1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Асос и во Македонија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 14 ноември 2011.

1. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.163
    Сакам да нарачам фустан ххл на попуст е 92е плус 11е нешто стандард деливери. Според ваши искуства има шанси по обична пошта да ми го пратат? И колку е дхл отприлика? Сепак дека поголем фустан и потежок ќе е… Има ли некоја друга слична страна што не праќа преку дхл? Макар грчка или др соседна земја?

2. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    59.209
    Мислам дека големината/тежината нема врска со тоа дали ќе го пратат преку дхл или не. Јас лани нарачував труднички фустан, огромен беше, со многу материјал и тежок и ми го пратија по обична пошта. Имав и друга нарачка од три фустани одеднаш, исто по обична ми ги пратија.

Едит: Многу е дхл, не се исплати. Не ми текнува точно ама грубо мислам дека за околу 100 евра фустан платив околу 50 евра дхл

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JustBeautiful

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.163
    Да... изгледа до среќата е :) :( Јас го нарачав фустанот на попуст и реков ако е преку ДХЛ и давачките ми дојдат до првичната цена на фустанот ќе го подигнам. И така преку ДХЛ ми го пратија, со мејлови секој ден и 96 евра фустан со 60 евра дхл, а фустанот беше редовна цена 160 евра. Тоа е... Ако се е океј кога ќе го земам сигурно ќе нарачувам пак.

4. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    59.209
    Претерано е со дхл. Само да е нешто итно или must have ситуација е можеби прифатливо. Инаку јас исконтактирав со асос откако ја примив пратката и им ја објаснив ситуацијата. Ми рекоа дека во моментот не постои друга опција и дека пратките ги распределуваат кај кој е слободен во моментот.. не верувам дека сме им битен пазар за да прилагодат нешто. Како и да е, тогаш во сетинзи наместив да не може да ми се појавуваат реклами од асос за да не паѓам во искушение. Еве веќе пола година и повеќе е успешна тактиката :D
    И со здравје да си го носиш фустанот, сигурна сум дека вреди :)

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.241
    Се ќе беше во ред да стигнуваат работите преку ДХЛ за 3дена. А не вака плаќаш цена ко за брза достава со сите давачки а пратката ја добиваш по две недели. Нема никаква поволност.

На dayla му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Буквално се зезнав и не прочитав тука дека праќаат по дхл и нарачав. Ми стигна денес маил од дхл експрес дека пратката е во транзит. Колку би можело да ме одерат за фустан 15 евра и платив 11 евра достава? И дали ќе знам унапред колку треба да се плати или на лице место ќе ми кажат? И дали носат до адреса или се подигнува од таму? Не сум зимала досега пратки преку дхл. Хелп :sweat::worried:

7. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    59.209
    Надоместот за дхл е фиксен и мислам беше околу 1500 денари, плус се плаќа ддв зависно од пратката. Бидејќи е мал износ, може и нема да има ддв, не знам.
    Позитивно е што за макс. 1 недела ќе ти ја донесат пратката на врата. Мислам дека откако ќе им кажеш дека прифаќаш ќе ти кажат точен износ и се плаќа онлајн. Во темава имам прочитано дека можеш да не ја земеш воопшто нарачката ама не ми се има случено, не знам како оди тоа. Или можеш да одиш на аеродром сама да ја завршиш работата, што мислам дека е уште понеисплатлива опција :)

Пре, пре преглупо е со платен шипинг, само до граница/аеродром доаѓа пратката и условен си да платиш прескапа достава. Ужас.

8. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Не ми беше толку итен фустанот за 3 дена да ми го носат :D. Ништо ќе чекам на меил да видам колку трошоци ќе ми лупнат на крај, ќе излезе 3 пати поскап фустснот :D

9. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    59.209
    Еве ова е за фустан од околу 100 евра. Има опција да не ги прифатиш трошоците секако, а како оди со враќање средства од асос не би знаела

Screenshot_20230407_090341_Samsung Internet.jpg

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Фала за информација, останува да чекам да видам :D

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Апдејт: ми стигна пратката денес за 24 часа на адреса и не платив ништо, може дека беше ефтина нарачката

На Giovanna, Polyincognito, renata77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Како не плати ништо? 1593 денари ДХЛ услуга?

13. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Ништо, само тие 11 евра доставата. И јас се зачудив дека ми се јави курир на телефон за да ми достави а не добив на маил ништо за плаќање.

На Polyincognito и staycalm им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Баш ми е мило. Којзнае шо и текнало така :)

На Waverly Raven, anngelique и Polyincognito им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    10.188
    Мене лани ми стигна пратка преку ДХЛ, мислам дека беше од The ordinary, не сум сигурна. Битно ништо не ми наплатија и скроз се збунив. Не знам под кои околности не наплаќаат достава, ама очигледно има и такви ситуации.

16. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    И мене лани чизми ми стигнаа од асос за три дена преку ДХЛ експрес и ништо не доплатив..Имама пишано пред неколку страници.

17. Sofijaaaa2001

Sofijaaaa2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, sakam da prasam kako odi procesot okolu primanje na pratka od DHL. Planiram da naracam fustan i kostim za kapenje, se na se okolu €60 so shipping, no nemam dosega naracano od stranstvo, samo preku kargo. Gledam deka mnogumina se zalat, pa sakav da prasam dali ima nekoi specificnosti koi treba da gi zapazam ili ako baraat nekakva si potvrda (se sekjavam deka na edna poznanichka i se barase da podnese nekoja si izjava za tocnost i lista so sodrzina na pratkata ama ova bese pred nekoe vreme)

18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Има некој со нови искуства со Асос? Уште е истата ситуација со ДХЛ Експрес? Никако да ги преболам и да изгубам желба за нарачки. :rofl:

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    24.940
    Anyone?

20. JustBeautiful

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.163
    Јас последно нарачав март месец и ми пратија преку ДХЛ Експрес :( на мејл ми стигнаа трошоци од околу 3000 денари. Најверојатно е уште така, само зависи од нарачката колкава е. Јас имав фустан од 120 евра. Читам погоре дека за помали пратки не наплаќаат толку.

На Waverly Raven, Polyincognito и staycalm им се допаѓа ова.