Zdravo devojki! Dali na nekoj skoro im e dostavena narackata? Jas naracav na 20ti noemvri, a trebase da stigne na 1rvi Dekemvri. Od Asos mi rekoa da gi kontaktiram pak ako ne stigne do 15ti Dekemvri, pa ke proverat tie do kaj e.
Forumdziki, sega direktor na posta e Jani Makraduli. Se nadevam tuka kje moze da.napravi povekje otkolku vo Min. za zivotna sredina. Sepak tamu bese zamenik. No i togas odgovarase na prasanja. Profilot na fb mu e.otvoren za komentari taka da mozete da pisuvate. Jas vekje ostaviv komentar pod najnovata objava. https://m.facebook.com/profile.php?id=1336696619
Дали има некој скоро нарачувано од Асос? Колку е лимит за да не се плаќа царина и дали единствен начин е со експрес delivery? Благодарам
Експрес деливери праќаат по ДХЛ, и на подигање плаќаш минимум 1500 денари. И сеа за сеа е само таа опција.
Нарачката уште не ми е доставена, а претпоставувам нема ни да ја добијам. Ги информирав Асос и ми одобрија рефундација. Баш ме интересира дали и некој друг имаше проблем периодов, или индивидуален случај е само? (Уште имам надеж дека ќе ми стигне пратката )
Мислам дека не. Нека каже некој шо скоро има нарачувано но, порано беше неколку фунти. Сега праќаат преку ДХЛ(и доаѓа изгор скапо) или пак воопшто не стигаат пратките па им ги враќаат парите. Прочитај 1-2 страни наназад.
Пазарам често преку Ebay од UK продавачи, за сите работи што ми беа веќе купени, добив поврат на парите. Дел од нив ми одговорија дека по Брегзит, царинскиот систем е во фаза на промени, па затоа се стопираат испораките. Асос e британска интернет продавница, па истово важи и за нив.
Имаше шипинг по старо само за Black Friday, сега пак е скапо и преку DHL и не се исплати зошто и лежарина и чуда треба да се платат. Скоро сите страници од Англија што праќаа кај нас вака сменија откако се искомплицира со короната.
И јас чекам пратка повеќе од 1 месец и не знам дали ќе ја добијам. Ги контактирав Асос ми вратија да почекам до Фебруари. Од Ноември е направена порачката и сеуште ја нема (ја порачав со Standard Delivery) и нормално не можи да се следи. Ама кога претходно ќе кликнев на Track your order, ми изглегуваше од Trackpak. Денес пробвам пак, ме носи на страната на FedEx Дали да ги контактирам FedEx? И колку пари земаат да не знае некој? Btw, еднаш се изгорив со DHL, ама нема и овај пат со FedEx.
Почекај и побарај рефундација ако не ти стигне. Ќе ти понудат да ти ја испратат пратката пак, ама пак не е сигурно дали ќе ти стигне или не. Претпоставувам нема да добиеш инфо од FedEx, пратката нема tracking number. Мене ми ги вратија парите, а од пратката ништо.