Девојки и јас го имам истиот проблем со DHL. Дали постојат шанси да се избегнат трошоците за достава?
https://www.ap.mk/mk/homepage Јави се тука и кажи им за ДХЛ. Види што ќе ти советуваат. Бидејќи им се надлежни на ДХЛ.
Мене ми пишуваше стандард деливери а ми ја пратиле по дхл... Дали имаш информации доколку ја подигнам од ДХЛ дали се плаќа нешто?
За жал не. Единствено можеш да ја вратиш пратката. Дечкото од ДХЛ ми кажа дека скоро се од Асос пристигнува преку нив Им пишав 5 пати, никаков одговор За нарачка од River Island, каде предходно ми стигнувало со ДХЛ(без трошоци) сега за чудо стигна преку пошта за една недела Асос навистина ја претера со ДХЛ
Пиши им на фејс,може побрзо ќе одговорат . Или барај ги на телефон утре сабајле. Мислам дека тоа е единствениот начин човек да се справи со ДХЛ.
Вчера порачав чизми и исплашена од ова што го читам овде,веднаш се вклучив на лајв чет(во ниедно време) и почнав да ги молам да не ја праќаат преку ДХЛ. Ми го кажаа тоа што веќе ни е познато,не може никаде да се реагира и да се спречи ДХЛ да си ги преземат пратките.Во зависност од големината,тежината и цената на пратката,куририте си ги распределуваат односно поголемите,поскапи и потешки пратки си ги превзема ДХЛ,а останатите ТРАКПАК. Денеска веќе ја пратиле и фала му на бога,преку ТРАКПАК. Што да кажам што веќе не е кажано,ако начекате ептен поволни попусти или со промо кодови нарачувајте големи,тешки и поскапи пратки.Инаку навистина не се исплати.Со помалите пратки(а и најчесто јас си пораувам екстра ефтини) не очекувам да имам проблеми со ДХЛ.
За жал нема правило за ДХЛ, фустанче лесно како пердув ми стигна преку ДХЛ, а два пара чизми тешки (над колена) скоро 3 кила ми стигнаа со тракпак.
Вчера направив нарачка, уште ми стои: Your order has been received. Date of Estimated delivery 19 Feb, 2020 Ова значи дека само е примена нарачката така? За колку време ги пуштаат и што пишува тогаш, ќе можам да ја следам, така?
Зависи како се со гужва Претежно за време на попусти каснат многу. Кога ќе ти го испратат ќе пишува “Your asos order has been despatched” и ќе можеш да видиш како ти ја пратиле. Пратките не се точни, ако ти пратат со обична тракпак пратка додади+ една недела на датумот. ДХЛ за 2 дена, моли се да не е
на 23ти јануари нарачав на 4ти фев требаше да стигне, уште го нема пишува in transit само на shipping info... по колку чекате вие обично???
Колку ви е максимумот на каснење на пратка? мое искуство не покажало повеќе од две недели. претходната пратка за време на празниците фати, и каснеше 12 дена. сега чекам една што требаше да стигне на 30ти јануари и уште ја нема.. многу ми е мака пошо има еден итем што ептен го сакам
Јас направив нарачка на 24Јан. а ја добив денес, +8дена од estimated delivery date, искрено се изненадив на ажурноста, обично чекам со месеци. Имав три работи од кои и штикли и не ми пратија по ДХЛ иако голем пакет, исто и дечко ми нарача патики и доби регулар пратка.. нема везе тоа мала - голема пратка и аналогии да се вадат кои стигаат преку ДХЛ, тоа е чиста среќа-несреќа
TRAKPAK!! Order Date: 07.02.2020 Shipped Date: 09.02.2020 Estimated Date: 19.02.2020 И од тогаш ова вака остана. Нели треба како што ќе се движи да ми дава локациски? Или треба да внесам нешто во тоа Track горе? Ко само од АСОС да е пуштена, и се изгуби.
Еве ми стигна пратката, 15 дена каснење. Кога ли ќе го апдејтираат estimated delivery date, веќе скоро две години како конзистентно надмашуваат. И фармерките шо толку ги чекав мали ми се