Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Не се секирај, јас на 25ти направив порачка, и на 27ми ми ја пуштија а на 5ти ми стигна.

На Youlen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    И јас сум малку нервозна со овие од Асос.Направив порачка на 28,03,2013 и уште нема ништо стигнато.Утре ќе им пишам маил и се надевам нема да ми кажат дека ми е изгубена порачката, бидејќи работите што ги нарачав ќе ми требаат. :(

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не можат да знаат дали е изгубена затоа што е обична пратка т.е. не може да се следи, но ако си направила нарачка на 28ми март веројатно регуларно би требало овие денови да ти стигне ама можно е да касни и за тоа не се виновни од Асос. Кога ќе им пишеш ќе ти кажат да почекаш уште некое време, па ако не стигне тогаш ќе ја сметаат за изгубена и или ќе ти вратат пари на сметка или ќе ти испратат иста нова пратка.

4. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Тоа е се Ок само гледам некој што направиле во исто време како и јас им стигнала многу порано, а најбитно ми е во случај да треба да ми ја препраќаат пак да не нема повеќе број од тоа што го имам нарачано, за чекањето не ми е воопшто проблем, ќе чекам.

5. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.093
    Не се секирај, почекај нека помине оваа недела.. јас имав направено една нарачка на 20.03, ја пуштија на 22.03, а денес ми стигна известување дека треба да ја царинат а утре да ја подигнам од пошта. Од друга страна пак нарачав на 22.03, ми ја пуштија на 25.05 и ми стигна минатата недела (или понеделникот беше, не се сеќавам точно).. Така да не е правило, не е ништо страшно, почекај.

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    отворив од тутунска дебитна за е банкинг и ми вика на асос дека не прифаќаат маестро од македонија. вие со каква картица купувате?

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Со Маестро на Асос не може, извади си Виза Електрон од Тутунска.

8. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Еднаш прашав не добив одговор...
    Имам извадено виртуелна картичка од Стопанска банка, имам ставено на сметка пари е сега што треба да правам? Да се логирам на тоа е-банкинг? Да префрлам прво? Како? Или да го напишам кај card number бројот на Mastercard и да терам? Врска немам :tmi:

9. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20

Банкиве се... поднесов барање за виза електрон ми извадија маестро. сега ке чекам нова |( :)

10. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20

мислам дека неможе со стопанска, и јас се намачив сите видови ги извадив за на крај да испадне дека мора со друга банка.

11. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Еве и јас да го споделам моето искуство со Асос.За џабе ви кукав вчера, денеска ми стигна пратката и за неполн саат бев во пошта да си ја подигнам.Не платив ништо во пошта.Инаку за тие што ги интересира, уплатата ја извршив со Виза картичка за интернет од Стопанска банка.Еве ви во споилер слики од тоа како изгледаше пакетот и како изгледаат оригиналните и производите во живо.Искрено задоволна сум, малку штиклите ми се големки(ама малку).Ми рекоа во аптека имало некој влошки или нешто слично за да го потполнат празниот простор напред, а за обетките мене од бижутерија кога носам ми се прави алергија и ме чешаат а ови ги носам цел ден и немам никаква реакција :)
    Едно сум сигурна а тоа е дека ќе продолжам да си нарачувам бидејќи за таа цена и квалитет нема да најдеш кај нас.

Прикачени фајлови:

На BeLLaDona23, mims-89, sunfemina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    да не треба евра да ставам во банка? или нема врска? за виза електрон прашувам... :)

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не, нема потреба евра да ставаш. Слободно стави денари, после во која сакаш валута можеш да плаќаш на интернет (евра,на асос најдобро е во фунти..).

14. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    ej фала, знаев јас за ова со фунтите, ама не ми текна сега да конвертирам :) 250 денари поефтино ќе ме фати.

15. WhiteGirl

WhiteGirl Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Броевите што се на панталоните со премерување на половината да видам колку цм е па така или под половината (куковите) ...пр W81cm половината толку да е или куковите ?

16. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    dali nekoj ima naracano naocari od ASOS?

17. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Статус Received значи дека нарачката ми е успешна?
    ЕДИТ само што видов на е банкинг одбиени ми се парите значи правата порачка ми е успешна :)

18. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Дали има некој порачано од 40 фунти, па и нагоре , колку царина земаат ?

19. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Му има ли на некој стигнато некогаш известување дека за испратената стока треба да се спроведе царинска постапка? Не знам зошто, прв пат вака ми стига, иако вредноста на стоката е под 35 фунти. :sweat:

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Youlen дали тоа што го имаш порачано беше на попуст во моментот на нарачка?
    Ако било, ми се чини дека е можно наместо сумата пресметана со попуст, да ја пишува сумата без попуст...