Гледај го Терминатор. И таму изгледа се како да е реално. Да не одиме надвор од темата, има друга тема за ова пиши таму слободно.
Ова е една од најголемите заблуди на луѓето. Човекот не настанал од мајмун. Мајмунот и човекот потекнуваат од ист предок. Или она фамозното „Ако човекот настанал од мајмун, тогаш зошто уште постојат мајмуни?“ Checkmate.
Човеколик мајмун или како и да е, тоа сакав да кажам, не ми текна во моментот, мислев општо за таа теорија дека настанал човекот.
Затоа деца не требате бегате од часови по физика за гравитација.Се извинувам ама неможам сериозно да те сватам откога го прочитав ова. Абе ти сериозен си?Адаптација и Мутација и Природна селекција доведуваат до еволуција во период од милиони години во зависност од животното.Сите 3 се апсолутни факти.
ако фактите не се докази.. Мутација Црвено косите луѓе се проста мутација, има луѓе со +1 прст, но тие не се константи, има еден документарен филм за едно семејство што оди на 4 нозе, ако мутацијата продолжува на поколението, тоа значи дека можат да продолжат со други мутации и да станат нов тип на луѓе.Има милиони видови на мутации, не сум 100% сигурен за документарниве филмови и не ги гарантирам. Адаптација Пиј антибиотици и чекај вирусите да се адаптираат на нив, потоа кога ќе пиеш од истите антибиотици нема да имаат никакво дејство. Природна селекција, е борба за најмоќните, кои ќе се адаптираат и мутираат најдобро ќе преживеат.
Oвa oд филмoт You don't know Jack: "Have you no God?" -"I do, his name is Bach, and unlike yours, he exists".
Атеисти станаа као вегани/вегетаријанци. Запознаваш нов лик, наместо име ти кажува атеист сум. Кул е да си атеист мда. Јас лично сум non-practicing christian. Не сум побожна, можда верувам, али малку. Ваљда агностик.
Кажа шала членот на форум од чии мислења, 99,99% се пропагирање протестантска вера и се насмеа самиот.
Немам ништо против нив, нека прават што сакаат никој не може да ги тера да веруваат во Господ.Се повеќе млади се атеисти џабе што учиме во школо.Пример за мене е несфатливо да не верувам во Господ, додека пак за нив не е сфатливо да веруваат во него.Секој има право да одбере дали да биде верник или не.Се е океј само да не дојде до мешање во нечија одлука. Имам другарка која не верува во Господ ич ама ич дури и кога ќе каже ,,Жими Господ" она се зеза.Ама виде она дека моите клетви фаќаат и ме натера да фрлам клетва да успее да се зближи со тој што го сака а комуникацијата од ,,здраво" им се сведе на муабети до сабајле и искачања.Господ ги сака сите дури и оние кои не веруваат во него.Мене можда не ми е чиста душата, имам ја згрешено една од 10те Божји заповеди.Но кога се молам, се молам од срце, фаќа и на муслимани и на неверници.Ова уште повеќе ме тера да верувам во него.
Дај фрли клетка и на некој од моиве пријатели атеисти па и они да се свестат А и мене ми се свиѓа една, само на здраво сме, не можам да ја натерам да се видиме, па дај фрли уште една клетва и таму за да си муабетиме до сабајле така малце Ако имаш згрешено само 1 од 10те заповеди, ти можеш слободно да се кандидираш за светица. Мајка Тереза има згрешено повеќе, а да не зборам па за Св. Петар што се колнел дека не го ни познава Исус.