Јас си го порачав ова фустанче и ми стигна за точно две недели. Прв пат нарачувам од Асос, ама како задоволен купувач одма си нарачав уште едно
Најповолно ти е да ги гледаш цените во фунти, а google може да ти ги прерачуна во денари. Ќе ја напишеш сумата (на пример '10 pounds in mkd') и ќе ти покаже колку е во денари.
Или ќе си отвориш народна банка на рм и ќе гледаш среден курс. Моментално е 77.1 наплќаат по 77.4 барем толку ми земаа при последната нарачка. Се менуваваат сите валути, пред неполни 4 месеци беше 73 - 74 денари.
the end date is in an invalid date format or has not been specified the start date is in an invalid date format or has not been specified?? шо датуми треба да се напишат??
Start date полето остави го празно зошто јас како што знам на нашите картички нема таква информација, а кај End date стави го датумот на истекување на картичката.
Ја направив првата нарачка, па ај со среќа нека ми е До 4 Јануари треба да стигне, па ќе известам тогаш... во меѓувреме ако имам проблем не се секирајте, ќе ви плачам тука
Нарачав фустанче пред точно две недели и уште ми нема стигнато, а претходната нарачка ми стигна за 8 дена. Треба да им пишам мејл или уште да чекам?
Катерин и да им пишеш ќе ти врата дека треба уште да почекаш! Каснатни мене ми касни нарачката исти, порано одма им пишував и истото ми го враќаа почекај уште 2 недели после денот кога треба да ти стигне нарачката! Касни често не се секирајте скоро секогаш стига! Ако и после тие 2 недели не стигне пишете меил дека си го сакате парите, или ако ви е епетен битна нарачката може и истото да ви го пратат ако го ина у залихи по брза пошта!
Океј, фала ти. Очигледно не ми преостанува ништо друго освен да чекам. А може да се случи поштарот да ми го донел тоа ливчето дека е стигната пратката, а нешто да му се десило на ливчето? Можда многу филмови си правам, ама баш ме интересира дали во пошта водат некаква евиденција во случај некој да ти го земал ливчето од пред врата, односно дали ако појдам во пошта може да ми кажат дали има стигнато нешто на мое име?
Кај мене чичко поштар е мрзлив ептен за секој пакет, писмо ми го става само картончето у сандаче, и дам да си одиш да си го пидигнеш пакетот. Не би требало да го изгуби т.е мали се шансите. Инаку да у пошта си водат еведенција за секој пакет кога и да стигене( а од другарчиња што нарачуваат од ибеј ми имаат кажано дека некад си ги држат у пошта 2-3 дена пред да го пуштат картончето зашо незнам) А и кочат на царина некад кај нас па затоа и каснат нарачкиве.. Има милион причини зашто каснат, а не се само асис криви. Катерин не ми се секирај толку, ќе стигне брзо
Мене така ми доцнеше една битна пратка од Асос и немав трпение да чекам и отидов до пошта да прашам. Со лична карта може да проверат дали има некоја пратка на твое име таму и доколку е, може да си ја подигнеш. Мојата по некоја случајност беше таму и си ја земав без ливче.
Во главна пошта треба, таа што е кај железничка. Јас претходно кога нарачав од Асос исто ми оставија само картонче во сандаче, па морав да одам до пошта да си ја земам пратката.
Во локалната "маалската" од каде што и ги подигав. Во главната, конкретно од Асос пристигаат за точно 1 недела (ова со 100% сигурност тврдам освен ако има некој застој во летовите или ако залута по пат), а после од таму ги распределуваат по другите помали пошти.