3 ф,но да видам дали воопшто ке стигнат.
    Инаку за стандардната пошта која е бесплатна и која ја испракаат ,не може да се следи пакетот.