Леле ќе се убијамммм Начекав преубаво фустанче за 15 евра али броевите се ук 14 ук16 тоа се големи така??? Јас сум прилично слабичка...
А во првиот пост Ливинг имаш напишано наше 36 бројче е нивно UK8, ама на што? Ако носиш 26 на фармерки, значи за фустан ќе биде кое. Пример кај нас ги има само XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL дури и три пати има на некоја роба на пример обични трењерки. Е сеа пантолони како одат од 25 до 44 или 46? А фустани исто од колку до колку, од 20 и некој до 44? Е нивниве УК многу ме бунат и 1, 2, 4,6,8, по логија помалите се за помали и послаби, поголемите за покрупни, ама најубаво ќе биде да се измерам и да видам точно, ова за фустаниве инчи и сантиметри пак ич не знам што треба да измерам.
Лукс фармерки 26-27 се европско бројче 36. Провери на некои фармерки или панталони што ги имаш, сигурна сум дека имаш и такви со бројче 36 (или оди во Манго и пробај кое бројче на фармерки ти одговара, тие се така нумерирани). Истото европско бројче ти е и за блузи, фустани, за се’, што значи дека за се’ си UK8. И за фармерки, и блузи и фустани. Со метрото нема да мериш во инчи, туку во центиметри, ги гледаш колоните со центиметри, не е тешко. Долу на сликата ти е покажано што да мериш. Е сега XS може да биде и 6 и 8, зависи од моделот, ама кај моделите што се со такви бројчиња обично пишува на што одговараат, дали на UK6 или UK8.
Значи со мастер на стопанска не може а?? Ништо, ќе си ја почекам електронската. Туку, кај има табела за да се види споредба европско бројче со нивно за чевли?
Онлајн продавница. Покрај секое парче си има од кој бренд е. Има и дизајнерски и брендовски парчиња. Еве ти ја листата на дизајнери http://www.asos.com/Women/Womens-Design ... x?cid=6945 Еве ти ја листата на брендови http://www.asos.com/Women/A-To-Z-Of-Bra ... 40&via=lhn Можеш да пребаруваш по категорија на облека и акцесорис, може и по дизајнери и брендови. Асос ги откупува и си ги продава. Си прави акции, си дава попусти... се само онлајн, не постои како продавница.
Ливинг вчера пробав од тука да си го купам ланчево, не може, бара плаќање преку PayPal и не може директно со картичка Мислам дека општо таа страна не може да се корист зашто продаваат физички лица и овозможуваат само таков начин на плаќање.
Можно е во тој оддел да се бара paypal, зашто членовите продаваат. Не сум пробала оттука да нарачам. Штета.
некои линкчиња (фустанчиња поточно) не ми ги отвора. пишува: Server error An invalid response was received while attempting to load http://www.asos.com/Lipsy/Lipsy-Club-Dress-In-Sequin-Waves/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1851213&cid=8799&sh=0&pge=19&pgesize=20&sort=-1&clr=Multi%2fblack. The server may be down for maintenance or configured incorrectly. Here are some suggestions: Reload this webpage later. HTTP Error 502 (Bad Gateway): The gateway or proxy server received an invalid response from an upstream server. ви се има ова на некој десено? не на сите, само на некои линкови значи ми се случува. ама ако нејќе денес да го отвори пример нема да сака ни по 2-3 дена што значи не е до интернетот во моментот. се изнервирав сеа, баш тие најмногу што ми се свиѓаат не ми ги отвора, не можам да видам што бројчиња има ни ништо...
Хмм, ја не знаев дека постои ова Асос воопшто, а сега проверив, можам и тука да си нарачувам... Леле што ми покажавте, ќе отидат парите едит-кај да ги барам попустите?? малце ми е хаотична странава...
Кукличке застани со маусот на WOMEN, најдолу на листата со црвени букви пишува SALE. Од лево ќе ти се појави листа на продукти, одбери што сакаш да купуваш и намести си Price low to high за полесно да се снаоѓаш. Ќе влезеш во шема ич без гајле. Каша и мене ми се случува тоа на некои линкови ама после refresh ми се отвара страната. И линкот што ти го постира мене ми се отвори. Пробувај повеќе пати да рефрешираш. Јас го чекам утрешниот попуст, да видиме дали ќе изненадат.
Мене ова со данокот не ми е јасно, ако треба да платам ДДВ во Македонија на робата што ќе ја набавам од странство тогаш не треба да платам данок во земјата од која купувам затоа што вака испаѓа два пати данок да платам за ист производ?
му влегов во штос. ги бришам последните 2-3 букви или бројки од линкот зависно и така со 3/4 линк сака на рефреш не реагира
Сакам да кажам дека го најдов одговорот на моето прашање требало човек да побара Non EU VAT VAT is not included in our prices for customers outside of the EU. Поздрав
Ај некој чекор по чекор нека каже како функционира нарачката и пример си најдов фустанче бројче М ми треба??? Енибоди???