Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Здраво, бебе е 11 месеци , имаме проблем со лицето . И на двете обравчиња има црвенило.
    Кај двајца дерматолози ја однесив, исто ми кажаа. Афлодерм и стела топиа на мустела.

Прикачени фајлови:

2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Моето од афлодерм само моментално имаше подобрување. По прекин за два дена пак се јави. Му помогна сос спрејот на биодерма и лосионот исто од биодерма.

3. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Сега ми препорачаа Атопик на Биоклин.. дали вреде да пробувам веќе ...незнам.. ептен се испоразочарав

4. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Пробав неколку ореоарати додека да го најдам вистинскиот. Мора да се пробува додека не се погоди еден. Тие што не му одговараа лосиони јас ги користам, аи од сорејот на мене си имам ставано веднаш смирува.

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. abdurahman

abdurahman Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    probaj filagrin protekt u fila apteka go pravat

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Nie denes si zavrsivme na klinika...
    Ni stavija ubrazon i sega e povlecen malku...
    Nodzinjata duri i modrici imaat...zal mi e koga ke ja fati!
    Neznam dali ke i se smiri voopsto i na sto reagira na sekoi 3 4 nedeli.
    Ke si pieme sirup i toa ne e resenie!

7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мајка зошто не се тестира детето? Ако е така на 3-4 недели тоа не е воопшто добро и треба да најдите решение.

На dromka и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  8. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Znam eve sme veke...pak na inekcija.ke vidam sto ke kazat ne sum doktor!

9. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Здраво мајки, кај синко црвенилото не се повлече, и мене ми рекоа дека е дерматит, купив еуцерин, не помогна, биодерма мачкаме - не помага. Синко мој 4+, става раце во уста, па лигите ќе си ги рашлапа низ очи и лице и пак во уста. Како да се чеша низ цело лице, така му доаѓа. Не можам да му ги тргнам рацете, верувајте.
    Имаше ко лишаи, па црвенило, па црвенило со јаки брунчиња, сега само црвенило.
    Глава ме боли, не можам да го гледам таков.
    Слушам за таа блукап крема, во три зегин аптеки немаат тестер, а јас се потрошив многу, со една плата сме, има ли некој да знае во која аптека има тестер??

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    И нас нешто ни се направи, ни рекоа дека е егзема, купив еуцерин масло го капам само со тоа и мачкам со интензивниот крем атопи контрол од еуцерин...на сабајле црвенилото му е смирено, ама сувата кожа, како зрнцина се познаваат а најмногу после капење претпоставувам од топлата вода..Првин му беа како лишаи, сега му станаа како ситни брунчиња...Искуства,совети? Утре сме на педијатар ама сакам и Вас да ве слушнам

DE834241-5F4C-4FC5-9C56-5997179195B4.jpeg 3C3F179F-6F70-4F14-8B2F-61D4E5BA491F.jpeg

11. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.689
    Не го бањај со многу топла вода и секој втор ден капи го. Зошто и со тоа се суши кожата, газето миј го само. Пробај со Биодерма масло и лосион многу се добри моево дете дури и поцрвено и посува му беше кожата со Еуцерин му помогна ама со Биодерма многу подобро му делуваше.

На dromka, 0ли и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Воопшто не беше топла водата, мислам поладна од редовната 37 степени и баш уште од кога е родено го капам на 2-3 дена...еве еуцерин го смирува, сега на пример да го слечам е смирено црвенилото ама ако поминам со рака ќе осетам како суви брунчиња...Ќе пробам и со Биодерма ако треба, само да се среди

13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.689
    Колкаво е малото? Да не е алергично на нешто. На моево му се појави зошто јас пиев млеко, а цицаше. Престснав со млеко му се повлече. Немаше ништо неколку месеци па после пак му се појави ептен беше заникаде, еуцерин само првиот пат помогна вториот пат не спаси биодерма. Сега нема ништо, ама го мачкам редовно.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Скоро 4 месеци е ама на АД е...истото АД што го пие од раѓање..стварно незнам од каде излезе ова...а од биодерма ато дерм линијата?

15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.689
    Можно да е алергично на протеин на кравјо млеко, зошто и ад е преработка од кравјо со додадени витамини. Го носеше на педијатар што ти кажаа? Уште е многу мало за алерго тестови. Може и му смета детергентот што го користиш за неговите алишта, плави ги дупло или смени за некој друг. Да не ставаш омекнувач? Од Биодерма оваа линија е. Биодерма атодерм интензив вакво има и маслено за туширање.

Прикачени фајлови:

16. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Не користам омекнувач,истиот течен прашок од кога е роден го користам ете ќе почнам да плавам два пати да видиме, а мислиш може алергија на 4 месеци да ми покаже иако истото млеко го пиеше цели време? На педијатар сме денес ќе видиме што ќе рече, го виде педијатарот кога бевме на вакција рече егзема е :(

17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.689
    Моево е на цицање покажа алергија според матичната на млекото кое јас го пиев и тоа пиев само со кафе. Престанав да пијам млеко и се среди. Можно е да му смета некој протеин на млекото. Или детергент. Сепак носи го на педијатар да го види.

18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Да да поручеква имаме термин па ќе пишам што ми рече...A го посматрав гол да видам дали ќе се чеша ама не...искрено вчера на светло после капење кога ги загледав ми личеа исто како хормонските акни што му се правеа на обравчината кога беше многу мал...ќе видиме што ќе рече педијатарот

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Атопичен дерматит се јавува најчесто по 3м возраст

20. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    I jas go koristam na bioderma,super e.
    No nas ne ni pominuva taka lesno.
    Tri inekcii urbazon primivme ,na kraj i dupla doza+ tri pati avil po 2.5... duri posle 4ot den pocna da se smiruva!
    Na oriz i kompir sme edna nedela!
    Zagreotki se...ajde neka porasnat i neka nemaat maki veke!