Викаат дека до кај 3 години имаат, после се повлекувало целосно. Ретко некое дете да имало ваков проблем после 3 година.
Како иде времето ми стое дека ретко кое дете ќе остане без алергии. Еве ме мене за пример како бебе на млечно, сега на сите надворешни влијанија плус козметика и цел живот под терапија. Дај боже на сите да му мине.
I jas sum osetliva na se i sesto.. I pogolemive deca isto... Maz mi od pred nekoja godina na sonce... i taka familijarno site na sirupi i tableti...za zal realnost! Daj Boze da se povlece!
Син ми имаше од бебе атопичен дерматит, не знам колку креми пробав и ништо, ни помогна само купката на биодерма и за тело го мачкам со еуцерин атопи контрол и нема ништо сега.
Две години се помирив со фактот дека за дерматитот нема лек било купка крема и маст. Се е моментално смирува исчезнува некој период и повторно излегува на исти места. Жал ми е поголем е се чеша и се нервира и знае и да се раскрвари. Ни диети ни интолеранција ништо не помага за трајно да исчезне. Единствено останува да чекам да поминат уште 2 години доколку станувало збор за бебешки дерматит или едноставно детето ке си има осетлива кожа. Битно е да се пронајде козметика која го смирува. Особено ноќе. Барем кај моето е така. А летово сонце само
Дефинитивно ни е атопичен дерматит...причина непозната...ќе сменам и прашок да видиме дали нешто ќе се смени...педијатарот ми препорача да продолжам со маслото за капење од еуцерин и да купам балсам Атопи контрол исто така на Еуцерин...гледам повеќето користите Биодерма, ќе пробам со Еуцеринов да видиме дали ќе има подобрување ако не ќе сменам на Биодерма... Се надевам ќе се подобри и дека нема да го чеша и да му смета, грев ми е да го гледам
Мене ова ми личи или на црвена флека или на хемангиом...колку што имам читано не секоја црвена флека е хемангиом ама може да биде...и моето бебче го има, на исто место, ми рекоа до 1 година највероватно ќе се изгуби... сакав да ти го сликам да го видиш на моето ама ми заспа
Исто баш вака е и кај нас. И на мене педијатар ми кажа дека не се третира, со тек на време треба да исчезне. Еве сме скоро 3 месеци ќе прави уште стои. До кога би требало да се повлече знае некој?
Јас користам ph 5 масло за тело,тоа го купив па отпосле дознав дека атопи контрол имало масло а матичната ми рече да продолжам со него, па ќе вифам, ако треба ќе го купам атопи маслото...направив споредба на состојки, 90 посто се исти само во ph 5.5 има парфем а во атопи контол нема...за тело користам лосион за тело, има и балсам, ама лосионот е малку помрсен од него...а на лице му редам од интензивната крема
Бидејќи имате искуство со атопичен дерматит,дали ова ви личи на такво нешто? Му се појавија како две црвени бубулички, пред 3ипол недели. Му се намали малку црвенилото но од време на време се зацрвенува. На допир е рапаво и суво. Матична рече да мачкам судокрем,не помогна,па по втор пат кога прашав ми рече помрсна крема јекодерм,павловичева, невен, и тоа не помогна. Ми рече не е за кортико. Го бањам и мачкам на лице и од купката Еуцерин пх5 и од лосионот атопи контрол Еуцерин. Од 3м имаше лишаи по нозете па затоа ја користам оваа козметика. Тие одамна исчезнаа,но ова ми е многу мака што не поминува Каде ги носите малите на дерматолог?
И јас истата купка ја имам. А ве читам , атопиконтрол па да не ја утнам точно да купам . @Trpkovska @doubleinfinity ви благодарам
Mojata pogolema kerka imase vakvo nesto,ne go definiraa ni togas... Slucajno moja prijatelka doktorka mi kaza za belogent deka pomaga za takov vid na t.n. isip i taka i pomina. Lekot e bez pari koga ne go znaeme. Probaj mackaj samo na mestoto kade sto se pojavile,se nadevam ke ti pomogne!
Исто и ова не го спомнав , Бепантен мачкав -не помина. Белогент имам дома,користев за мене,но не е ли тоа кортико? И зошто се избегнува кортико?