Девојки ви имаат царинето пратка од 22£? Имав порачано патики за брат ми, и сабајле ми стигнуваат царинети. Може нешто да се направи или да одам да си платам утре? Го прашувам поштарот зошто се царинети, тој појма нема ни што се царини, ни за законот, ни ништо. Ми вели изгледа дека се патики, се царинети.
Не, не се ниту најк ниту адидас. Да знаев дека ќе ги царинат, барем марка некоја ќе му порачав. Спојлер Еве овие се. http://www.asos.com//Fish-N-Chips-by-Ba ... id=3520703
По колку време ги праќаат нарачките од асос?Три дена поминаа и сеуште не ми ја имаат пратено нарачката
^ Мене најчесто по 2-3 дена ми ги праќале, а некогаш се случувало и одма наредниот ден од кога сум ја направила нарачката. Почекај уште утре, ако не ти ја пратат контактирај ги.
Гледам дека на оваа тема околу праќањето на нарачките од Асос се жалат и на хрватскиот форум. Јас од лично искуство можам да кажам дека порано, наредниот ден ги праќаа нарачките (некогаш уште истиот ден ми се има појавено статус Order Dispached), скоро не сум порачувала така да не можам да кажам како е сега, ама според она што го читам од членови на хрватскиот форум и на некои од нив после 3-4 дена сеуште не им била пратена нарачката. Почекај уште некој ден, друго чаре не гледам
Не, од пред некој месец донесоа такво правило. Инаку да се надоврзам на дискусијата погоре...и мене истото ми се случи со последната нарачка пред месец дена. Чекав 3-4 дена за да ја испратат и уште 2 недели за да стигне. Најверојатно намалуваат на трошоци некако или кој ги знае. Како и да е, сепак е доста разумно времето на испорака ко за без пари. Се плаќа само нешто ситно за нарачки со помала вредност но јас никогаш не сум имала нарачка под 10 фунти, па искрено не ми значи многу ова новово правило.
Девојки решив да нарачам едно ланче од Асос, но бидејќи не е воопшто евтино се мислам дали да почекам малку да дојде на попуст или нема правило кога што може да биде намалено? Ајде вие што имате искуство се надевам ќе ми помогнете.
Значи на Асос неможеш да знаеш кога има попуст кога не, обично има кодови ( види по интернет на некои веб страни или по другиве форуми, можеби ќе најдеш некој) и тие кодово се користат за попуст на производите
FREE standard delivery when you spend over £21.00 Девојки повторно има промена во врска со доставата,нели беше помалце 12/15£?
После случката со пожарот понудата на Асос ми е се' полоша и полоша, а како што можам да забележам цените им се се' посолени, па капак на се' и ова со шипингот. Или пак до мене е, не можам едно парче да си бендисам, а порано не знаев што попрво да нарачам. Во корпата имам зачувано едвај десетина работи, а пред неколку месеци имав постојано над 100.
Девојки, гледам сега има до 70% попусти на Асос, па сакав да нарачам две ташни. Барав за return policy ама не најдов на нивниот сајт. Ве молам, кажете ми доколку производот стигне оштетен, тогаш дали ќе ми ги вратат парите? Ме интересира како оди таа процедура кај нив. Edit: најдов линк за return policy http://www.asos.com/infopages/pgeretref.aspx/. Доколку некоја од вас има искуство на оваа тема, ќе ја замолам да сподели, во меѓувреме ќе ја пребарам темава.
@SV1911 летото имав нарачано едни еспадрили, мој број ама ми беа некако големи и ги вратив. Нели во пакетот доаѓаат со една листа, таму пополнуваш за причината зошто ги враќаш и има налепница со нивната адреса и ги праќаш назад по пошта. Од прилика за 1 недела ми стигна меил од нив дека ги добиле и дека парите ќе ми бидат вратени на сметка. Така и беше
Благодарам @Artemission. А колку долго се чека за confirmation e-mail? На мојата е-пошта уште ништо ми нема стигнато, а помина повеќе од пола час како ја платив нарачката. Инаку, кон тековниот попуст има и уште 10% екстра попуст со код, кодот го има на нивната страница.
Confirmation e-mail се добива веднаш или отприлика за 3-4 минути. Провери во junk или spam фолдерот да не ти отишла пораката или евентуално ако ти е на Yahoo можно е да има некој застој со нив (ко секогаш). Провери во My Account - Recent Orders дали нарачката ти е во Order Processing или можеби ти е веќе потврдена. Ако таму е ОК тогаш нема потреба од грижи, меилот најверојатно ќе ти стигне подоцна.