Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    3.384
    Ај пушти ми сликичка плс

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    18.530
    Одма ги снема црвените кругови што ги имаше на рачињата кај лактите и ножињата и црвенилото на грбчето, само сега кожата на грпчето и е по сува, но нема црвенило како претходно.

Купката секој ден, а од кремата мачкам еднаш до двапати неделно, не секој ден.

На Aldi и Orchidea им се допаѓа ова.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    11.070
    Во Зегин ги има. Јас овој го користам

Прикачени фајлови:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aldi

Aldi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Дали воведувате алергени кај бебиња со активен дерматит или чекате да исчезне па тогаш алергени? Во која форма е најдобро да се даде глутен и јаткасти плодови? И на кој начин се воведуваат, на колку дена и дали се прави пауза?

5. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    762
    Јас си дадов се со ред пред годинка, само јаткасти немам дадено уште ама не поради тоа.

6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.250
    Еуцерин atopi control 2 пати на ден мачкање ни помогна, конечно ѝ се повлекоа сите црвени места.

7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    3.384
    Лосион или балсамот?

8. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.250
    Балсамот.
    upload_2026-7-4_15-22-23.jpeg

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    107
    Дали има некоја мајка која што исфрлила одредени производи од исхрана и се покажало позитивно? На ексклузивно доење сме исфрлив глутен, млечни, шеќери преработено тоа ништо, но страв ми е да не ми се намали млекото.. ќе извадам и јајце тоа ми е следно дека не гледам некоја промена за жал.. но што ќе јадам 5м е почнав да воведувам полека и храна..

10. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    3.021
    Ништо не исфрлив, беше само на доење полни 6 месеци. Кај нас се појави по вакцините на 2 месеци, есента го исчистивме скроз и цела зима немаше. Ништо не менував, истата исхрана, истата козметика. Пред околу еден месец ставивме вакцина, еве го пак се појави. Си јаде и јајце, и млечно, и тестенини и леб, значи глутен. Јас сум скоро па убедена дека се појавува поради пад на имунитет од вакцина :smirk:

11. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    225
    Дали има некој инфо од ординацијата на др.старова дали се на одмор? Неможам да ги добијам веќе втора недела

12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    2.033
    Кај нас скроз се исчисти, ама одржувам кожа влажна цело време, со Пенатен го мачкам секогаш после капење, сега секој ден го капам ради жешкото а и се валка многу со ладењето.
    Мислам дека и кога е поладно времето и од ветер се суши кожата повеќе и се појавуваа тогаш тие црвени кругови, сега знае некогаш точка да се појави ама ништо страшно.
    Пенатенот кај нас делуваше многу и кога имавме најповеќе дерматит, не знам дм мислам дека ги нема производите ако има некој да ви донесе од Германија, не се многу скапи а се покажаа супер досега.
    Најбитно е влажна кожа да одржувате со кремите, мачкајте цело време, јас на почеток така се зафркавав кога мачкав кога не, сега редовно крема.