Еуцерин атопик контрол. Маслена купка и млеко за тело. Има и малецки пакувања не се исплатливи, ама за проба.
Имаш 30% попуст на Еуцерин во Зегин до 22ти. Јас вчера земав маслена купка голема околу 460 денари ми фати.
Мајки со искуство, на малово пред десетина дена му се појавија вакви. Деновиве му се појавија уште неколку. Ги има на газето и над курето. Докториве по вибер ми викаат дека најмногу личи на атопичен дерматит и сува кожа (на другите делови нема сува кожа). Кажете ми дали и кај вашите дечиња дерматитот изгледа вака и дали е нормално местото кај што се појавува, колку што имам читано обично на лице се појавува . Не ми е проблем да купам креми, чуда ама да не ја утнам дијагнозата ми е. Иначе ја користиме еуцерин маслената купка. Го мачкав со Логона и последно со еден нов лосион од Локитан ама откако му се појавија се вратив на еуцерин лосионот пх5. Едно време малку се смирија но сега се појавија и нови и сите се црвени. Сликиве се од почетокот. Спојлер: Слики
Така изгледа. Мојата до сега немала на лице, само на тело. Најди колекција за атопичен дерматит и внимавај може нешто во исхраната му смета.
Јас па читав дека атопичен дерматит не се појавува кај што има влага...а пеленската регија е секогаш влажна
Таму е амонијакален дерматит. Ама тоа треба да е баш кај половите органи. На сликата кај што гледам е малку погоре, според мене кај што се трие од пелената.
На двете страни на газето, не е навнатре и напред на мешето, одма под пелената. И јас сум малку несигурна, неколку му се со црвено прстенче, внатре по светли па цели ќе се вцрват, па ќе се смират. На друго место нема освен на деловите кои се во пелена
Треба да забележиш кога се вцрвуваат. Дали после одредена храна. На телото беа исти на малата како кај твоето, а и во пеленска регија беше на изглед исто само по раширено . Мака мачевме 4м да го средиме во пеленска регија и завршивме работа кога сменивме пелени. Силиконот во пелените и правеше проблем и едино Памперс премиум каре беше спасот.
Сега разгледував што јадел, ми се поклопува тиква и каша дм био со јаболко и сува слива и кога му се појавија и сега кога му се проширија. Ќе обрнам внимание деновиве повеќе. Уствари храната влијае? Се замислив и за пелените ама Премиум кер користиме цело време. Фала ти многу
Има повеќе фактори. Пелените ви се добри, внимавај на храната. Моментално купка за дерматит и пењави го делот, после какање обавезно мии со вода и купка убаво, убаво да се исуше кожата. Судокрема исто помага за пеленската регија.
I kaj nas se pojavija takvi crveni najprvo na lice a potoa po celo telo,ni dadoa ribino maslo,logona dve vrsti,pri kapenje vo voda samo caj od bel slez i nisto od toa ne ni pomogna.Potoa otidovme kaj drug kozen lekar ni prepisa bluecap krema i posle 3 dena koristenje se povlekoa site
Исто вака имаше,и во Козле на кожен и матичната оваа крема ми рекоа да ја земам После 1 недела мачкање скроз ги снема лишаите и не се појавија повеќе Имаше и на лице и по нозе
jas istava ja zemav pri kraj ni e, ama eve lishaite pak se vrakjaat. Mio ima samo na liceto, od levata strana e poizrazeno kako krugce. Edinstvena nadez mi e deka vo kombinavija so kupkata kje se sredi
За пеленска регија ли е, или општо за лишаи? Уште оваа не ја пробавме сега немаме мака ама да знам за секој случај. @mybabymio нешто предизвикува да се врати. Најдобро е да се воде ред што конзумира, за да дознаеш што му смета. Еве пример мојата е алергична на кравјо млеко, додека ја доев, јадев млечно и постојано имаше дерматит. Сега веќе нема. Ако изеди нешто алергено одма и се појавува. Ако е само на лицето, обавезно хидрирај ја кожата пред излевање надвор.
Па за атопичен дерматит специјална демек за лишаи Гледаш баш на сликата Atopi пишува Околу 600ден беше
Кој лосион? И дали кремава е иста? Јас сега ги купив овие, само што го намачкав па ќе видиме. @BabyT* денес му е намалено црвенилото значи може стварно храна да го иритира. Ме интересира само дали и сега на 7+ може мојата храна да влијае, да пазам и на тоа?
Јас ја користев долго време, по препорака од педијатар и тоа во комбинација со кортико. Додека имаше проблем со кожата, до сега никој не ни кажал дека не смеам долго.