Има јаглени хидрати, тоа е само зачини а во оваа диета се забранети секакви зачини па дури и вагета има шекер внатре
Хм зарем никакви зачини?! Мислам и јас никакви зачини не користам, али пилешко без Маги не е пилешко ... Ме инетересира дали и ти весна ја имаш држено диетата и отприлика шо јадеше, колку јадеше... Некој идеи за вкусни јадења за време на диетава?
јас диетава ја држам од 1ви мај денес ја прекршив но од утре продолжувам бидејки симнав две кила а пределот околу стомакот ми стана како пифтија што значи се топам , јадам салати, патлиџан краставица, сиренце, или шопска салата, марула со ротквици или јајца, гулаш, неколку пати јадев скара, виршли и така никогаш не сум гладна, сега барем има избор на салати. кафето си го пијам со засладувач а си пијам и понекогаш нескафе, ослабната сум 2кг. но повеке мислам дека се напредува во цм. а кг. се намалуваат отпосле, си ги користам сите зачини и кога си правам печени батаци или пиле ја користам и вегетата.
јас не пазам и не бројам калории, значи коа ке ми се пријаде си јадам па дури и да е 11 часот навечер, нормално нели леб, овошје и тестенини не јадам ама од тоа што го наведов што имам при рака тоа си јадам
Јас сега ја држам оваа диета мене само она ми помага и многуу се слабее од неа ама после треба многу да внимаваш сто јадеш..Значи оваа диета се базира на целосно исфрлање на јаглени хидрати,,јас никако не јадам виршли, сирење, млечни производи никако салами...јадам само месо чисто само со сол печено или варено со салата, јајца јадам само варени со салата највеке одговара со марули и туна риба со марули и риба секаква можеш само да не е пржена со брашно зошто џабе ке се мачиш ако не се придржуваш на правилата ја имаш диетата на нет можеш да прочиташ и обавезно пијам мултивитамини шумливи калциум и магнезиум . Некои денови кога можам вежбам на орбитрек и стомачни правам и некои други вежби по дома..салатите си ги правам со маслиново масло
ете кај секој различно мене стомакот ми стана како пифтија иако не се држам толку ригорозно до правилата и до табелите самата си осекам што ми пречи што не и досега сум задоволна.
јас сум крвна група Б, па ми успева , мислам дека кај секој успева ако се придржуваш на правилата, некои викаат дека успевало само кај крвна група 0 ама нема врска
Прочитав на интернет како оваа диета е многу штетна - напаѓа бубрези, црн дроб... Незнам дали да ја држам или не... Предлог?
Заклучок: Не е штетна ако се држи краток период. Прашање: Чајна, сланина, врат и таков тип на преработено месо дали смее да се јаде? /се решив за оваа диета за да ми биде еднонеделна и од 23 Мај сум на диетата од irenna. Секако додека см на оваа ќе се придружувам на правилата и нема да јадам меѓу другото и посебна, шунка и салама./
види, секаде различно викаат за сланиниве и саламиве Hекаде се дозволени, некаде не се Tака да не знам во некои варијанти, сирење и смее, некаде па не смее така да, мој совет ти е, немој да јадеш чајна или преработени салами, наместо тоа дозволи си по малце млечни производи секако јогурт кисело млеко, и малце сирење, бидејќи каде каде се поздрави и подиетални од тие сланини мрсни, чајни итн Jас имам прочитано дека чварки смее да се јад е.... Jас лично обожавам чварки, во мали количини, бидејќи се тешки за стомакот... последен пат кога ја држев јадев чварки и мајонез, и пушено пилешко, (ете тоа јадев, бидејќи има накај 90 калории на 100гр, она мисиркиното, белото) само тоа јадев од преработкиве, и лизнав малце... Aма кратко ја држев некои 8 ден A сирење и јогурт обавезно си јадев, без тоа животот ми нема смисла
плус јас мислам дека повеќето од вас не ја сфаќаат оваа диета Tреба да се ограничи внесот на ј.хридрати до 25 грама на ден од кои 16 грами треба да бидат од зеленчукот....... и не смее да се јаде продукти кои содржат повеќе од 3 грами ј.х на 100 грама од тој продукт еве на пример јогуртот на 100 гр (диеталниот) има 4.7 грама ј.х и затоа не смее да се јаде одредени видови на сирење имаа помалце од 3 грама ј.х на 100 грама, и тие се дозволени на пример не ми текнува кој вид на мајонез има 0 грами ј.х целиот е маст и протеин, и смееш да јадеш колку сакаш од тој мајонез истото оди и за пржениците, чварките, итн... тоа се маст и протеини и смее да се јаде! Oвошјето е ј.х и затоа првите 2 недели воопшто не смее да се јаде Mалце е улава диетава, ама тоа е
-.- како се вика чајна на англиски xD? Инаку сепак нема да јадам млечни производи. А ти ludoto колку ослабна?