Па која диета е на протеини, и млечни производи се јадат и јаткасти плодови, како се викаше таа диета??
@tigrica92 Не е грешка, ама читај декларации ќе се изненадиш во некои продукти колку јаглехидрати има. Топено сирење и зденка јади поретко, а почесто фета,козјо или моцарела. Почесто свежо месо, а поретко шунка. Кисела вода може, чај и кафе без шеќер, бело суво вино, тоник. Витамински таблетки имаш Олиговит или Олигогал, на Форвита има витамини и минерали во капсули (јас такви користам) Јаткасти плодови можеш и во оваа, по неколку со појадокот, и ова е всушност чиста протеинска диета не барај друга
исто сум со тебе и јас една недела на аткинс само протеини иако само изгубени2 кг стомакот рамен ко 5да сум симнала планирам и јас да терам уште 3 да симнам сакам ке јадиш месо јајца риба млечното ек ти биде малце количински и частовка ке биде млечното да се избегава колку повеке може има поголеми резултати така
Во се има по некој јаглехидрат, тоа ме буни...јадам почесто кашкавал, сирење, салата, поретко месо и јасткасти плодови....а тоникот нели е сок? Јас разбрав дека кока кола зеро била без воопшто шеќер...
штом јадиш толку често кашкавал и сирење не очекувај резултати салата и месо ти се главно јадење секојдневно чат пат со малце сиренце кашкавал па ич да не помислиш ајде јајца риба месо каква сакаш салата имаш избор
@ALISA0000 Не сум се мерела, ама осеќам разлика. Многу сум заситена не чуствувам глад воопшто. Ќе се мерам во обем деновиве па така ќе рачунам дали симнувам. Ти ?
Баш убаво ..мене треба да ми дој Де кај да е ... па нз може затоа мема резултати...денес јадев плескавица со салата и маслинки...после јогурт салама и кашкавал..
салама и кашкавал не се дозволени затоа и немаш резултат и нема да имаш додека не го изфрлиш кашкавалот
Секаде различно пишува, некаде сите млечни производи, некаде само месо и салата...а вегетаријанците што да јадат само домат и краставица?
мое е да ти кажам милион пати сум ја држела и сеа ја држам ти гарантирам дека со кашкавал нема да сименш и со салами виршли
pa ti sto jades najcesto...meso i salata li ? i za kolku vreme simnuvas kg? jas momentalno sum vo ciklus pa i da se meram nema da pokazi tocno..