Pocituvani, Ke spodelam so vas recept za mast za atopicna koza, celta na mastot e da hidratira i da go namali cesanjeto, osnovnata sosotjka e glicerol, mastot lesno se podgotvuva, poveketo sostojki mozat da se kupat vo apteka osven stearil alkohol. vaselinum album (bel vezalin) 90 g stearyl alcohol 17 g Glycerol liqidum (tecen glicerol) 27g Parafinum liqidum (tecen parafin) 4 g Se odmeruvaat komponentite i se stavaat site zaedno vo metalen sad (nema pravilo na raspored na stavanje) i se zagrevaat ( na temepratura do 100 stepeni) se dodeka ne se stopat i ne se dobie bistar rastvor, odkako ke se stopat se mesa so metalna lazica rastvorot edna minuta. Odkako ke se dobie relativno bistar rastvor posle mesanjeto i topenjeto sadot so sodrzinata se trga od grejno telo i se mesa se dodeka ne pocne da se zgusnuva sodrzinata (od bistar rastvor preoga vo bela zele sodrzina). Stom se zgusne se prodolzuva so mesanje so mixer se do celosno ladenje na sodrzinata. masta e podgotvena. Vaka podgotvena ima rok na traenje do 2 meseci. se upotrebuva ednas do dva pati na den. srdacan pozdrav
Pocituvani, Ke spodelam so vas recept za mast za atopicna koza, celta na mastot e da hidratira i da go namali cesanjeto, osnovnata sosotjka e glicerol, mastot lesno se podgotvuva, poveketo sostojki mozat da se kupat vo apteka osven stearil alkohol. vaselinum album (bel vezalin) 90 g stearyl alcohol 17 g Glycerol liqidum (tecen glicerol) 27g Parafinum liqidum (tecen parafin) 4 g Se odmeruvaat komponentite i se stavaat site zaedno vo metalen sad (nema pravilo na raspored na stavanje) i se zagrevaat ( na temepratura do 100 stepeni) se dodeka ne se stopat i ne se dobie bistar rastvor, odkako ke se stopat se mesa so metalna lazica rastvorot edna minuta. Odkako ke se dobie relativno bistar rastvor posle mesanjeto i topenjeto sadot so sodrzinata se trga od grejno telo i se mesa se dodeka ne pocne da se zgusnuva sodrzinata (od bistar rastvor preoga vo bela zele sodrzina). Stom se zgusne se prodolzuva so mesanje so mixer se do celosno ladenje na sodrzinata. masta e podgotvena. Vaka podgotvena ima rok na traenje do 2 meseci. se upotrebuva ednas do dva pati na den. srdacan pozdrav
Сеуште не му се јавил. Очекувам од следна недела кога нагло ќе залади. Ама од пролетта на местото каде имаше црвени промени има бели како флеки и не му се тргаат страв ми е да не му останат така. Ќе морам на кожен .
Исто и кај син ми. Флеките се големи и бели. Ме плаши да не остане така. Како промена на пигментсција. На нозете е лом. Но сигурно ке се изедначи. Со сунчање можеби следното лето
Ќе се тргнат флеките со тек на време, мачкај зимно време со кокосово масло инаку не се сончаат флеките се додека ги има. Кога целосно ќе се тргнат од кожата тогаш може да се исонча тоа место
Навечер три дена мачкам кортико за едно лишајче што стои два месеци. Пробав и еуцерин и мустела стелатопија и една друга (не ми текнува име) избегавав да мачкам кортико иако ми кажа докрорката, ама не проаѓа, па се чеша многу, крв пушта копа со рацете коа ќе го закачи. Е сеа денски да го шетам, да го измијам и да ставам мустела одозгора или? Не е на сонце имам чадорче со ув, ама пак излезени сме долго, па го кревам, не е скроз под сенка. Инаку не е поминато уште. Уште денес ќе го мачкам па ќе видам.
Јас па мислам дека со флеки не ни смее многу на сонце, а не па да се сонча. Баш напротив може уште повеќе да се ишара кожата. @eli25 "дерматитот" од образот се изгуби кај баткото твој?
Нас такво мало лишајче ни пројде со Веледа, мачкање навечер и насабајле на местото 2 или 3 дена и го снема. Пробај со кремите што ги имаш два пати да го мачкаш да видиш дали има ефект..
Здраво мами, за беба користиме биодерма атодерм и сум задоволна но на лиценцето и се појави како иритација, поточно како црвени точки околу устето и носето се па сега ни го дадоа ова кремче за тој предел.. Ве молам за искуства
Во Зегин случајно видов купка и крем за атопична кожа на Фрези Дерм, цената им е доста поприфатлива отколку на другите фирми. Ме интересира дали некој има искуство со колекцијава, не знам дали вреди да ја пробам.
Здраво мајки, бебо ми се нафрли на двете рачиња, делува како осип, можно да е егзема Матичната ни даде Адвентан 2х1 да го мачкам..инаку до сега го бањав со гелчето на мустела и го мачкав со кремата исто на мустела..предходно со хип..мислам дека грешка ми беше тоа со хипот многу сува му ја направи кожичката ја оправивме со мустелата но сега ова му искочи дури некогаш и црвени му се..вие да ми кажете некоја крема што ви помогнала или да не треба да пазам и на исхраната на доење сме само...