Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Баш на матичнава и реков да одам на имунологија на детска клиника, ми вика џабе ќе го изложуваш на болни деца, истиов муабет ќе ти го направат. Дека треба трпение и со време ќе си помине и било какви тестови се џабе сега. Јас не јадам се што е алергено, млекото го сменавме..прашокот... него му се смирува па пак му се воспалува.
    Едино кај некој дерматолог да го носам. Некој што е подобар за бебиња да предложите?

2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да ситуацијава и не е баш да де изложувате по болници. Бев на многу места од педијатри до дерматолози голе долу ист одговор добивав. Состојба е за која нема лек едноставно да се третира за да се ублажат тие чешања и непријатности. Сега есен зимо знае да биде и бетер состојбата. Значи кортико мачкам кога е стварно алармантно афлодерм крем мачкам или блу кап и биодерма повејќе пати на ден.
    Туширање помалце на два дена и тоа не со многу топла вода тапкаш со пешкир само барем малце влажност да оставиш.
    Храна детергенти кај нас немаа никаква улога ни ја влошуваа а ни ја подобруваа ситуацијата ако исфрлев.
    Е да и пробиотик давај секој ден

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Оф душички ксј што ве читам и душава ме боли. Моето бебче од еден месец е со атопична кожа. Сега пак тоа на ноѓето воопшто не му поминува. Пред четири дена почнавме со вкусови и исто е состојбата. И јас со биодермата само и со филангринот третирам. А какво сирупче за чешање? И какво блу кап?

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Истиот проблем еве 2 и пол години. Уште немам соодветно решение, сите креми за атопична кожа испробани. Има периоди кога е многу воспалена, но има и мирни периоди. Кај нас пак обратно, оваа година после одмор многу се воспали, а мислев дека од витаминот д ќе биде подобра. Како и да е, оваа година е малку подобра од кога беше бебе, тогаш беше страшно. По дерматолози истите одговори. Едноставно чекам да порасне и да и се намали.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Јас му давам аериус, 2мл еднаш дневно. Еве три дена веќе и искрено не забележувам некоја разлика дека не се чеша. Бев последно и кај др. Горица, па по нејзина препорака земав Биодема цицибио и риластил, па сега ќе пробам и така да се смири, па да одржуваме...@Happyinlove кој пробиотик даваш? Јас земав omnibiotic panda, ама е многу скап.

6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Кај моето како ја надмина алергијата на кравјо така исчезна егземата,нема пак појавено.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    На моето провен помогна.

На lilo и охриѓанка им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Dali e stetno ako se macka stelatopia na bebe sto nema atopicen dermatit?

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Провен. Прашок сега за над годинка давам точна цена незнам баш нешто 700 ден за месец

10. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Ne e stetno. Mustelata e priroden preparat i se koriste od samoto rajganje na decata. Toa e za suva i atopicna koza. Moze da go mackame site. No se znae deka najmnigu odgovara za soodvetnata koza.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.398
    Немаш потреба, има толку прекрасни лосиони за нормална кожа, со невен посебно. Јас земав логона со невен и прекрасна е.
    Мустела е далеку од природен препарат. Чиста хемија.
    Веледа логона се природни и органски, има други ама не ми текнуваат во момент.

На dromka, Annath, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Na momenti mi se cini ko mlekono do sea sekade sto i go mackav ko da ne i odgovara na lice pa se mislam da i zemam baska za lice nesto. Bas ke gi razgledam logona zaso taa so faktor nivnata krema ja utepav celo leto od mackanje super i bese.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Simsot

Simsot Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    28
    Мами што да мачкаме ве молам за совет, беба има 2 м

Прикачени фајлови:

14. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Screenshot_20210922-171918_Chrome.jpg

15. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.398
    Знам што пишува ама не е тоа реален состав. Мустела е хемија. За разлика од веледа логона алверде итн.
    Можеби одговара на деца со атопична кожа ама не е природна како што тврдиш.
    Ај јас не разбирам ама луѓе што разбираат имаат објаснување што и како.

16. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Dobro tie se 100% prirodni. No i 98% ne e procent za potcenuvanje. Sepak toa e proizvod za suva i atopicna koza i e nameneto po 2 mackanja na den od samoto rajganje na deteto.

17. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    4.290
    Kolku vreme mozi da se macka? Malata e cela nalicence.. Strav mi e da i stavam se faka so racknjata i gi pika v ustta..

18. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Predlozete lrema od koja ste zadovolni si imame maka IMG_20210917_082321.jpg IMG_20210917_082308.jpg

19. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    20210923_125935.jpg
    Ево состав. Јас купив и користам по потреба така ми препорача педијатарот. Инаку мачкаш и се повлекува на новите веднаш. А моето бебе има едно што не му поминува воопшто на ноѓето но само тоа е така.
    Јас на почеток кога незнаев дека е атопична кожа му зедов хидратантен крем за лицето од мустела и веднаш се смири. Но кога ми потврдија дека е атопична кожа се одлучив за биодермата и со неа ми е се под контрола. Маслото за бањање и лосион за тело. Совети добивав од Snowflake92 i sum mnogu blagodarna na nea.A vidi tvoeto ako ima samo na liceto odi so poednostavni kremi.
    Ако е атопична кожа јас сум задпволна со биодерма

Прикачени фајлови:

На Kaja991 и Solen☀ им се допаѓа ова.
  20. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.824

На мојата кога и се појавија вакви ситни брунчиња и мачкав на chicco кремата со цинк, за пола ден и пројде и искрено само со таа и поминува било какво црвенило.
    Пред две недели под вратот пошо е цела споена со фалти и се појавија врукници, ја купив стелатопиата мислам бетер направив, жар црвени станаа, рапави. Ја мачкав со chicco-то за многу брзо и се повлекоа и смирија.

https://www.encimenci.com.mk/krema-so-cink-200ml-natural-sensation-chicco-745910000

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.