Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    http://asos.custhelp.com/app/answers/de ... RE9hRWw%3D
    или
    http://asos.custhelp.com/app/ask
    Инаку и мене ми касни порачката, ништо страшно, веројатно проблем до поштите ..

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    Имам едно прашање во врска со картичкиве,ја прелистав темава меѓутоа не најдов одговор...дали би имало проблем ако нарачувам со картичка на име на сестра ми а порачката да биде на мое име?бидејќи ми спомнаа дека морало името на картичката и името на порачката да биде исто...

3. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Мене до сега не ми се појавило проблем, а постојано нарачував со картичката на мајка ми. Битно е само да ја внесеш твојата адреса. ;)

4. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    супер,ти благодарам многу

5. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    бидејќи неможам да редактирам,уште едно прашање само...дали во делот на billing address ги пишуваш податоците од мајка ти т.е. името?и дали пратката стигнува на името на профилот или името кое е на картичката?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Порачката стигнува на името на тој кој ја порачува, не на името на која е картичката, а билинд адрес на мојата картичка нема, па ја пишувам мојата, која не е иста со онаа на сопственикот на картичката.
    Бар мислам дека беше вака :^) , од дамна немам порачувано од Асос.

7. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    бидејќи пишува дека billing address треба да е иста со онаа на картичката,а и кај мене на картичката нема адреса ама јас сепак ја напишав адресата која стои во договорот која е различна со онаа на која треба да биде испорачана пратката..читав на интернет ако не ти е иста адресата банката ќе ти ги тргне средствата настрана ама можно е тоа да се однесува на кредитните картички :^)

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Ич не се сеќавам, ама напиши си ја адресата од картиката , за посигурно, да не дојде до некоја збунка :)

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Дабл, едно е билинг, друго нели беше деливеринг адрес?

Не ти се тебе исти тие две? Малку ме збуни сега, со адресиве, ај пообјасни убаво што сакаш и што ти треба да ти помогнам

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Billing и Shipping адресите нема потреба да бидат исти, ниту пак да обрнувате особено внимание на Billing зошто и онака таму нема ништо да ви стига, пишете што сакате. Она што е важно е Shipping адресата која мора да биде точна зошто таму ќе ги добивате пратките.

Едит: Мене ми се различни адресите, сум нарачувала дури и во странство па немало никаков проблем до сега. Ко што реков, битно да е точна адресата на испорака.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  11. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    да да различни се...shipping е адресата каде треба да стигне нарачката,a billing демек каде стигнува сметката или извештајот од картичката...а и двете адреси билинг и деливер мене ми се различни пошо живееме на една адреса а на лк имаме друга....мене прашањето ми беше за тоа ама и кај billing address треба име да напишеш,а пошо картичката е на сестра ми вероватно нејзиното треба???

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^ Да да, на чие име е картичката, тој треба да го пишеш :)
    Двете адреси и ако се различни билинг и деливеринг(јас шипинг деливеринг си ја викам) нема врска и јас имам така правено неколку пати, за друго лице имам нарачувано со моја картица, на туѓа адреса.

Само у details и во шипинг адреса пиши го твоето име, за да ти можеш со своја лк да ја подигаш нарачката, а не да мора да иде сестра ти.

13. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    епа супер,мило ми е што се разбравме..и посекако планирав јас да се пишам во details пошо сестра ми студира во друг град и мора да е на мене,за да можам да ја подигнам...фала мн за помошта на сите

14. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Јас се опремив за престојната зима со кожни чизми за 1300 денари, пресреќна сум :inlove: Башка и последниве две пратки ми стигнаа 3 дена порано од предвидениот рок, секоја чест за Асос.

П.С. Нарачував чизми на дебела штикла за другарка и ми земаа 100 денари во пошта, бидејќи пратката била над 2 килограми. Да си знаете за друг пат ако нарачувате нешто потешко. :)

Прикачени фајлови:

На Libera, TheKiketoo, la-chicka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lavli5

lavli5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    39
    Ќе може да ми објасни некој како одат попустите на Асос, оние со кодовите? За едно парче облека може да се искористи попустот? И како можам јас да знам дека има попуст? :)

16. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    феминка ти стигна ли порачката од асос, мене уште не а требаше да стигне до 29 окт :(

17. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Ми стигна уште на први, само ден ми каснеше, требаше до 31 да стигни.
    Најдобро испрати му порака на Асос, или прашај во поштата и земи број од поштарот кој врви кај вас и прашај го него, пошто не се препорачани, па барем мене никогаш не ми бараат потпис, можно е ја има оставено некаде кај соседите како сметките по грешка, мене секогаш ми ги остава така пред врата без ниту да ѕвони, па можно е и такво нешто да се случило, кај нас се е можно :|

18. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    феминки ви доценла ли порачката 1 недела, мене уште ми нема стигнато, сега се јавив во пошта ми кажаа дека немаат ништо добиено. им пишав на асос рекоа да чекам 9 дена, ај може и ке ми ги вратат парите ама мене ми беше за облеката, баш сакам да ја добијам |( |( |( |( како може таков баксуз да сум значи :envy: :envy: :envy:

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Абецеде мене ми има доцнето и повеќе од 14 дена па на крај стигна, биди уште малку трпелива, почекај уште 10 дена па пиши им, секако не ти е за парите, за облеката ти е, а ако случајно не стигне, ги враќаат парите до денар, не се секирај нема да те ограбат.
    Плус доколку не ти стигне, ја нема и после рокот кој ти го дале, пиши им и ако е во stock тоа што го сакаш, ќе ти понудат да ти го пратат пак, само овој пат по брза постапка, за недела дена и овој пат сигурно стига. Мене тоа ми се случи ваш сега, 2 парчиња беа, едното го немаше ми ги рефундираа парите за 24 часа ми беа на сметка а другото му ги пратија и ми стигна за 7 работни дена.

20. alekalek

alekalek Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Девојки може некој што порачувал кондури/чизми да ми каже дали се ок броевите на пример дали UK 5 e EU 38 ??