Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Баш на матичнава и реков да одам на имунологија на детска клиника, ми вика џабе ќе го изложуваш на болни деца, истиов муабет ќе ти го направат. Дека треба трпение и со време ќе си помине и било какви тестови се џабе сега. Јас не јадам се што е алергено, млекото го сменавме..прашокот... него му се смирува па пак му се воспалува.
    Едино кај некој дерматолог да го носам. Некој што е подобар за бебиња да предложите?

2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да ситуацијава и не е баш да де изложувате по болници. Бев на многу места од педијатри до дерматолози голе долу ист одговор добивав. Состојба е за која нема лек едноставно да се третира за да се ублажат тие чешања и непријатности. Сега есен зимо знае да биде и бетер состојбата. Значи кортико мачкам кога е стварно алармантно афлодерм крем мачкам или блу кап и биодерма повејќе пати на ден.
    Туширање помалце на два дена и тоа не со многу топла вода тапкаш со пешкир само барем малце влажност да оставиш.
    Храна детергенти кај нас немаа никаква улога ни ја влошуваа а ни ја подобруваа ситуацијата ако исфрлев.
    Е да и пробиотик давај секој ден

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Оф душички ксј што ве читам и душава ме боли. Моето бебче од еден месец е со атопична кожа. Сега пак тоа на ноѓето воопшто не му поминува. Пред четири дена почнавме со вкусови и исто е состојбата. И јас со биодермата само и со филангринот третирам. А какво сирупче за чешање? И какво блу кап?

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Истиот проблем еве 2 и пол години. Уште немам соодветно решение, сите креми за атопична кожа испробани. Има периоди кога е многу воспалена, но има и мирни периоди. Кај нас пак обратно, оваа година после одмор многу се воспали, а мислев дека од витаминот д ќе биде подобра. Како и да е, оваа година е малку подобра од кога беше бебе, тогаш беше страшно. По дерматолози истите одговори. Едноставно чекам да порасне и да и се намали.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Јас му давам аериус, 2мл еднаш дневно. Еве три дена веќе и искрено не забележувам некоја разлика дека не се чеша. Бев последно и кај др. Горица, па по нејзина препорака земав Биодема цицибио и риластил, па сега ќе пробам и така да се смири, па да одржуваме...@Happyinlove кој пробиотик даваш? Јас земав omnibiotic panda, ама е многу скап.

6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Кај моето како ја надмина алергијата на кравјо така исчезна егземата,нема пак појавено.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    На моето провен помогна.

На lilo и охриѓанка им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Dali e stetno ako se macka stelatopia na bebe sto nema atopicen dermatit?

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Провен. Прашок сега за над годинка давам точна цена незнам баш нешто 700 ден за месец

10. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Ne e stetno. Mustelata e priroden preparat i se koriste od samoto rajganje na decata. Toa e za suva i atopicna koza. Moze da go mackame site. No se znae deka najmnigu odgovara za soodvetnata koza.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.661
    Немаш потреба, има толку прекрасни лосиони за нормална кожа, со невен посебно. Јас земав логона со невен и прекрасна е.
    Мустела е далеку од природен препарат. Чиста хемија.
    Веледа логона се природни и органски, има други ама не ми текнуваат во момент.

На dromka, Annath, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Na momenti mi se cini ko mlekono do sea sekade sto i go mackav ko da ne i odgovara na lice pa se mislam da i zemam baska za lice nesto. Bas ke gi razgledam logona zaso taa so faktor nivnata krema ja utepav celo leto od mackanje super i bese.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Simsot

Simsot Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    28
    Мами што да мачкаме ве молам за совет, беба има 2 м

Прикачени фајлови:

14. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Screenshot_20210922-171918_Chrome.jpg

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.661
    Знам што пишува ама не е тоа реален состав. Мустела е хемија. За разлика од веледа логона алверде итн.
    Можеби одговара на деца со атопична кожа ама не е природна како што тврдиш.
    Ај јас не разбирам ама луѓе што разбираат имаат објаснување што и како.

16. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Dobro tie se 100% prirodni. No i 98% ne e procent za potcenuvanje. Sepak toa e proizvod za suva i atopicna koza i e nameneto po 2 mackanja na den od samoto rajganje na deteto.

17. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    4.457
    Kolku vreme mozi da se macka? Malata e cela nalicence.. Strav mi e da i stavam se faka so racknjata i gi pika v ustta..

18. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.413
    Predlozete lrema od koja ste zadovolni si imame maka IMG_20210917_082321.jpg IMG_20210917_082308.jpg

19. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    20210923_125935.jpg
    Ево состав. Јас купив и користам по потреба така ми препорача педијатарот. Инаку мачкаш и се повлекува на новите веднаш. А моето бебе има едно што не му поминува воопшто на ноѓето но само тоа е така.
    Јас на почеток кога незнаев дека е атопична кожа му зедов хидратантен крем за лицето од мустела и веднаш се смири. Но кога ми потврдија дека е атопична кожа се одлучив за биодермата и со неа ми е се под контрола. Маслото за бањање и лосион за тело. Совети добивав од Snowflake92 i sum mnogu blagodarna na nea.A vidi tvoeto ako ima samo na liceto odi so poednostavni kremi.
    Ако е атопична кожа јас сум задпволна со биодерма

Прикачени фајлови:

На Kaja991 и Solen☀ им се допаѓа ова.
  20. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824

На мојата кога и се појавија вакви ситни брунчиња и мачкав на chicco кремата со цинк, за пола ден и пројде и искрено само со таа и поминува било какво црвенило.
    Пред две недели под вратот пошо е цела споена со фалти и се појавија врукници, ја купив стелатопиата мислам бетер направив, жар црвени станаа, рапави. Ја мачкав со chicco-то за многу брзо и се повлекоа и смирија.

https://www.encimenci.com.mk/krema-so-cink-200ml-natural-sensation-chicco-745910000

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.