Ние само од ла рош липикар имавме ефект. Сите тие скендер и “бабини” креми содржат кортико така да не се зс долгорочна употреба.
Малата пак имаше егземи по рацете и нозете и и мачкав 4 дена афлодерм. Не и се скроз до поминати, т.е и се како рапави на местата уште и сега не знам со што да ја мачкам, дали да земам блукап или ла Рош? @Kuklicka21 мислам имавте проблем со егземите.
Сега и со матичната се консултирав, и таа ми рече да го земам, малку е скап ама се надевам дека ке брка работа. Фала ти!
Не знам колкаво е детенцето, јас мака видов со ќерката со егземи од раѓање, сега е скоро 3 ипол години. Сите можни креми и кортико ги пробав. Пред 1 година ја однесов кај Весна Пљаковска во Систина. Препорака од нејзе контстантно користење на маслена купка и лосион за атопија, односно медицинска козметика. Пробиотик на дневна база и во акутни фази кортико по шема, после мачкање лосион и сируп за алергија. Девојчево се оправи, не и се има појавено. Ова сирупов по состав врска нема, омега и витамин д, пак маркетинг од истата фирма на бејбитол, не си ги лупај парите. Ја имаш носено на дерматолог? Што козметика користи?
2 и пол години има... Користам идрозоил за капење а биодерма за мачкање, од тие за атопична што се. На дерматолог ја немам досега однесено. Втор пат вака и се прави да и се воспалени да речам, а сега почнува и да се чеша и заради то ми е страв да не и се влоши состојбата.
Кај ќерка ми кога ќе заладеше мн и се влошуваше. Лани на зимовање буквално цело тело го чешаше. Кај нејзе помогна Еуцерин за атопична ама как секој различно.