Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Женски, само да ве известам, по втор пат испратената пратка - стигната ми е :)

Ми се јавија од брза пошта, само што дечкото што работи таму, го мрзи да вози до кај мене да ми ја донесе, ми вика да сме се нашле негде у град ЖИТИ СЕ! :?: :?:

Затоа што нели, можев да ја следам вторава пратка, по Експрес деливери, да знаете каде се’ поминува хахах... 4 градови во Англија, Германија, Австрија па Скопјеееееее

И иначе стигна за 2 дена! Во петокот тргна, викендов стоеше во место, и сега стигна понеделнички :) :)

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    пофалете се што сте купиле :)
    јас еве последното што се тувкав 2 месеци дали да го купам, и конечно се решив не за друго дека беше последно и ми стоеше дека е продадено и оп после 3-4 дена го има пак....
    Намената му е за никонот кога ќе го земам, ама сега незнам баш пак дали ќе го собере, т.е неверувам.
    Ама сега гледам де е исто многу убаво е и за комбинирање како обична ташна, дури поубаво од на сликата :) Убава е кожата, мека е и убава е бојата.
    Најептен е срцкасто :wasntme:

На marama, lovelife и Artemission им се допаѓа ова.
  3. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Јухуууууууу ми стигна Експрес пратката, БЕЗ да доплатам ништо, иако и кај мене пишува дека е отворена и прегледана на царина. Повелеле слики и моето ново раче :P

Прикачени фајлови:

• DSCN5420p.jpg
      DSCN5420p.jpg
      Големина на фајлот:
      233,1 KB
      Прегледи:
      370
    • DSCN5424p.jpg
      DSCN5424p.jpg
      Големина на фајлот:
      159 KB
      Прегледи:
      370
    • DSCN5418pp.jpg
      DSCN5418pp.jpg
      Големина на фајлот:
      311,3 KB
      Прегледи:
      361
    На drugarka, Hipster и Artemission им се допаѓа ова.
  4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Со здравје да си ги носиш ракавичките :) . Ајде мене кога ќе ми стигне сукњичето ќе го сликнам и ќе ви го покажам.

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Еве јас да се пофалам, односно пожалам дека нажалост едното ланче никогаш не ми пристигна, дури и после 2 недели од предвидениот рок. Им пишав вчера на Асос и рекоа дека за најмногу 10 работни дена ќе ми бидат вратени парите на сметка бидејќи го немало повеќе на залиха за да ми испратат ново. Баш штета.

6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А ме интересира ако сакате да се јавите во пошта на кој број вртите?

7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    инспирирана од сите вас решив да ја направам својата прва порачка....и затоа што ми е прва и затоа што сум огромен скептик за вакви работи (порачувања преку интернет) не се смеете но таа само чини 7.91 евро... :lol:
    се надевам дека ке ми стигне и дека се ке биде во ред... искрено повеке сакам да ми стигне за да ми го сруши скептицизмот, а не за тоа што го порачав (тоа го порачав колку да порачам нешто) :$

8. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Е па ТАДАААААМ ми доцни пратката :D !!! Не се живцирам стварно ама да чекам уште 9 дена уф бре... ај кај чекав две недели па уште 9 дена , побрзо ќе појдев до Лондон да си ја земам и воопшто да не се мачеа да ми ја праќаат :D :D :D секако еден месец ќе помине....
    За феминката над мене... и јас бев скептик за вакви работи ...еве зошто... ;)

9. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876

9 дена? асос ти пишаа дека треба уште 9 дена да почекаш или?

10. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Епа и мене ми каснеше пратката и сега ми праќаат нова по брза постапка за која пак треба да чекам до 9 дена. Да знаев дека волку ќе се изгњавам немаше да порачам, ама ајде за се има прв пат. Нека стигне оваа пратка па после може пак ќе порачам.

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ама овие од Асос се многу наивни :D Па некој може намерно да ги излаже дека му доцни пратката и Асос ќе праќа второ парче, додека овој веќе си го користи првото :D

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Не верувам искрено баш не се глупи вајда имаат некој си доказ од поштана наша или од царина дека е примена пратката. Искрено не верувам дека се до толку глупи да не проверат.
    Да не си ти тој итрец фемина и да не праиш ујдурми а ;) :D

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Така, така тие наивни, ние паметни па затоа Пејпл у Македонија не доаѓа, баш заради ваквите гачки кои се исподешавале имаме висок процент на сајбер криминал.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Немам живци за такви ујдурми, ама не е лоша идејата :D Се шалам.
    Иако си во право, веројатно имаат некој начин на проверка, ама сепак тоа значи дека ако поштарот си ја земе на пример, јас никогаш нема да ја добијам нарачана пратка :wasntme:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Кога можат кај нас да напраат дека немаат куќа, немаат кола, зимаат по 3000 плата а они секјо викенд у Солун се шетаат, тогаш зашто не и ова, ако имаш некој на царина и слон без да ти царинат ќе шверцуваш а тек пак една пратка од 20-30 евра.
    Ништо не е исклучено.
    Јас неможам така не сум така воспитувана.
    Инаку мене ми доцнеше една пратка 20 дена и не стига ама чекав, во невремето тогаш 2 стигнаа последната се изгуби.
    Панталоните беа супер за 12 фунти ама не стигнаа.
    Ми ги вратија парите ми се извинија, тоа е тоа.
    Не се нервирајте се дешава.
    Само се изначекав додека да ми ги вратат едно 20 дена поминаа.

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Девојки ве молам да ми дадете директен линк каде се акциите ??? Или се во маркетплејс?

17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Од почетната страна http://www.asos.com/Women/
    кликаш на црвениот линк SALE - Up to 70% Off - http://www.asos.com/Women/Sale/Cat/pgeh ... WWNav_Sale

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мене никој не ме приметува :( . Ми пишаа од Асос да чекам уште 9 работни дена но сакам јас да се јавам и во пошта а не знам на кој број. Вие се јавивте или ќе чекате 9 работни дена? Ако знаете број каде можам да се јавам пишете...

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Пишав јас, но ајде посебно ќе ти обратам внимание.
    Јас не се јавиви во пошта, штом ти касни веројатно ни во пошта не е стигнато.
    И ќе почекаш уште недела -две ако не ти дојде до тогаш значи е изгубена некаде.
    Мене ми има канесто и еден ден и 10 па ми стигна.
    Само една не ми дојде и тоа ја чекав 3 недели.
    Трпение спасение, ако е тука нема каде да бега, ќе дојде поштарот ;)

20. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Најверојатно имаат начин на проверување, затоа што мене кога ми доцнеше, им објаснив дека сум била и во локалната пошта, и во централната (мада не бев :lol: ) и во следниот мејл, ми вратија одговор - After checking and confirming that you have not received.....

A и јас имам неколку пати помислено баш на тоа, што ако некој ги излаже... :)