Јас зедов утрово на Веледа кремче за ладно време, па ќе видам. Немам памет веќе, тестери не сум начекала, ретко даваат. Ќе пробам уште вечерва да видам. И големиов цел се чеша на зима, кожата му е сува, ама не му е ко на малово со лишаи. Па и него веќе не знам со што да го мачкам, со Логона, со кокосово, со шеа путер... исто е.
@Annath на 20% попуст е сеуште? сподели искуство после зошто кај и да е денес морам да купам завршивме со афлодерм
Да, во Зегин го зедов, 360 денари. Не знам колку е регуларна цена, ама имаше етикета со -20%, па веројатно таа е цената. Белки ќе делува. Иначе јас пробав еден период лани со Linola Fett кремче, го има само во Еурофарм. Специјално кремче за екстремно сува кожа, односно има цела колекција, и помагала при атопичен дерматит. Кај нас само кремот го има, друго ништо, а братучетка ми во Германија имаше земено колекција за малиот, оти од хемотерапијата му се правеа лишаи по кожата. Многу е задоволна и ми го препорача, па јас кремот го зедов да го пробам. Искрено, ептен е мрсен и тежок, многу малку треба за мачкање, ама не помогна воопшто, ни кај малото, ни кај мене (јас имам проблеми со кожата на рацете особено во зима).
@eli25 вака по описот ми изгледа дека го имате истиот проблем како синчето мое (штоо го имаше). Мое мислење е дека штом веќе на кожата има видливи промени органска хидратантна козметика нема да ти помогне- кај моето беше така. Искрено и јас ќе ти ја препорачам Мустела Стелатопиа- не е органска, медицинска е ама не е кортико. Особено добра за периодов: не е масна, лесно се нанесува, убав заштитен филм има и многу брзо се впива. За скапа-ефтина не коментирам зошто на еден преглед кожен на приватно да го однесеш повеќе ќе платиш, а кремата трае навистина со месеци. Секако дека кај сите деца различно дејствува секоја крема ама исто како и со капките- вака-така ќе ги дадеш парите и ќе ги пробаш сите
Вчера ја купив bioderma atoderm intensiv baume. 75 ml 555 ден. Имаше. и од 200 ама прво проба. Тестери никој жив не дава. Изгледа за нив си ги чуваат. Зборев со пријателка фармацевт. Прво ми рече да не земам од овие за заштита од студ и ветар зошто реално нема да излегуваме баш по надвор, од кола претрчување и толку. Се мислев меѓу еуцерин и биодерма откако го прочита составот ми рече деф.биодерма. Ставив денес првпат сеуште неможам да споделам искуство
Devojki lajknete ja ovaa strana na FB, germanska kozmetika e za bebinja I vozrasni. Pisete im za testeri sig ke vi nabavat da probate. Jas pobarav I mi kazaa koga imaat promocija da pominam da si zemam. A gledam deka sekojdnevno postiraat info za promociite. Da ne si frlate za dzabe pari za nekoi preskapi kozmetiki. Jas od ovaa sum prezadovolna so toa sto pocnav I za mene da ja koristam. Pozdrav https://www.facebook.com/SebamedMK/
Мајки, на бебчо (5+) му се појави како нафрлано на нозете (само таму). Дали имате искуство со нешто слично? За една недела сме на контрола, не ми се чека толку.
да и ги пратиш сликите на др. на вибер? или да го носиш за 1 нед може ќе помине па нема да знаеш што е
има моментално, после пак суво мачкам 2,3 пати на ден. ко за беља му се појавија сабајле едни ситнички црвенки точкици на муцето и околу устето , си викам да не му е реакција Па продолжив со еуцерин да мачкам ....
Нас таа на биодерма ни ја дадоа како тестер од болница и кога имаше моето суво и како лишајчиња и брунки прво со тоа мачкав за да знам дали да купам големо ама немаше ефект,а со мустелата за еден ден имаше подобрување...ајде ќе помине
@eli25 и да знаеш дека си ги земаат тестерите. Еден куп креми изнакупивме сите од 800-1300 денари. За А дерма најмногу ми е криво што не се погоди, да имав тестер ќе знаев да не ја купувам. На крај се разделив по роднини со дечиња со дерматит, може ќе се погоди кај некое. Инаку биодерма ми е наредна за пробување, одамна ја мислам ама се прелажив за Мустела. А преслаба ни е периодов.
@kristina.k во сити мол баш мора да имаат, прометна е. Замисли ми понудија од хипп тестери. Им барав од мустела и другиве не ми е до хипп, бекутан и сл. И реков не фала. Доаѓам дома ми ги ставила во ќеса ( креми, млеко, шампонче).
Акo мислиш нa прoмени нa кoжaтa сo плускaвци или некaквa течнoст сoбрaнa-не. Вo нaшиoт случaј беa суви црвенилa сo мнoгу ситни брунчињa.
Majki pomos! Sto moze da e ova I se pojavija na raceto na kerka mi kako plikovi I rapavi se.I stojat nekoe vreme ne se sirat no ne mi e jasno od stomoze dase.Nekoj nesto slicno da znae nesto da mi pise
Zdravo, dali mozete i mene da mi go pratite brojot od Skender ako ima, ili kade tocno mozam da go najdam toj covek?
Здраво. Дали мелемот сте го мачкале на бебе и со која козметика продолживте откако престанавте со користење на мелемот?