Nikako ne moras da gi izvestis. Posle 21 den ja vrakjaat od dhl, pa od koga kje stignat nazad, od asos imaat rok uste 20tina dena da ti procesiraat refund. Ako za 20 dena ne ti gi vratat parite, treba da im pises ma chat. Kje baras od toj virtual assistant da te povrze na live chat.
Баш жално ова, многу сакав да си земам нешто. Се надевам дека со доволно жалби ќе превземат нешто и нема да праќаат по ДХЛ. Пред неколку години порачав патики и ми стигнаа преку ДХЛ. Не знаев дека може да се одбие порачката па платив околу 3600 денари. Буквално крадат пари овие, срамота...
На толку поплаки за дхл експрес да не превземат ништо… само покажува дека уопште не сме им битни како земја. Дури имам впечаток и дека намерно сакаат да не обесхрабрат да нарачуваме. Ама нема проблем, ако сакаат да си играме прати па врати, трошокот за шипинг на крај они си го сносат. Пишете ако некој во скоро време добие пратка по нормална пошта.
Имате во скоро порачувано, како оди? Сакам да нарачам прв пат, ама ова со ДХЛ ме предомислува, иако има добри понуди
moj sovet ne poracuvaj vo makedonija, na drugarka moja porackata i beshe okolu 100e i plati uste tolku za DHL,
Едвај Асос го имавме и изгледа и тоа го запустија. Не знам, изгледа лотарија е дали ќе ти стигни по ДХЛ, ама изгледа повеќето од нарачките преку нив стигаат.
Колку полесна пратка толку поголеми шанси да не е преку ДХЛ експрес. Пример, ако порачуваш чизми и палто во една нарачка 100% е ДХЛ експрес. Ако порачуваш блуза, гаќи и маица на кратки огромни се шансите дека со обична пошта ќе ти ги пратат.
Ова е точно и според мое искуство. Поскапи и потешки работи праќаат по дхл. Последно фустан нарачав,по обична пошта стигна.
Здраво, се надевам ќе може да ми помогнете, од ДХЛ ми пратија мејл цена на царина со додатни трошоци 2000ден. нормално премногу е толку ни самата пратка не вреди.. Им одговорив дека не ми одговара и дека трошоците се преголеми, сега дали треба веднаш асос да ги известам? или да почекам да стигнат кај нив?
Koga e ova posledno? jas od avgust navamu se so sum naracala bilo po dhl, mislev deka voopsto vekje ne prakjaat po posta
25 €+11€ за достава, чевли беа, ми побараа претходно да им пратам колку чинат, доказ дека сум ги платила и слика од пратката
Здраво феминки. За купување на производ од Асос и испорака во Германија, дали имам трошоци за ДХЛ како што имам во Македонија?
Од асос немам подолго време нарачувано и ајде отварам денес да видам што има интересно кога гледам за standard free достава над 300€ толку ја направиле или апликацијава нешто не е во ред?