Совет за ова? Прво со Мустела не помина, после со јекодерм ништо, Афлодерм 5 дена еднаш на ден се повлече и третиот ден пак се појави. На моменти го нема, на моменти е мало на моменти ептен црвено.. Ова беше првично сегс е значително помало ама уште го има.
Не е претоплено на 22ст дома на шпикозна е само, а не сме менувале прашок купки се е исто. Баш ме чуди
Колкаво е бебето? Цица или е на Ад? Дали повремено зацрвенуваат? Облекувај стрикно памучни работи и преперувај ги алиштата по два пати. Моето 3тиот месец од раѓање исфрли дерматит, а ништо не сменив до тогаш. Од кога се исфрли земав Биодерма Атопик и го користам уште тоа еве 2г.Само мора педијатар да потврди дека е дерматит.
4 месеци, на Ад. Нонстоп се црвени т.е од претходната недела кога ја однесов на педијатар, памучно си носи, еднаш перени алишта и во сушара
Гледај да е сува таа регија на нас мустела 1,2,3 ни помагаше околу ова топла препорака за Вазелин со невен да ставиш одма ќе му се смири 60 денари ти е во аптека и јас давав толку пари на препарати само вазелинот најдобро се покажа и бриши го убаво со тетра да го исушиш тој дел
Совет за ова? Прво со Мустела не помина, после со јекодерм ништо, Афлодерм 5 дена еднаш на ден се повлече и третиот ден пак се појави. На моменти го нема, на моменти е мало на моменти ептен црвено.. Ова беше првично сегс е значително помало ама уште Фаала, ке пробам веднаш со тоа
Прашај за колекција за дерматит дали да земеш незнам за што е кремата што ти ја препорачал педијатарот.
Мојава цуцка имаше исто. Совет од Др.Фидановски ми беше да не ја облекувам премногу и да бришам со чисто крпче. Да поминам прво со мокро, па со суво. Кај нас исчезна скрос од кога почнав при банјање да не ставам купка на тој дел. Бидејќи таму имаше како преклопени набори (не знам точно како да ги објаснам) па сигурно при плакнење останувало нешто од пената.
Мајки, вие што користите Риластил крема за атопичка кожа, која крема ја користите, бидејки има неколку? Побарав во аптека ми рекоа само по порачка носеле риластил Па би ве замолила да споделите каква точно крема користите за да не ја утнам
Дали има некој состав од кремата на Скендер Хоџа? Дали е кортико? Моево е 2г 8м ама не сакам со кортико да го мачкам а цело време е исфрлен, ама со тоа знам се повлекува па пак ќе се појави
Мене , т.е на синко му ја препишаа оваа : Не пратија во аптека Вера до Идадија , таму го имало секогаш и во некои еурофарм и во аптеката го имаше само ова: Заедно со маслото за капење беа 1980 , бидејќи имаше мало подобрување купив уште еден сет на намалување, има рок до 2014. Инаку само млекото во Еурофарм било 1.500 мкд...
На акција со купката е 1980 инску само млекото е 1500 чинам Дерматологот кога го виде ми рече 5 пати дневно да мачкам Мене ми се виде многу и само со два пати имаше ефект.
Го имам мачкано со оглед на тоа колку брзо го смирува сигурно содржи кортико. Викаат природен препарат но никој не го знае составот.
И кај нас имаше подобрување од риластил, ние го користиме кремот од 200 мл Во план сум и купката да ја земам