Зошто некои работи во saved items прво ми ги покажува со црвено - out of stock и после друг ден глеам пишува low in stock, значи дека некој ги има нарачано па ги вратил или?
Не туку некој ги држел во кошничка, па откако поминало времето се ослободиле. Обично кога некоја работа ја нема подолг период, па се појави на залиха, значи дека некој најверојатно ја вратил.
Девојки, мене ми касни нарачката веќе 2 дена, уште не ме фатила паника заради велигденските празници, ама сакав да се јавам во пошта и да прашам што се случува, гледам од постовите понекогаш кај нас ги задржуваат. Е сега, се мислам во која пошта да се јавам. Дали да се јавам во главна кај железничка, или во центар, или во локална? Јас сум во Карпош 1, ама поштичката кај нас ја затворија, мислам дека следна што ми е најблиску е таа кај универзална, ама пак немам поим. Ако некој знае кај да вртам, please пишете.
Феминки ми треба помош зошто сега многу се збунив во врска со броевите. Проблемот е во тоа што сакам да си порачам фустанче, но градите ми одговараат на ук8 а задникот на ук10 и сега не знам кој број да го нарачам.
Теа и јас сум слична на тебе, горе УК10, доле веројатно УК12. Иако по купачите се збунив и има шанси следен пат и УК10 да нарачам. Сепак она што сакам да кажам со нашата форма на телото јас воопшто неможам да си најдам соодветно фустанче во оваа форма. Ако доле ми е добро горе ми е големо. Ако земам помал број од горе е супер, на газот неможам да го вовлечам. Тоа, имаме тријаголник форма. Така да не ризикувај со ваков фустан. Освен ако е памук или растеглив некој материјал па да се шири многу. Ама другите видови фустани се широки кај колковите. И тука немаш проблем, зимај си УК8, зашто треба кај градите да ти е добар. Вакви фустани имаш милион, овие 2 се само пример на што мислам. И ова заборавив. Имаш кај size guide CLOTHING - SINGLE SIZE втората табела и ќе видиш сантиметри за бројчињата. Па земи си дома и измери се и види дал сигурно си УК8 и УК10. И јас многу внимавам на облеката по бројчето што го носи моделот и по материјалот, се шири или не.
мене ми каснеше 3 дена и ми стигна ....требаше во понеделникот д ами стигне а ми стигна во петокот така да не се грижи ке ја добиеш Инаку мене ме интерсира која бројка ја купувате во мк (кај нас де) а која на асос и јас сум како вас горе тесна доле широка ....Кај нас кога купувам секогаш земам 36 а овде одговарам за 38 односно 10ка ...и јас се мислам како вас ....Па затоа ако има некој кој купил фустан да каже кој број е овде (најчесто го има во орманот ) а кој го порачал... А и мене ме интерсира како оди царината со нарачка над 45 еур јас вака го разбрав ова... цитирам ... Доколку примачот е физичко лице, плаќањето на царинските давачки и ДДВ се врши на еден од следните обрасци: -Поштенско царинска декларација: ако вредноста на стоката во пратката е помала од 800 ЕУР во денарска противвредност и се применува единствена царинска стапка од 15 % и стапка на ДДВ од 18% или 5% во завосност од видот на стоката. Неа ја пополнува царинскиот службеник, а давачките се плаќаат при приемот на пратката дека ако стоката е да речеме 50 еур за неа плаќам 15% царинска стапка + 18% ДДВ а тоа значи на тиа 50 еур ке имам 7.5еур царина и 9еур ДДВ или се на се 66.5 еур ќе ми се фати да речеме фустанот, тие 16.5еур (царината и ДДВто) во денарска противвредност ке ги платам кога ке ја земам пратката од пошта или кога ке ми ја донеси поштарот пред врата некој друг да даде некое мислење а сега секоја чест на тие на кои ке им ја прегледаат и ке одлучат дека таа не подлежи на царина
Росонерке баш сега се мерев. Градите ми испаднаа 81 а задникот 91. Сакам некој од овие два фустана да порачам Но, тој вториот нема ук8 има ук10. Што би направила да си на мое место?
Девојки другарка порача на моја адреса некои работи, меѓу кои и еден фустан за мене. И утрово стигнало известување дека се стигнати и при подигање да платам 3260 денари. Јас немам толку во моментов, а треба да ги подигнам за 2 дена. Ако не ги подигнам ќе ги вратат? Со царината што ќе бидне?
3260...wow oва е многу ....колкав ти беше тебе пакетот, односно колку се те чинеше(она што го порача од асос)...како и да е многу е Искрено се надевам дека со другаркати ке ги соберете парите.....Ова стварно е многу
Моето од 10 фунти фустанче, а нејзините не знам точно колку се. Не знам ако не ги подигнам, после да не ми ја лупнат сепак царината да ја платам.
Со фустанче од 10 фунти не следува царина. Сте требале одделно да порачате. Не се разбирам баш јас најубаво во врска со царината, но мислам ако не подигнеш во одреден период ќе треба да платиш и лежарина.
Е вака, денес најверојатно ќе ја направам првата порачка, па ми треба малку помош. Пред се сакам да прашам дали е можно да го царинат часовникот, којшто не надминува 45евра, но бидејќи е Casio, да не имаат некои посебни третмани спрема вакви брендови, или за сите е исто: нарачка до 45 евра не се царини? И уште нешто што сакав да прашам, што се пишува на шипинг адрес, а што на билинг?
Феминки како да дознаам колку cm е каиш со број M/L, L/XL и one size? Им пишав на сајтот ама како роботи одговараат, не сум пишала во правилниот subject - таков subject нема. А јас сакам точно да знам
Не знам баш да ти одговорам за часовникот. Најубаво ќе биде до 2100 денари да правиш нарачка бидејќи после тоа ризично е. Иначе јас и на шипинг и на билинг ја имам напишано истата адреса.
на шипинг ти онаа за достава а за билинг ти е адресата која ти е оставена во банка која треба да се совпаѓа со картичката со која плаќаш јас имам различни адреси и порачувам вака
Ти благодарам за помошта, јас на билинг ја напишав адресата што ми е дадена во банка, а на шипинг домашната адреса, бидејќи ми се две различни адреси. Инаку, пријатно сум изненадена од коректниот однос на царинската управа, утрово на нивниот веб сајт го поставив истото прашање околу часовникот и ми одговорија истиот ден на е-маил адресата, и одговорот беше дека никаква пратка до 45 евра не се царини. Па поздрав до сите што си чекаат нарачки, ќе ме има веќе и мене почесто на темата
Леле,ни јас во ова не се снаоѓам.А хелп плис некој што има искуство.Немој да купам па да треба да го дупчам ,па да го унаказам. Кој знае ,нека каже,се спремам еден каиш да порачам.
Нов код за попуст валиден до 1 Мај 2012. 10% проценти. Се користи само еднаш. *Enter promo code BONUS10 at the checkout to get an extra 10% off items in the mid-season sale or full priced items on the site. The code is valid until 9am BST 1 May 2012. Valid on selected items only and on orders up to a maximum of £500. Only one promo code can be used per order.