Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Аткинсова диета-диета без јаглени хидрати

Дискусија во 'Диети' започната од vesna31, 14 октомври 2010.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Devojki, dietava vi e ziva bolest. Nemojte da ja drzite, NIKAKO. Drzejki ja ovaa dieta cela kosa mi ispagja i den denes ne mozam da ja vovedam vo red nikako , zelezoto mi padna na 2 i dobivav cesti vrtoglavici i nesvestici vo tekot na dietava.. A da ne zboram deka i stolicata skroz mi se poremeti !!!

На ana-milo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    ај со Господ напред од денес ја почнувам диетава , се надевам дека овој пат ке ја издржам :)

На a.nuska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    јас ја држев 5 6 дена се слабее ама ја прекршив неизбежно беше бев на близок роденден и немаше смисла да не касна торта здравје од утре пак почнувам

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    ајде заедно ке се бориме :D

5. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    @a.nuska , до каде си со диетава ? :D

6. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Добро оди ама за 8ми март ја прекршив вечерта ама пак си ја продолжив почнав со 60 сабајлево се мерев 58,500,ама јас и мн малце јадам обично насабајле 1 јајце 1 домат и пола краставица и ручек накај 4 и толку до спијајне кафе нешто капучино и да со шеќер оти од се можам да се откажам ама ете кафе без шеќер не можам да пијам не дека не сум пробала сум пробала ама не иде ...хаххаха

7. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    а дали смее сирење ?

8. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    Мене па спротивно, косата ми стана сјајна и поцврста кога ја држев диетата и крвта ми беше оптимална. Вртоглавици се нормални додека се навикне организмот. Сепак за мене беше доста непрактична, месец и пол и се откажав.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  9. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    здраво како оди мене ми е 11 ден и супер е имам ослабено само 3 кг ама во обем се познава повеќе ,зајадењето се навикнав и немам никаков проблем денеска си направив спанаќ со јајце без ориз секако и супер е од сите коментари....леле ама си ослабела кул е ...кај вас како се резултатите....

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    јас ја прекршив , ми се згади од месото али за тие денови ослабев и одма се познава , ако се навикна на таа исхрана продлжи стварно брзо се слабее

11. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    денеска ми е 14 ден е сега почнува да ме фаќа кризи ама ќе издржам се надевам сега утре почнувам со фтората фаза се сто да почнувам да јадам ?...може ли на пр гравче со месо ?

12. elennnaao

elennnaao Нов член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas ja drzam edna nedela i ne simnav ni edno kilo,ja imam drzeno i prethodno edna nedela i togas ne simnav se nadevam deka ke pocnam da gubam kilogrami posle prvata faza:)))

13. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    може ли сончоглед....за тие што ја имаат држено диетава

14. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Не смее сончоглед, ниту бадеми, лешници и слично :)

15. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Јас денес ја почнав, претежно леб јадам и тоа најмногу ме дебелее, а инаку сум нулта позитив крвна група и мислам дека Аткинсовава најмногу би ми одговарала. За појадок си јадев половина домат со белка од едно јајце и зелен чај. Сега за ручек уште половина домат и парче варено пилешко. Инаку ниту зејтин ниту сол не ставам на салатата бидејќи ми е и така убава. До вечер не планирам ништо плус да јадам, најадена сум, ќе испијам уште една чаша зелен чај и само вода. Веќе испив 2л па до вечер уште толку и онака секојдневно минимум 3л пијам. Ако има некој што ја држи или планира, пишете да се бодриме :)))

16. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    мене да ви кажам супер ми е диетава...првите дена се потешки како и во секоја диета мн нормално.....се навикнуваш после за две до три недели јас се топам мислам и да си јадам и сирење не се ограничувам на грамажа и колбаси поќе јадам јајца незнам најубај ми се сега моментално сум 11 ден усте 3 дена па ќе можам и малку овошје да си јадам знаци мене ми е најсупер оваја диета...

17. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    ореви, бадеми смее ли во протеинскава? ( поточно за во кето-диетта ме интерсира) ?

18. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Јаглехидратите како и другите нутриенти треба да се составен дел на секојдневната исхрана само да се консумираат сложени јаглехидрати кои имаат хранлива вредност,а да се избегнуваат простите јаглехидрати како што се рафинираните шеќери кои немаат хранлива вредност туку се празни калории.Јаглехидратите се важни за функционирањето на организмот особено на нервниот систем..
    Пример овошје,зеленчук,компир (подготвен на здрав начин) зошто не би се применувале..
    Или некоја коцка темно чоколадо :)

19. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    се согласувам , со јадење само протени може да има последици врз бубрезите , врз косата и ноктите , врз забите и др . Пробав да ја држам и мн е тешка јас незнам како издржуваат ...

На Morenaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Јас не сум љубител на месо,ноо сум ОГРОМЕН фан на РИБАА.Така да ќе јадам печена риба Ослиќ и Туна во конзерва. Од утре ја почнувам диетата и ке ја држам 4 недели ,па ке ви пишам што како
    :) Ај на арно нека е :)

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.