Одма ги снема црвените кругови што ги имаше на рачињата кај лактите и ножињата и црвенилото на грбчето, само сега кожата на грпчето и е по сува, но нема црвенило како претходно. Купката секој ден, а од кремата мачкам еднаш до двапати неделно, не секој ден.
Дали воведувате алергени кај бебиња со активен дерматит или чекате да исчезне па тогаш алергени? Во која форма е најдобро да се даде глутен и јаткасти плодови? И на кој начин се воведуваат, на колку дена и дали се прави пауза?
Дали има некоја мајка која што исфрлила одредени производи од исхрана и се покажало позитивно? На ексклузивно доење сме исфрлив глутен, млечни, шеќери преработено тоа ништо, но страв ми е да не ми се намали млекото.. ќе извадам и јајце тоа ми е следно дека не гледам некоја промена за жал.. но што ќе јадам 5м е почнав да воведувам полека и храна..
Ништо не исфрлив, беше само на доење полни 6 месеци. Кај нас се појави по вакцините на 2 месеци, есента го исчистивме скроз и цела зима немаше. Ништо не менував, истата исхрана, истата козметика. Пред околу еден месец ставивме вакцина, еве го пак се појави. Си јаде и јајце, и млечно, и тестенини и леб, значи глутен. Јас сум скоро па убедена дека се појавува поради пад на имунитет од вакцина
Дали има некој инфо од ординацијата на др.старова дали се на одмор? Неможам да ги добијам веќе втора недела
Кај нас скроз се исчисти, ама одржувам кожа влажна цело време, со Пенатен го мачкам секогаш после капење, сега секој ден го капам ради жешкото а и се валка многу со ладењето. Мислам дека и кога е поладно времето и од ветер се суши кожата повеќе и се појавуваа тогаш тие црвени кругови, сега знае некогаш точка да се појави ама ништо страшно. Пенатенот кај нас делуваше многу и кога имавме најповеќе дерматит, не знам дм мислам дека ги нема производите ако има некој да ви донесе од Германија, не се многу скапи а се покажаа супер досега. Најбитно е влажна кожа да одржувате со кремите, мачкајте цело време, јас на почеток така се зафркавав кога мачкав кога не, сега редовно крема.