Над 40 евра се плаќа царина и данок, над 22 евра само данок. Нека ме поправи некој ако ги згрешив сумите, ама тука негде беа.
Над 45 се плаќа царина и данок. Над 22 се плаќа само данок. Кон сумата што ја плаќаш има и дополнителни 112 денари за "работна рака" што ти ја отворила пратката. АМА пратките што се даночат/царинат се бирани по случаен избор. Значи не сите, тука како на кој ќе му се посреќи. 100% проверена информација, ја читав книгата со регулативи на поштата . Мене од 20на нарачани пратки до сеа, мислам само за две доплатив при подигање.
Јас секогаш доплаќам. Само на почетокот имаше неколку нарачки што ми поминаа така, ама веќе 2-3 години не се случило да не ми побараат.
Мене последните две нарачки не ми стигнаа. Мислам се е во ред ми ги вратија парите, не ми беа толку битни стварите ама пак не е фино. Не знам до кого е вината ама лош доем остава. Сега имам битна пратка, која сигурно ќе ми ја царинат, ако не ми стигне до 20 не знам што ќе праам.
Имаш време до 20. Ќе стигне. И јас скоро не добив две нарачки, после тоа двапати нарачувам, се си беше во ред.
Јас еднаш нарачав и не ми стигна Парите ми ги вратија и мене. Сега во јуни имам 2 свадби и меркам фустани. Не се баш ефтини, ама пусти мерак. Плус оти сум трудна се мислам за броевите , иако гледам во maternity.
Јас редовно нарачувам на попуст, често имаат 60-70%. Секогаш имаат дел со -70% со останати бројчиња и нормални цени.
@duffi да , еве и на меил нонстоп ми стига за попусти. Ама ти нарачуваш помало бројче , јас од тие што ги гледав нсмалени се е најмал број
Не чекај, или стави во корпа, ти стои зачувано еден час. Сестра ми вака чека, ај утре и на крај го нема. Пред некој ден гледавме вечерта пред легнување, утрото после немаше ништо од тоа што баравме.
Ми стигна нарачката за која ми ги вратија парите а таа што требаше не. Абе ќе полудам. Да биде иронијата поголема едно парчињата во нарачката не е тоа као нарачав блуза ми стигна горен купач Урлам
Стигаат за две недели. 80% од времето стига во рамки на предвиденото време, а понекогаш знае и да закасни. Исклучиво ретко се случува да не стигне. Мене за овие 4 години само еднаш не ми стигна, и ми направија refund.