Ај горе во country пробај смени Мк и стави Бг. Не во сетинзи, туку кога разгледуваш, мислам имаше таква опција. (пр - ship to Bulgaria) Некогаш, некои работи се достапни во некои земји, а во некои не. Ако и ова не бива, не знам др финта
Порано беше до 30€ бесплатно, сега е 55€. Под 55€ плаќаш 11€ за достава. Зависи како ќе ти пуштат од таму(не зависело од Асос, тоа било во друг оддел каде што немале одговорност). Ако ти е со ДХЛ, ќе ти стигне за 2 дена, 1,600 ден + ддв, ако е нормално за 3/4 недели(порано беа точни до ден, стигаше за 10 дена), на пошта не се плаќа ништо.
Ми пишале меил од Царинска управа, одговор да побарам од ДХЛ, зашто за нарачки под 90 евра од Царинска управа наплаќале само ДДВ. За другите трошоци не се запознаени и да се обратам во ДХЛ.
Од 21 декември нарачан капут стигна денес,на 31.01. И пари за пакетот ми рефундираа,тој ете го денес. Им пишав мејл да ги повлечат парите за рефунд или да платам. Ми одговорија , "Жал ни е што не го добивте на очекуваниот датум,се надеваме дека ви се допаѓа капутот". И ај сега. Мака ми е што испадна гратис. Инаку уште чекам одговор на мејловите од царинска и дпи. А денес ми кажаа дека имало некоја агенција која ги контролира поштиве ,таму требало да се пише.
И јас се приклучувам во револтираните од дхл. Со години порачувам од асос ама ова што се случува последните 2-3 месеци е катастрофа. Еве за сите да потврдам дека нема ама баш никакво правило кои пратки ќе бидат по дхл. Од мој акаунт нарачав штикли, две исти пратки за мене и другарка. Буквално исти, боја, број. Ги нарачавме посебно за да не не фати царина во една пратка. Едните стасаа за 2 дена по дхл, другите за 2 недели по обична пошта. Иако имав само ддв, си платив плус 1,600 трошоци за нив. Лопови. А мислам дека ова им е нешто ново бидејќи лани имав нарачано двапати со експрес деливери и дхл ми го носеа дома без никаков дополнителен трошок. А сега плати па иди у дхл.... Веќе не подигам од кај нив. Не ни одговарам на маил. Еве сега последната пратка пак дхл. Ма не ме интересираат....нека враќаат таму. Ќе си нарачувам и што стасува преку пошта арно. Дхл за мене не потојат
Мислам дека со враќање на пратките дека асос ќе размилсат за соработка со дхл бидејќи само трошок имаат така. Робата им се враќа, а тие сигурно мора на дхл да им платат што го носеле наваму натаму.... Или пак ќе престанат воопшто да праќаат за мк
И мене ми стигна денес Преубав е капутот Со здравје да си го носиш. Јас сум добивала нон стоп така, рефундирани пари а пратката стигнала, ако имало број плус уште една јакна
Женски,тука треба да пишуваме мејл и да се жалиме со приговор на ДХЛ. https://www.ap.mk/mk/homepage Овие им даваат лиценци и контролираат.
Дали сте имале проблем со следењето на вашата пратка на trackpack бидејќи откако порачав пред околу една недела се уште нема информации за локацијата си пиши само дека е пратено тој ден