И мене денеска Изгледа на сите исто ни стигнуваат Британските бројчиња се помалечки. Работитите на “New Look” се премали, дури и обувките им се премали.
Имате искуство со чевли од ASOS DESIGN, нивната линија? По странскиве форуми читав дека не се баш True to Size, дека 39 нивно одговара на 38 наше пример, и сега ми фуфка. Исто и за квалитетот како ви се покажале? Ви се случило оштетни производи да ви пратат, пример изгребани? И ако пишува LOW IN STOCK за колку време отприлика може да го снема?
Јас нарачав чизми од Asos design, носам 39, нарачав УК 6 наше 39 и тамн ми се. За квалитет уште неможам да кажам зашто само 2 пати ги носев до сега. Вака удобни се на нога, убаво изгледаат во живо.
Мене Асос ми е супер, обувки кожа преквалитетни, бројчето 4 одговара со 37. Единствено не сум задоволна од костими за капење, катастрофа, две перења и беа стари како 2 години да се носени. Јас најмногу порачувам River Island, според мене најквалитетни работи. Low stock обично веднаш се продава, некогаш само едно парче е во прашање.
Гледам во Бугарија продавница пред отворање, Assos. Истата е со оваа што нарачувате или некоја друга е таа?
Како шо сфатив од неколкуте мислења овде дека со тракпак не треба нишо да доплаќаш во пошта а сега бев ми зедоа 1100 ден
Ако ти ја отворат пратката, може да ти наплатат 18% ДДВ. Нема правила за кога што како. На случаен начин бираат пратки што ќе ги отворат и решаваат дали ќе стават ДДВ. Ова кажано од вработен таму у делот на царина. Али со законов се помалце почнаа да ги отвараат општо.
Мојата пратка со Estimated Date 19.02.2020 сеуште не е пристигната. Инаку, многу битно инфо Сите што ви ги праќаат преку TRAKPAK или некако другачие освен DHL, значи да немате директен увид во движењето на пратката, најдов прeeемноooгy корисен начин како да се пратат. Доколку ја имате шифрата за следење на пратката можете да ја проверите на официјалната страна на Македонска пошта преку следниов линк: https://prasaj.mk/prasanja/10/sledenje-na-pratki-makedonska-poshta
Јас така се обидов да ја следам пратката на VS али страната не им работеше Па се јавив во мкд пошти и од таму појма немаа мислам ....типично за нас
Мојата нарачка од 07.02.2020 стигна на 20.02.2020 (+1 ден од Estimated date), и тоа во општинската пошта. Беше пратено со TRAKPAK и немав никакви дополнителни трошоци. Задоволна сум од пратката и веќе имам во план следна нарачка.
Мене денес ми стигна пратката преку обична пошта... Бараат 1000 ден не знам зошто ..мислев само преку DHL се наплаќа ?