Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Аткинсова диета-диета без јаглени хидрати

Дискусија во 'Диети' започната од vesna31, 14 октомври 2010.

1. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    565
    Точно само сакав да ти укажам на грешките јас лично не практикувам ужина туку наутро јагленихидрати одручек протеини а по можност и наутро протеини кога не ми се врти

2. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Леле луѓе денеска имав страшен нагон за храна не за нешто благо или чипс општо цел ден ми се јадеше и јадев три пати денеска ама од сабајле трчав и после ручек бев на пешачење 2 часа да се искупам за толку јадење....а да и од денеска можам и по една овошка да јадам и еден портокал јадев е сега ако ми се пријаде пак може уште еднен да изедам вечерва

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.570
    Допаѓања:
    106.310
    @a.nuska ако имаш нагон за јадење јади салата , колку салата сакаш можеш да јадеш. А за торта, tigrica92, што ако каснало девојчето , ако јаде од роденден на роденден торта нема ништо да биде. Еве и мм имаше роденден пред 2 недели и јас си каснав едно мало парче па никому ништо.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Најдов еден рецепт со пилешко мислам дека е соодветен за оваа диета ова се состојките
    2 батаци
    Шампињони
    Путер
    Млеко
    Зденки или топено сирење
    Јас на пример нема да ставам млеко ке ставам вода а за путер мои зејтин малку за пропржува ма шампионите
    Ми треба брз одговор од вас поискусните сакам за ручек да си го спремам да сменам малце што викате....

5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.967
    Јас диетава ја држев 5 дена. Ептен ми се слоши. Не бев гладна ама ненормално ми се вртеше во глава.
    Житарки не јадев, исто така пуканки не. Само месо,салата,јајца,риба,сирење и тн.
    За тие 5 дена ми се намали стомакот.
    Иначе од нутриционист ми е кажано дека кога имаме добиено ни слабееме ни се дебелееме
    Јас диетава ја прекинав вчера имав јака главоболка.
    Денес се мерев и ослабена сум 4 кила. Не ми се веруваше. Сто пати се мерев хахах.
    А иначе паралелно вежбам.

6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    какво сирење јадеше?

7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.967
    фета сиренце но не многу .

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    можиш да напишеш што имаше на менито во еден ден?

На Flam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.967
    Секако
    Појадок:
    2 јајца варени, сиренце ,карфиол и цвекло
    Ручек : печено месо, пржен спанаќ и салата од патлиџан и маслинки.
    Вечера : (ретко вечерам)
    Но си правев салата од марула и со ситно месо мешав.
    За појадок исто јадев рибна конзерва,спанаќ со јајца пржено,зелка пржена со кашкавал и урда (малку) (многу сакам нешто ново измислено да си правам), јогурт.
    Исто за ручек си правев брокула пржена со кромид.
    Месо обавезно си правев печено. Пире од спанаќ со млеко.
    Пиперки и домати пржени (летна манџа)
    Вечера салата со марула и риба , марула и јајца, шунка 2 парчиња со зелка салата, маслинки .
    Туршија пројадов сите дома ми се смееа :D
    Јас искрејно сум зависна од компир,бисквити, пудинг и смоки

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Решив ќе ја држам Аткинс фаза по фаза како што е ред.На 18.02 прв ден и 79.6кг. Денес сабајле 75.7 (речиси 4кг).Сконтав дека мора да се јаде и тоа што повеќе зелено.
    Сабајле во 7 пијам 1 чаша чорба.Варам магдонос,неколку главици прокељ,блитва и парче месо на крај се блендирам и излегува топ вкусна чорба.
    На работа јадам цезар или туна салата или варени јајца или кајгана.
    До 4 пијам уште една чаша чорба.
    Дома ручам месо,риба,со мнооогу салата(зелена или спанаќ)
    Вечерам салата со месо ситно или печурки.
    Вчера баш јадев спанаќ манџа со мелено месо и за ручек и вечера.Мора да менува човек иначе ќе те утепа монотонија.Решив една недела без млечни производи,следната ќе ги воведам.
    Одлично се чувствувам.

На a.nuska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    како ја правиш чорбата со спанаќ и мелено месо без запршка така ?

12. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    без без.
    Чорбата или супа како сакаш-Варам магдонос,прокељ,блитва и парче пилешко или телешко,ставам малце сол.Го оставам убаво да се свари месото.Да се подолади па вадам со лажица се што не е вода и со малку вода блендирам и враќам назад во преостанатата течност.се добива убава густина.Си правам за два три дена.
    Спанаќ-динстам пола мала главица кромид додавам мелено месо 200 гр си ставам оригано малце сол.Кога ќе е готово ставам топла вода и мислам дека околу 200-300 гр спанаќ.Се вари малце ко манџа.Можеш црвен пипер да ставиш за вкус.Имаш околу 3-4 чинии.

13. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Јас веќе пет дена ја држам оваа диета. Сега за сега добро ми оди. Единствено имам мака за благо, ама и за тоа најдов решение: едно јајце, две лажици стевиа, една лажица какао и малку цимет ги варам на пареа со постојано мешање и добивам супер протеински чоколаден мус.

14. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Ги читам вашите коментари, и гледам дека кога ја држите оваа диета јадете доста зеленчук, а сепак барем во првата фаза и тоа е ограничено. Во првата фаза се дозволени дневно внес на 20 гр. јагленихидрати, така да не може слободно да се јаде било колку зеленчук/ салата. Мора да се мери се што се јаде за да се има резултат. Еве ви испраќам предлог мени за прва фаза каде точно е означено колку смее да се јаде. Не е малце, има за јадење, ама кој е јак ќе издржи ;) Мерката што е во менито една шолја е американска 1 cup, не наша шолја за чај. Се надевам ќе му помогне на некој..

Прикачени фајлови:

• Primer meni.JPG
      Primer meni.JPG
      Големина на фајлот:
      71,7 KB
      Прегледи:
      58
    На Lexus му/ѝ се допаѓа ова.
  15. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Lesnici i bademi ne se dozvoleni vo prva faza.Nitu sirenjeto nase,fetata e dozvolena i kaskavali.Duri i patludzanot da se izbegnuva vo prva faza.Bas na stranata na atkins se insistira na sto povekje zelen listest zelencuk

На Lexus му/ѝ се допаѓа ова.
  16. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Јас сум во втора фаза еве 6ти ден можи да јадам ореви лешници бадеми?или на пример чиа семе насабајле со јогурт? Овошје почнав да јадам ама по едно јаболко или портокал дневно ама не секој ден....

17. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Може да се јаде се, но поентата е да се внесе само 20 гр. јагленихидрати. Јас кога ја држам диетата, се придржувам кон тоа, и за 10 дена симнувам 5 кг. и тоа стварно се симнува сало, не само да се исфрли вишокот вода во телото. Но повеќе не ја држам, бидејќи ми се јавува алергија точно на седмиот ден, позади на вратот почнува многу да ме чеша и се јавуваат како ситни бубуљици, незнам од што точно ми е рекацијата :)

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.570
    Допаѓања:
    106.310
    Еве ќе ви пишам мои резултати
    Диетава ја започнав на 1ви февруари , бев 53 кг сега на 26 февруари се мерев и сум 49,1 :rock:
    Презадоволна сум , салото го снема околу стомакот , бутовите ми се послаби вчера облеков едни пантолони бели што одвај ги закопчував , кај бутовите ме стегаа а сега ми се широки и секако со леснотија ги закопчувам. Би продолжила се уште со диетава до 45 кг да дојдам па потоа би јадела се освен благо и тестенини (може да се касне нешто и од ова на родендени , слави ). По сево ова заклучив дека овие се `главни виновници` за дебелеење :D

На simoncelicius и LollySky им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Тебе не ти треба диета,ако продолжиш вака ќе добиеш дијагноза Анорексија..53кг е супер килажа камо ја да ја имам:)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.570
    Допаѓања:
    106.310
    @VladeMila хаха таман работа не би сакала да станам и дотолку слаба :) можеби за повеќето е чудно кога ќе кажам дека бев 53 кг и држам диета , но бидејќи сум ниска и малку да се поправам се познава.. :) по просек од секогаш си бев 45-47 кг

На simoncelicius и VladeMila им се допаѓа ова.