Да бе..гледај не сум лажела до сега овде.Немам потреба кажувам како што е, сум признала работи од кои некои се срамат.Искрено кажувам.И верувај ми не би се дрзнала да лажам за вакво нешто и да го спомнувам името Господово, имам стравопочит према Него.
Имаше некни еден твит „Македонецот повеќе од клетва се плаши отколку од закони“, па да ти кажам и мене по малце ме плашиш по темиве Шала на страна, Феминче, ова со клетвите воопшто не звучи христијански, уствари не звучи океј од страна на било кој човек И олади малце во врска со неверувањето, ова е место за дискусија и никој ништо не те убедува
Важи срцка знаеш дека те сакам и почитувам, за твој атер ќе оладам.А иначе не е клетва клетва него пр. Господе те молам Петко Петковски итнитн и се прекрсувам во името на Отецот,Синот и Светиот Дух.Не дека правам дубари скраја да е.
Па тогаш е ваљда молитва, а не клетва. Ја колку што знам, кај нас клетвите почињаат со „Да даде Господ...” и после тоа вметнуваш нешто неубаво што сакаш да ја снајде дотичната особа.
Не би да коментирам мн, само ќе кажам: кога ќе ви "удри" гром од ведро небо, не се чудете зошто е тоа така, не барајте вина по други.
Овие бараат Божји спас ( клетви/молитвни од Феминката ) за едно грло .. којзнае за нешто потешко у животов кога ќе налетаат што ќе праат
И јас да ги давав клетвите ќе ги давав со резерва, на кого му е најпотребно. Не сега ќе се трошам за едно грло што некого го грепкало. Ако е гола вода, тогаш трпи
Се сеќавам имаше една вест како некоја 18 годишна изјавила како „Исус е таткото на нејзиното дете, немала односи.“ и сите се смеевме на тоа, но ме мачи нешто, ако тоа е смешно тогаш како мајка му на Исус забременила од господ?