Најверојатно. Се што е над 22 евра подлежи на царина, иако понекогаш (поретко) може да се провлече некоја пратка. До пред една година без проблем можеа да се внесат во МК нарачки до 45 евра.
Девојки јас на картичката немам Start Date? претпоставувам start date на картичката така? некој ако може да ми помогне што да направам бидејќи сакам нешто да нарачам ама не можам
Имам едно кратко прашање. Направив нарачка на Асос ама дури отпосле прочитав за царинските трошоци така што ја повлеков нарачката по некои 20тина минути.Е сега сакам да направам повторно нарачка само што сега планирам убаво да ги распределам трошоците меѓутоа на сметка ми пишува дека ми се резервирани тие пари па сега ме интересира кога ќе ги добијам парите назад односно кога ќе можам да ги искористам?
Отприлика за една недела максимум (во зависност од банката) ќе ти бидат средствата достапни. Ако си плаќала со картичка на Тутунска може и повеќе освен ако не одиш до некоја филијала за да поднесеш барање за повраток.
Има ли некој со некое поново искуство од Асос,сакам да направам некоја нарачка е сега за бесплатна достава нарачката треба да е над 30 евра а како со читам над 22 евра се плака царина! Дали е можно да не ја пишуваат точната вредност на нарачкаат или нешто слично за да не се плате царина?!
Асос си праќаат фактурата од точната сума која си ја платила. Пред два месеци ми царинеа пратка од 40е.
само што пробав да порачам ( прв пат) има акаунт и ми вика дека бројот на картичката не ми е валиден... демек форматот не е ок ?
одбав тоа во ред беше, мнг пати пробав, вика број на картичка- го внесов како што ми е оргинал со спејс. а пробав и без спејс. на виза елецтрон има и три бројки позади, тие нигде не ги бара ...не ми е јасно
@Neodlucna, тие три бројки ќе ти ги бара подоцна, кога ќе ја правиш финалната нарачка. Сега внесуваш само број на картичка без последните бројки. Овој формулар ти се појавува?
http://forum.femina.mk/members/livingglam.26235/ да овој и card number полето ми е нон стоп со грешка
Епа не знам што да ти кажам. Треба без спејс и без тие три бројки од назад. Каква картичка имаш? Да не не ја бива за онлајн купување? Знам дека порано обичните од Стопанска не работеа, издаваа посебни за Интернет.
Исто и Маестрото од тутнска го одбива. Туку кога ќе започнат божиќните попусти од 50%? Гледам сега има некое намалување од 20% на некои производи, ама не ми врши работа.
Ок е, електронски плаќам сметки, сум порачувалаод Али Експрес, групер купони...не знам шо е проблемот.