И двата се супер, маслената купка ја користам преку зима за син ми,тогаш му е по сува кожата, а гелот сега преку лето кога му не му е изразен дерматитот
Убаво ли мириса? Уриаж има крш мирис. Едвај го дотрошив. А меѓу ова и онаа маслена со црвено капаче, која е подобра?
Мајки, ве молам за мислење. Синко веќе неколку дена е со егзема, најмногу на лице ама и на цело тело. Докторкава е сигурна дека е од нешто што внесува и тоа најверојатно од ад. Иако истото го даваме подолго време. Го сменавме со аптамил хипоалергено. Исто така земавме биодерма интензив. Ако е ад тригерот кога би имало подобрување? Кои совети ви ги даваат ако го доите (ние сме на комбинирано)?
Докторката за млечни не ми кажа ништо, риба, морски, јаткасти...тоа избегнувам. Од млечни само сирење јадам.
Ништо не помогна кај моето. Никакви алергени производи не јадев додека го доев. Не внесуваше ни тој кога почна со дохрана. Периодично пламнува. Држам под контрола со козметика биодерма маслена и мачкам атопи крем биодерма. Летно време е подобар зимно е ужаш. Може до 4 години сама да исчезне таков одговор добив Е едиствено што заприметив портокал ако конзумира повејќе се чеша и крвари не го давам . 2 и пол год е моето. Сува му е многу кожата. Е сега во случај на крварење и неконтролирано чешање ни давале кортико маст.
Ако се сомнева дека е од ад млекото, тогаш и ти не треба да внесуваш ништо што содржи млечно чоколади слатки сирење и сл. За да се види дали е од тоа. Затоа што ад млекото е на база на кравјо
За секој случај промени , прашак за перење. Јас користев Персил сензитив + омекшивач. Ги заменив со бекутан Се сум перела дома . Па и наша постелнина со бекутан. Да не подречам летово немавме проблеми со егземата.
Zemi ho filagrinot. Ponazat edna clenka ima pisuvsno deka ima i mostri bo eurofarm. Inaku e 1200 ama stvarno e efikasen. Vo via farm isto go ima no tamu nema mostri
Lici li ova na atopicen dermatit? Bebe e 5mes skoro pred 2 dena bese samo crveno mislev sonce ja fatilo dur sme setale. Stavam denes stelatopia na mustela za sekoj slucaj ama ne znam sto da mislam. Samo na doenje e
Da se podsmiri...kojznae sto i bese dali sonce malce sto ja fati,dali nie od sto ja bacuvame....kako i da e odi na podobro...mackav stelatopia za sekoj slucaj mislam nema steta...fala ti
Еве број од Скендер 022616024 И јаа се мислам да ја купам, ама ми е некако шубе пошо никој не знае состав. Нас за чешањето ни дадоа аериус сируп. Користел некој? Беба е 5++. Жив ненаспан е...цели ноќи само се врти и чеша и сабајлето е со крв...
Да јас му давав аериус. Штом толку многу е раздразнет зошто не одиш на еден преглед? Кога ептен е лошо воспален мачкам блу кап одмивам па два три пати дневно хидрирам со биодерма. Но мора да се смири прво . А и сирупче давај му ке ми олесне чешањето