Да веќе 2 недели има стандард шипинг пак. Ама пак е ризик да пратат со ДХЛ Експрес ако се тешки пратките
Здраво дали некој има нарачано до асос од кога го вратија стандардниот шипинг и дали стигнуваат пратките?
Јас завчера нарачав, па ќе видиме. Али со намалениве капацитети у пошта, ми стои дека ќе чекам долго или нема да ја добијам.
Сеуште чекам пратката, веќе 16 дена доцни. Има ли некој шо нарачал периодов и ја добил? Да знам дали да идам да се карам у пошта
И јас веќе 2 месеци чекам пратка од Англија. Проблемот е во нашата пошта, тек сега на луѓево им испорачуваат пратки нарачани во август.
И јас исто, и вчера им пишав на асос, добив одговор дека пратката е стигната во Македонија и испорачана
Ако отидеш во пошта да бараш објаснување ќе ти бараат тракинг број, тој број не го добиваш со standard delivery. Знам дека не е некоја утеха ама иако доцни најверојатно ќе ти стигне пратката. Не знам што прават нашиве и како е можно никој во поштата да не сноси одговорност. Ова го нема ни во Тунгузија. Поради ваквото нивно однесување Македонија е на црна листа кај повеќето странски продавници. Јас веќе немам намера да нарачувам се додека не се среди проблемот со нашата пошта .
И јас имав вакви доцнења со пратки, кога се растрчав во пошта, излезе дека царина ги држи цело време. Не ми беше веројатно, плус се распрашав, сите пратки се заглавени со месеци по царински складишта.
Сигурно има некој рок во кој пристигнатите пратки треба да бидат прегледани и ако има потреба за тоа оцаринети. Сигурно постојат лица кои се одговорни за таа работа. Проблемот е што во пракса никој не сноси одговорност, еднаш нека ги удрат по џебот па да видиме дали ќе се случува ова.
Прашав во пошта и истиов одговор го добив Мене пред некој ден ми стигна пратка од beauty bay нарачана на 15.02, така што не губам надеж за оваа
Јас нарачав две пратки на 10.11 и сеуште не сум ги добила ке чекам месец, сигурно спијат на рафт во пошта се надевам ке ги добијам ама овие од пошта
За информација, денес ми стигна маил од Асос дека пратката се вратила назад и дека ќе ме рефундираат. Нарачката беше направена на 28 октомври. Исто и се деси и на другарка што нарача ден покасно. Не знам дали има поента да се нарачува воопшто периодов пак..
Знаев Тоа е причината во поштиве кај нас, пратките спијат на рафтови место да ги доставуваат до нас ццц неверојатно неефикасно и out of mind, а што е најстрашно никој нема да сноси одговорност каде живееме ааааааааа