1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    А што е финтата нарачката да не ти биде повеќе од 45 евра?? Не разбрав :$

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Aко добро ја разбрав LivingGlam за истото прашање, на пр. ако имаш 3 работи од по 15 фунти можеш да направиш една нарачка со две работи = 30 фунти < 45 евра и третото парче посебно да се нарача за да не ја надмине таа сума.

3. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Да и јас тоа разбрав ама зашто да не ми биде нарачката повеќе од 45 евра?? :^)

4. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    За да не плаќаш царина :) Пишува поназад во темава :!:
    Луѓе кај ги наоѓате кодовите за попуст, гледам многу ефтино иде така :?: зошто јас немам начекано такво нешто???

На Buba-Mara му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Имаат прекрасни работи, ама повеќето што ми се допаѓаат се многу скапи. Па си чекам намаление кодови или шо ти знам било што :D

6. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    На Stam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Не беше ништо страшно, утредента ми стигна порачката. Ми каснеше 1 ден ама доволно да ме испаничи. Фустаните беа спакувани само во сиво нешто (налик на најлон). Плус тоа беше и дупнато. Кога ја видов пратката ми се пресекоа нозете, си реков -`Каренин збогувај се од фустаните! Но кога ги отворив фустаните беа исти како на сликите. Само малку ми се тесни, доста сум поправена во последно време. Значи имам 58 кила, а порачав фустани со величина 10 и кнап ми се. Ама барем ми влегуваат :?: .

8. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Дали важат кодовите за работи кои веќе се на попуст?
    И ако има некоја порачувано чевли ме интерескира дали УК5 одговара на нашето 38, во табелата пишува дека одговара ама ме интересира ваше искуство.

@karenin и јас сакав да порачувам фустанчиња ама ми се гледаат некако прекратки на моделите што ги носат, висока сум 174см и отприлика сум УК10 ме интересира во живо дали се толку кратки, т.е. за мојава висина дали се тамам, да не згрешам ако порачам? :^)

9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    За оние кои се двоумат дали да порачуваат деновиве или не, има попуст од 10% на сите аутлет производи. Попустот важи до недела, 19ти Февруари до 09.00 (по наше време).

Прикачени фајлови:

• 10% Off.png
      10% Off.png
      Големина на фајлот:
      674,2 KB
      Прегледи:
      190
  10. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Многу се изнервирав денес, ми стигнаа обетките кои нарачав покасно, а корсетот што го нарачав прв нигде го нема :( :worried:

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Колку време ти доцни првата порачка? Пиши им штом е така нека проверат ако можат до каде е пратката или во краен случај ако се изгубила да ти ги вратат парите.

12. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Ги прочитав сите мислења во темата, ама пак имам некои прашања...би сакала ако можат да ми одговорат оние кои веќе нарачале :) Овие кодовите, за сите работи важат? Еве на пример за накитот, или за тоа посебни кодови се користат :?: И ова, колку % намалување на цената има со кодовите? :)

13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.705
    Асос има една вообичаена политика да чекаш две недели од датумот што ти е напишан во мејлот дека ке стигне,ако се пожалиш сега ,дека не ти стигнала пратката ке ти речат да чекаш до тој и тој датум,по тој датум или ке ти пратат ново со ДХЛ или ке ти ги вратат парите,мене ми испратија нов пакет кој стигна за 4 дена со ДХЛ,а за другиот ми ги вратија парите за 3 дена .

На ketisk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Arris

Arris Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    22
    Ми стигна првата нарачка :D :D :D
    Прстенот што го нарачав на 3ти февруари, стигна во предвиденото време, ни ден покасно!
    Спакуван беше супер во кутија па со заштитни кеси и све како што треба :D
    Сега за сега сум ептен задоволна од Асос.
    Втората нарачка ја чекам околу 21ви февруари, па тогаш ќе ставам слики :D

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Еве и јас да ве известам како поминав :) Порачката ми стигна точно на денот кога ми пишаа, 1 ден порано ми стигна тоа ливче од пошта и било закачено на влезната врата. А македонски пошти се очај, затоа што не ми побараа лична карта кога отидов да го подигнам пакетот. Што значи и некој друг да си го нашол ливчето можел да си ја подигне пратката :punch:

Кутијата ми изгледше отварано, беше лепена со селотејп, ама од тоа што го порачав ептен сум задоволна, бидејќи е идентично како описот и сликата.

На Heleny и rossonerka им се допаѓа ова.
  16. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Blanca aj постирај слика да видиме што си порача :?: :) и сите што сте и не сте задоволни од порачките, макар што мислам ретко кој не е задоволен по пишаното!

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Ми стигна едниот уште вчера ама дури денес се одмрзив да го земам, дека многу далеку ми е поштата :P
    Ама другиот ми го нема :@
    И тоа баш битниот со кошулата и панталоните :swear:
    Ќе си пукнам ако не ми стигне има на сите во асос маил да им пишам и у триста да ги отерам.
    И нема да ставам слики од како беше спакувано сум ставала и јас и ливинг и Артемис знаете како убаво со спакувани, ги сликнав со мобилен работиве да ви ги покажам вака да видите што како се за да си имате престава и да се охрабрите или пак не за нарачување.
    Ташната, не се разочарав ама се изненадив.
    Јас ја глеадав кај хрвативе ама не беше толку голема, не беше океј сликана изгледа.
    ПРЕГОЛЕМА Е!
    Е сега да вика laptop case, ама јас мислев за оние малeцкине, ама не сепак би собрала од големите лаптопи.
    Убава е бојата а и тенка е, цврст е материјалот, собира многуууу. Само е тенка како што реков и се гледа не би собрало некој подебел парфем, пример.
    Али за тие пари е екстра, беше 10ф ама со попустот дојдоа заедно со патиките и градникот се ми дојде 2040 денари. Епа тоа нема ни во београду :lol:
    Патиките ми се ептен цаканки, ептен се убави исти ко на сликата, удобни се и тоа многу преес ги пробав со термо чорапи предебели и влегоа.
    39 број, комотни ми се тој број го носам значи дека одговараат на нашиве калапи.
    Патиките се 10+, а ташната ми е 9 само зашто јас очекував стварано помала.
    Градникот нема да го сликам од разбирливи причини :$
    Само калапите не им се баш океј или моиве другарки се вансериски, корпа C и пак ми излагаат малце. Ама е многу убав и материјалот е мек, многу.
    Патики
    Taшна(или ташниште :D )
    Сега се молам само да ми стигнат работите најмногу на свеееет, значи прекрасна е кошулата, ја чекав сто години и сега ми ја нема :@ те молам стигни те молам ;(
    П.с извинете на сликиве не се нешто кузнај што но немам батерии за апаратот.

На BeYourself, LilBaby, rossonerka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    1-Бендисав фустанче, величините се од УК 6 до УК 18.
    Останата е само број УК 12.
    Која големина е таа??? Л? :$

2-Бендисав второ фустанче, 25фунти. Скапо е или да чекам попуст? :wasntme:

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    http://www.asos.com/infopages/SizeGuide ... chart.aspx Eве ги броевите, мислам дека најубаво е да измериш обем како што е објаснето за да видиш кој број најмногу ќе ти одговара.
    UК 12 одговара на конфекциски број 40 или UK M.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Епа и јас порачав денес. Вика дека нарачката ќе ми стигне на 1 март, па ќе видиме :)