Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. Amateuress

Amateuress Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    девојки, ви благодарам на одговорот минатиот пат. мене 3 од 4 нарачки ми пристигнаа, за жал, првата се уште ми нема пристигнато, се јавував и во пошта викаат ништо нема... им пишав и на асос и ми одговорија да чекам до 2ри мај, па пак да им пишам.
    касни веќе 10 дена, па сакав да ве прашам дали на некој му има пристигнато нарачка по толку долго време, или да си се простам од чевличките и прстенот. а баш ми е криво, ако се изубени негде нема да можат да ми пратат нова пратка по брза пошта зашто веќе ги нема на залиха...

2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    И јас имав таков проблем, но за моја среќа имаше на залиха и ми пратија преку брза пошта. Во твојот случај ако не ти стигне до 2ри Мај ќе ти ги вратат парите.

3. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Марама што бидна со порачката баш ме интересира ??? Плативте, ја зедовте и стварно зошто толкава царина? :^)

4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Колку сум јас скептик за овие работи, ама малце помалце, кај што читам дека повеќето тука порачувате или веќе сте порачале ме фаќа мерак и јас да си го порачам фустанчево:
    Го меркам веќе неколку дена!

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Пак има дополнителен попуст
    EXTRA 15% OFF ASOS OUTLET*
    ASOS Outlet always has up to 70% off hot labels, but now the bargains just got even better. Enter promo code SALE15 at checkout and get an extra 15% off until Sunday. Your wardrobe will thank you for it.
    Не е фер ова. Зарем треба да банкротирам јас :(

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Пред некое време приметив дека има Асос парчиња облека во Мана и Певекс кај нас :D :D :D
    Инаку во текот на денов (24h) има 10% дополнителен попуст на аутлетот ;)

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Тоа се само лажни етикети :)
    Имам напоменато дека сите овие ефтини продавничиња имаат лажни етикети на облеката. Постојат фабрики во Турција за лажни етикети. Дел од нив за да ја поминат границата се сечат за да не се мисли дека се фалсификувани бидејки тие брендови ги нема кај нас, затоа често може да видите искинати етикети.
    Немојте да верувате на етикети :) А и кога нешто ви се допаѓа немој да ми кажете дека етикетата ви игра улога. Јас во вакви ефтини продавничиња не ни забележувам етикета.

Во Македонија само низ фабриките може да најдете брендирани парчиња, бидејки многу странски брендови шијат кај нас, па тоа што им останало со фалц некој или имале повеќе материјал па направиле повеќе го продаваат во склоп на фабриката.

Него дај да го проверам асос, јес да чекам јули-август тогаш имаат распродажби 8)

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Таман работа на тие цени уште и брендови да бараме, ниту пак ме интересира бренд кога нешто ми се допаѓа во било која продавница. Него чисто онака дека Асос етикети здогледав таму :)
    Инаку баш таква информација барав претходно, кога има распродажби на Асос така да rossonerka фала и јас ќе очекувам :)

9. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    а која цена е, не можам да го најдам на страната :)

10. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Ми треба мала помош со броевите. Според мерки сум UK 8, тоа е EU 36, а јас EU обично носам 38. Се плашам да не ми биде тесно UK 8...или сепак да одам според мерките?

11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Имаш size guide, таму ќе си провериш.

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Сум заборавила, помина време, не го порачав и ништо. :wasntme: Мислам дека не беше поскапо од 25 евра.

13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Само на мене ли ми се случува никогаш на време да не ми стигаат и после кога треба да ми препратат немаат во залиха и ми ги враќаат парите? Од толку многу порачувања до сега само едно сукњиче ми има стигнато

14. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    После подолга пауза од Асос-ов, денес видов дека имаат фини попусти на чевли и ко за беља бендисав неколку пара. Среќа скоро ми е роденден па ќе се почастам/ме почастат :lol:

http://www.asos.com/Women/?WT.ac=UK_Generic_Women

Прикачени фајлови:

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Артемишн ќе може да ми кажеш како се мериш за обувки?

16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Па имаат ставено многу добар (претпоставувам сега им е и нов зошто кога земав претходно не изгледаше исто) size guide и многу добро им се опишани броевите.

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ само што ова е за Асос, а на асос.ком има уште 100тици други фирми.
    А знаеме дека сите фирми си имаат различни калапи.
    Taка да ризик секогаш си има.
    Тоа е интернет купувањето, сватете го како ефтина варијанта на шопинг, секогаш работите се поефтини бидејки станува збор за интернет продавница (нема давачки како кирии и царини самата продавница па за повисока цена на производот), НО ризикот е погодувањето на бројчето.
    Затоа или превземете си го ризикот и купете нешто квалитетно и поуникатно или стравувајте си и понатаму :)
    Посебно асос производите се толку детално објаснети да дури има колку цм има должина производот, дадена е манекенката и нејзината висина и бројчето што го носи па да си споредиш за себе.
    Јас да си кажам дека секогаш во себе си имав страв за бројчињата и само во едно погрешив но за среќа за 100денари шнајдерката го поправи, а бев скептик во однос на квалитетот на работите бидејки се зимав доста ефтино. А се е многу квалитетно.

18. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Колку е царината. и дополнителни трошоци?

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    До 45 евра не плаќаш ништо а над тоа зависи.

Добро кажи ми кој број носиш тука кај нас и со кој број ти се совпаѓа во асос.

20. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Ова е проверено така?