Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Па и не можеш баш да ги излажеш зошто нели кога одиш таму да ја подигнеш пратката се потпишуваш дека си ја примил и оставаш податоци од лична карта така што ако еднаш си го направил тоа, они преку пошта може да добијат информација дека е подигнато.

На rossonerka, LivingGlam и sunfemina им се допаѓа ова.
  2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Одма бе на измама да се мислелоц ц ц и после на црна листа сме биле..па како да не бидеме :D :D

Инаку еве моите 2 порачани фустанчиња нарачани минатата недела денес стигнаа, си ги подигнав од пошта. Погодени ми се, сега ќе го чекаат летото за промоција :) Happy day

На Elenuskaa, girl1985, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

:D На мене ни лична карта не ми побараа, а не да се потпишувам некаде, ништо. Само им го дадов ливчето, ми го дадоа пакетот, јас ли сум, не ли сум, око не им трепна,а плус што ливчето беше заглавено на влезната врата. Ваљда по фаца ме проценија дека сум јас со тоа име :D .Катастрофа се македонски пошти |(

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Коментарот ми беше малку погрешно сфатен, како јас сега да планирам да ги лажам дека не ми стигнало нешто или не знам што :tmi:
    Нема потреба од паники, нема да бидам меѓу причините зашто не нема на листи, само се запрашав како и дали е сето тоа регулирано.

5. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Е тоа дефинитивно е грешка на поштата и остава простор за малверзации. Не знам како им е регулирано тоа и дали има начин да се докаже дека пратката е подигната.

6. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Еј па и ти немај гајле, и јас си кажав дека сум помислила на тоа - ај сега ќе ги излажам за да ми пратат 2 пратки, ама секако нема да го направам тоа! Не се мафтам со такви работи, совест би ме убила :) :P

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас само на шала го кажав тоа погоре, не посочив никој дека планира такви активности :D :D ;) Секој може да си помисли ништо страшно...на црни листи сме ние за се нешто, а едно зрнце држава :)
    Ете пример и како поштата несериозно некогаш постапува при предавање на пратки, иако мене ми побараа ЛК и потпис. После може и да не известат дека е пристигнато нешто и сл., па не по наша вина може да не го добиеме порачаното..али бар од вашето искуство Асос на крај се коректни за враќање на пари или нова пратка.

Туку го пратам Асос 2 месеци откако отворив акаунт и не знам ништо како се одвивало претходно, ме интересира дали некоја од вас начекала во некој момент поголем попуст од 30-40-50% на целата гардероба, чевли, накит освен аутлетот?
    Гледам дека често објавуваат попусти ама на поедини работи, па ме интересира дали можда има и некоја глобална распродажба или секогаш се вакви попустите? :)

8. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Да АСОС ми пиша дека треба да чекам уште 9 дена , значи ја порачав околу 2ри март мислам а требаше да чекам 2 недели, и поминаа и ништо, проверив в пошта нема ништо и им пишав , па ми одговорија да чекам уште 9 дена па ќе видиме после што правиме :)

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Значи вака, извадивме ВИСА дебитна картичка за интернет употреба од Стопанска банка и преку е-банкинг имам увид од сите сметки.Значи картичката е од мајка ми, на нејизно име е направена картичката. Е сега ме интересира како можам да префрлам пари на картичката и како да проверам дали има пари на картичката за интернет употреба, и не знам дали можам да порачувам дека не знам колку пари има и не знам како да префрлам преку интернет.
    Дали и како да проверам дали има пари на картичката и како да префрлам?? :?:

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Само што ја разледав страницава и се разочарав :( Модели милион а бројки нема бе малер ццц, а и женски што знам некако скапичко ми иде мислам за едно фустанче така поубаво 25-30 евра. :?:

11. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Со оглед на тоа што ќе ти го достават до дома, ќе имаш уникатно и квалитетно парче гардероба цената од 25-30 евра и не е така многу. Еве и низ Скопје да прошеташ поубавите фустанчиња се некаде таа цена, па дури и повисока...

На Hipster, sunfemina и Elenuskaa им се допаѓа ова.
  12. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Епа девојки и јас да се пофалам. Ми стигна пратката, не можев да ја сликам зошто и се убив од радување кога стигна и одма ја отворив. Брзо стигна(нели откако се жалев). Дечкото од брза пошта се јави на домашен и одма дојде. :D :D :D Радосна сум ко дете на нова година!

На Hipster и sanjalica им се допаѓа ова.
  13. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Аххххххххххх блазе тебе тешко мене :sweat: од мојата нарачка НИ ТРАГА НИ ГЛАС :worried:

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    па постирaјте што сте купиле, јас сум љубопитна :D
    Јас еве да се пофалам,ова го земав денес, во саботата закаснив.
    Mислам дека на кутијата нaјвише и се израдував :D
    Ми фалеше кутија за накит, ептен е голема и собира доста.

and the bag, поубава е од што очекував :)

На ташниве им нема утка 8)

На BeYourself, LilBaby, sanjalica и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    I jas napraviv naracka .Ke mi stigne do 30 mart. Plativ preku visa na uni banka debitna karticka, mi ja prifati odma, ama valja ke mi zemat tolku kolku sto cini, zosto nekako stav me fati da ne zimaat ponataka od nejze. Nemozev da cekam internet kartica, bidejki na nejze stavas onolku kolku sto ti e narckata. Vase iskustvo imate plakano so debitni kartici na koj imate postojan priliv na pari od plata?

16. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ И јас плаќам некогаш со Визата од ТБ, некогаш со интернет картичката од СБ (во зависност од финансиите) и до сега немало проблем како на пример да повлечат повеќе од предвиденото, баш напротив, ми имаат вратено пари за нарачката која не ја добив. Асос сметам дека е сигурна страна за купување и дека е мала веројатноста некој од таму да ги злоупотреби нашите картички.

17. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Не знам каде прочитав, па да прашам ако се најде некој да ми одговори, дали има шанси да ми ја царинат пратката ако пред попустот надминувала над 45евра? :?:

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мислам дека не би требало. Ако моменталната цена е под 45 евра немаш гајле :)

19. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Vo koja valuta vie kuuvate vo EUR uli GBP . Vo funti nekade za 3 evra poevtino izleguva, dali ste primetile?

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ^Точно, во фунти поевтино испаѓа :)