Здраво мамички бебето ми е месец и 2 недели веќе 2 недела ги има овие по лицето и му се шират по телото како бручки се со белко, бев кај педијатар ми рече дека само ќе се исчисте да не ставам ништо и само со вода го бањам, не му поминуваат туку му се шират по телото, не можам да го гледам вака ептен ми е мака тој си е мирен не плаче и не се чеша Некоја можеби знае како побрзо да му се исчистат што да користам Да не му е атопичен ова или? Благодарам
Извини сега дури го гледам коментарот, па околу 2 недели сигурно му требаше да се повлечат. Користиш ти нешто, се повлекоа?
Само bepanthen-baby мачкав неколку дена и почнаа да се повлекуваат, но јас мислам дека не е до кремата само од себе почнаа да се повлекуваат и почна да му се лупи целото лице и таму каде што ги имаше тие акни, сега скоро па се исчисти целиот
Majki mu se pojavija sitni crvenki bruncenca na grbceto dali e atopicen dermatit, pedijatarot mi rece da sledam dali se sirsi no isto si e se, i na ednoto obrasce ima malku.
Здраво мамички се надевам сте добри. Сакав мала помош од вас. Што можам да користам за малата,во пределот на пелените.многу лошо изгледа како да е дерматит пошто и се шири и ја чеша многу н. Не знам како да и помогнам.др ми вика белогент и нистатин ама не помага. Вие имате појке искуство. Фала од напред
Само педијатар да ти смени козметика или препарати. Ако не ти одговара кортико(белогент) значи треба нешто друго. Чим ја чеша, можно е и да е нешто габично.
Пред се, консултација со дерматолог. Јас на син ми му прскав белкура спреј во комбинација со биодерма цицабио регенеративен крем.