Whith a solid grasp of this commandments you'll have a great life as a high-functioning, free-thinking individual Не важи за сите атеисти ,само за оние, ам посебните (coughs*snowflakes*coughs*) и реално ако сме искрени супериорни интелекти ( и во секоја прилика едноставно мораaт тоа да го потенцираат) for argument reasons # lostsouls
Се осеќам ко нешто грешно да напрајв шо се пишав атеист. Се зачудив премногу од бројката. Дали им беше страв од родителите или од Господ еве не знам...
Шегата настрана. Лошо е што бројките дефинитивно се нереални! Пописот е за да се дознаат реални податоци, а не за да се тупаме в гради, кој колку ги има. Можеби треба да се размислува во МВР да се чуваат податоци и за верска и национална определба.
Многу често имаше попишвање кај шо еден член ги попишва сите шо не се тука или некое помладо дете пред родител. Мене ова бројка не ми е реална воопшто.
Јасно ми е. Тргнувам од себе, да не бев дома во моментот кога дојде попишувач ќе имаше еден помалку. Се надевам дека некогаш ќе се надмини ова наметнување и ќе имаме повеќе свое јас. Ајде национална определба да се лажираат податоците, знаеме дека има позадина зошто е тоа така, ама за религијата не сфаќам, шо би се добило? Повеќе мислам дека се работи за незаинтересираност, почит кон домашните или претпоставка на попишувачот. А ако веќе не сме атеисти, не мора ни за пред народ да се прикажуваме како такви, посекако не ни пиши на чело, наша работа, интимна.
Значи, јас не верувам, дека податоците се лажирани. Поверојатно е да не кажувале што се пред попишувачите.
Jas imam potencijal da bidam totalen nevernik so edinstveno prifakjanje na teorija za sluchajno nastanuvanje. Neshto shto najmnogu me koleba e koga voochuvam kolku srekja imaat nekoi lugje, a drugi pak ich i kako im bil determiniran zhivotniot pat od nadvoreshni vlijanija nadvor od nivna mokj i na prvite i na vtorite so se neobichnite presvrti, shto gi snashle. Togash pak mi stanuva teshko da veruvam vo bilo kakva sluchajnost. Imam i za ova kompromisno objasnuvanje, ama ne sakam da otkrivam premnogu okolu moite ubeduvanja.