Мислам дека и кај мене реагира он ако јадам млечни производи :/ Ај баш ќе пробам од утре да тргнам скроз и јас
Мене ми одговара, пошто имам многу сува кожа, на малово не му помогна за дерматитот. Иначе одличен е кремот, ама скап. Братучетка ми беше задоволна, ама таа цела колекција ја купува од Германија, и купка и лосион и крем, за екстремно сува кожа. За дерматит не го користи.
Може ли некој да ми ја слика маслената купка на Еуцерин? Маж ми денес земал, но не пишува нигде дека е за атопична кожа.
Не се сеќавам зошто на попуст го земав Ако можеш замени го за ова за атопично. пх5 не му помагаше на моето
Дали некој забележал некаква реакција од еуцерин атопик маслена купка? Втор пат го бањам и после бањање цел е со изразени црвени пликови
Па не. Всушност сите оние делови на телото каде има посува кожа, но кои инаку не се видливи туку само на допир се осеќа како сува кожа, после еуцеринот стануваат изразено црвени, како воспален дерматит. Пробав да го сликам прееска, за да прашам педијатар, ама многу ми мрдаше и не успеав, но еве ако може нешто да се види.
Смени ја колекцијата, не му одговара. И со поладна вода бањај, не со многу топла, дополнително суши. Земи некое средство на база на овес, многу се корисни за атопичен дерматит. Имаше некоја италијанска колекција, ич не ми текнува како се викаше, во ДМ ја имаше, ја зедов за моево кога имаше многу изразен дерматит, после бањање му беше супер кожата. Ако ми текне, ќе пишам дополнително, Биодевојка ја имаше предложено, ама не е веќе активна тука.
zdravo, Vo aptekata Fila farm vo bolnicata Zan Mitrev se izrabotuva magistralen preparat emolienten mast na baza na glicerol bez kortikosteroidi za atopicen dermatitis, koj pokazuva dobri rezultati. pozdrav
Zdravo mamichki I nie imame problem so atopicen dermatit kozickata n.a. teloto I e mnogu Suva I rapava I Zedov Eucerin Atopi Control Maslo za tusiranje I lonsion(posle banjanje i nanesuvam),no istiot problem i e i liceto sega neznam Dali od lonsionot da I stavam n.a. lice ?I koga go trie liceto so racinjata I se pravat luspi p.o. liceto neznam who da pravam I kako da I bide liceto I tell memo nezno kako koga se rodi? Izvinete n.a. dolgiot post