Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Ај ако можеш стави слика од купката од Уриаж?

2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Маслена е некои 1000ден.
    Screenshot_20210608-162638_Chrome.jpg

3. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да и глава. Машко е моето со кратко косиче па не му е масна

5. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Не сакам да мешам шампони, купки ,фирми .... ,само со маслената ја капам а брзо и се масти косичето .

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    И нас тоа ни препорачаја 7 дена да мачкаме со Uriage и после да продолжиме со обичен крем за лице..
    Предложете ми некој крем за лице ; каков користите вие ?

7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Ние кај Виолета Кузмановска во државна болница Куманово.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    1625054382390511877843.jpg
    Ova atopicen dermatit li e? Bebe e 2 meseci. Sto treba da koristam? Aman pomagajte. Mnogu mu e suva kozava na nozete i racete.
    A za liceto malku grebka i kotistam krema na mustela za hidriranje. E sega ako e ova dermatit dali so tie ktemi treba da go mackam po celo telo i lice. Citav za bioderma ama neznam sto da koristam. Nekoja preporaka.

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    На тоа личи. Маслена купка биодерма и лосион за атопична кожа атодерм линија. Можеш да пробаш со овие и спреј сос од биодерма исто атодерм. На моето тоа му помогна беше многу повоспалено од вашите. Можеш да пробаш прво само купка и лосион па ако треба и спрејот.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Sega citav za bioderma proizvodite. E toa so maslenoto sredstvo se stava na teloto za kapenje? A gelot vo vodickata kako kupka?
    A za lusionot za maxkanje za telo e so isti dvojtva kako i kremot?

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Maslena kupka e toa za kapenje, gel ne sum koristela. Losion krem kako go vikaat neznam edno e mislam isto eve ti slika za koe mislam. Site se za atopicna kozha kozmetika

Прикачени фајлови:

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    301
    I La Roche ima linija za atopichna kozha, Lipikar se vika linija ta. So toa go machkam jas. Uzhasni mu se racinjata na mojot, egzemi mu se pravat i ne se povlekuvaat.

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Незнаев дали да пишам во оваа тема или во Воведување на цврста храна па ако не добијам одговори ќе прашам и таму ама дали некоја мамичка има план за исхрана на бебенце со дерматит? Бевме кај матичната ама многу,многу не беше конкретна, само рече ќе почниме покасно, од 6 месеци и повеќето состојки ќе ги воведуваме покасно…жолчка на 7 ми рече, глутен на 8, белка дури после година, демек заради дерматитов може да јави реакција и да сме повнимателни…Некоја со слично искуство?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Зависи, каква форма во која состојба е сеа, дали се менаџира добро дерматитот. Дали во семејството има алергичари со алергии на храна, тие намирници би требало покасно да се воведат. Јаас на моево му давам се по стандардниот план од 5м почнавме, ам аеднаш имаше само мн лош осип откако се среди чат пат се јавува по некое кругче ама мачкам поинтензивно лосион за атопична кожа и се повлекува истиот ден. До сега фала богу само од камилица сум приметила дека се влошува. Прашуцав на неколку места сите ми рекоа да си воведувам се нормално само внимателно три дена( нјачесто со два дена воведувам не три зошто видов дек анем апроблеми)

На lilo и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  15. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Јас ги зедов маслената купка и балсамот за тело на биодерма исто како и ти.
    Е сега колку време да ги користам?
    Со лосионот го измачкав цело тело малку да се смири кожата. Понатака претпоставувам дека треба само на деловите каде што ќе има да го мачкам. Овие треба да ги користам постојано без пауза или освен овие две работи треба да користам пример шампон или купка од бекутан после месец два?
    За газето користам фрези дерм со цинк и да продолжам со неа?
    За лицето од лосионов да го мачкам наутро и навечер или пак треба некоја крема?
    Ако сакате да ми подобјаснете околу козметиката што се ми е потребно и како да ја давам, постојано или периодично.

16. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Значи лосионот ќе си го користите постојано, купката маслена најдобро е да се раствори во вода и така да се капи не директно на кожата да се размачкуваа не го капете секој ден бебето барем преку еден, постојано можеш да ја користиш оваа за да не се појави пак кога ќе се повлече скроз ако прекинеш. Се мачка и на лице можеш слободно.за газето и јас користам фрезидерм имам и од бејби лове и веледа кое го фатам со тоа мачкам нема проблем. Ако помагаат користи ги постојано освен ако има коса и му ја масти купката миј ја со друг шампон нешто што ќе му одговара,јас и коса мијам со маслената до сеа. Доволно се купката и лосионот ако се смирува и избегнувај да седи на жешко да е многу облечено, водата со која бањаш исто да не е претопла се тоа ја влошува состојбата. Ако треба да го истушираш почесто еден ден само со вода следниотт купка и така. Ако нешто не сум пишала слободно допрашај

На Anilove, lilo, dromka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Blagodaram mnogu. Ja odnesov maleckata na uste edno mislenje i toa e definitivno stopicen dermatit.Taa mi rece isto kako i ti da teram so ovie dve sredstva. Za pocetok da se povlece od kozata lisajot rece da i stavam od maslenoto sredstvo i potoa da ja zavitkam vo krpa malku toa da podeluva pa potoa da ja plaknam. Isto ako i se vlosi sostojbata taka da pravam. E sega za nedaj boze poloso mi preporaca fillagrin protect. 16253338045251621723385.jpg
    Vo via apteki ja nosele. Pravena bila od nekoi profesori vo drzavava( neznam tocno od koi ne zapametiv).

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    S
    супер Се надевам дека ќе помине за брзо време и да не се влоши повеќе. Да си мирува состојбата и да нема проблеми. Ве гушкам :hug:

19. Ефемера

Ефемера Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Здраво, сакам да се надоврзам со искуства од користење на новата бариерна маст филагрин протект која ја има веќе во повеќе аптеки низ земјава, направена е целно за таа проблематика на барање на пациенти од природни и безбедни состојки, без конзерванси, без мириси и бои, успешно ја смирува и омекнува сувата и оштетена кожа и ја обновува нејзината бариера, докажана кај повеќе новородени, деца и возрасни со дијагноза атопичен дерматит. Може да побарате примерок во некоја од аптеките на Еурофарм или Фила козметик.

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Мамички со дечиња со атопичен дерматит, како познававте на почетокот кога почнавте со вкусови кој осип му е од дерматитот а кој може да биде реакција на храна?

Има на неколку места во моментов активен дерматит ама се менува положбата и имам фобија дека секое лишајче може да биде реакција на храна…како да препознаам кое од што е?