Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Аткинсова диета-диета без јаглени хидрати

Дискусија во 'Диети' започната од vesna31, 14 октомври 2010.

1. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10

Има јаглени хидрати, тоа е само зачини а во оваа диета се забранети секакви зачини па дури и вагета има шекер внатре

2. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Хм зарем никакви зачини?! Мислам и јас никакви зачини не користам, али пилешко без Маги не е пилешко :(... Ме инетересира дали и ти весна ја имаш држено диетата и отприлика шо јадеше, колку јадеше... Некој идеи за вкусни јадења за време на диетава?

3. lapngoltni

lapngoltni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    јас диетава ја држам од 1ви мај денес ја прекршив но од утре продолжувам бидејки симнав две кила а пределот околу стомакот ми стана како пифтија што значи се топам :D , јадам салати, патлиџан краставица, сиренце, или шопска салата, марула со ротквици или јајца, гулаш, неколку пати јадев скара, виршли и така никогаш не сум гладна, сега барем има избор на салати. кафето си го пијам со засладувач а си пијам и понекогаш нескафе, ослабната сум 2кг. но повеке мислам дека се напредува во цм. а кг. се намалуваат отпосле, си ги користам сите зачини и кога си правам печени батаци или пиле ја користам и вегетата.

4. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    лапнголнтни, а дали се ограничувам пример до 1200 калории, та 5 оброци?

5. lapngoltni

lapngoltni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    јас не пазам и не бројам калории, значи коа ке ми се пријаде си јадам па дури и да е 11 часот навечер, нормално нели леб, овошје и тестенини не јадам ама од тоа што го наведов што имам при рака тоа си јадам :)

6. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    аха, а сега како шо рече значи стомакот доста се губи?

7. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10

Јас сега ја држам оваа диета мене само она ми помага и многуу се слабее од неа ама после треба многу да внимаваш сто јадеш..Значи оваа диета се базира на целосно исфрлање на јаглени хидрати,,јас никако не јадам виршли, сирење, млечни производи никако салами...јадам само месо чисто само со сол печено или варено со салата, јајца јадам само варени со салата највеке одговара со марули и туна риба со марули и риба секаква можеш само да не е пржена со брашно зошто џабе ке се мачиш ако не се придржуваш на правилата ја имаш диетата на нет можеш да прочиташ и обавезно пијам мултивитамини шумливи калциум и магнезиум . Некои денови кога можам вежбам на орбитрек и стомачни правам и некои други вежби по дома..салатите си ги правам со маслиново масло :D

8. lapngoltni

lapngoltni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    ете кај секој различно мене стомакот ми стана како пифтија иако не се држам толку ригорозно до правилата и до табелите самата си осекам што ми пречи што не и досега сум задоволна.

9. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    значи шунка, салами, чајни никако?
    зарем само сирово месо?
    а дали е погодна за кгА?

10. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10

не сирово месо печено, пржено варено какво сакас само не поховано :)

11. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    а сто ти значи ова кга

12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ух и јас почнав да ја држам еве 3 ден да видиме дали ќе помогне.

13. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    КрвнаГрупаА?

14. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10

јас сум крвна група Б, па ми успева , мислам дека кај секој успева ако се придржуваш на правилата, некои викаат дека успевало само кај крвна група 0 ама нема врска :)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Ахам, фала.
    А инаку никако ли несмеам да јадам шунка, посебна, мартадела...?

16. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Прочитав на интернет како оваа диета е многу штетна - напаѓа бубрези, црн дроб... Незнам дали да ја држам или не... Предлог?

17. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Заклучок: Не е штетна ако се држи краток период.
    Прашање: Чајна, сланина, врат и таков тип на преработено месо дали смее да се јаде?
    /се решив за оваа диета за да ми биде еднонеделна и од 23 Мај сум на диетата од irenna. Секако додека см на оваа ќе се придружувам на правилата и нема да јадам меѓу другото и посебна, шунка и салама./

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    види, секаде различно викаат за сланиниве и саламиве :) Hекаде се дозволени, некаде не се
    Tака да не знам
    во некои варијанти, сирење и смее, некаде па не смее
    така да, мој совет ти е, немој да јадеш чајна или преработени салами, наместо тоа дозволи си по малце млечни производи
    секако јогурт кисело млеко, и малце сирење, бидејќи каде каде се поздрави и подиетални од тие
    сланини мрсни, чајни итн
    Jас имам прочитано дека чварки смее да се јад :Dе.... Jас лично обожавам чварки, во мали количини, бидејќи се тешки за стомакот...
    последен пат кога ја држев јадев чварки и мајонез, и пушено пилешко, (ете тоа јадев, бидејќи има накај 90 калории на 100гр, она мисиркиното, белото) само тоа јадев од преработкиве, и лизнав малце... Aма кратко ја држев некои 8 ден :D

A сирење и јогурт обавезно си јадев, без тоа животот ми нема смисла :lol:

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    плус јас мислам дека повеќето од вас не ја сфаќаат оваа диета :D
    Tреба да се ограничи внесот на ј.хридрати до 25 грама на ден
    од кои 16 грами треба да бидат од зеленчукот.......

и не смее да се јаде продукти кои содржат повеќе од 3 грами ј.х на 100 грама од тој продукт
    еве на пример јогуртот на 100 гр (диеталниот) има 4.7 грама ј.х и затоа не смее да се јаде
    одредени видови на сирење имаа помалце од 3 грама ј.х на 100 грама, и тие се дозволени
    на пример не ми текнува кој вид на мајонез има 0 грами ј.х целиот е маст и протеин, и смееш да јадеш колку сакаш од тој мајонез
    истото оди и за пржениците, чварките, итн... тоа се маст и протеини и смее да се јаде!
    Oвошјето е ј.х и затоа првите 2 недели воопшто не смее да се јаде
    Mалце е улава диетава, ама тоа е :D

20. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    -.- како се вика чајна на англиски xD?
    Инаку сепак нема да јадам млечни производи.
    А ти ludoto колку ослабна?