На големиот кога му искочија на грбче мачкав мустела ама не поминаа, после пробав со кремата од невен на веледа и одма му поминаа. Се мислам сега дали таа или биодерма
Naftata e prirodna surovina. Vazelin se dobiva so destilacija od nafta i toj e hemiski po sostav hidrocarbon kako i parafin maslo. Glicerol e od vegetabilno poteklo , kako i stearil alcohol koj se naoga vo bilki ili proizvod na pceli primer vosok. Ne e se hemija, uste pomalku nafteni derivati, da vazelin i parafin maslo se dobivaat od nafta, no ne se nafteni derivati, indiferentni i bezbedni se , se upotrebuvaat 200 godini vo kozmetika i farmacevtski kremi i masti, i imaat dokazan bezbeden profil, videte na primer FDA
Јас одамна не користам козметика со нафтени деривати, и повеќе од доволно сум информирана за негативните работи од користење на таква козметика. Ако тебе ти е безбедна, слободно користи ја. Ама да продавате демагогии дека е корисна, природна и безбедна, немојте.
Vie imate pravo da koristite sto sakate, no nemate pravo da liferuvate lazni informacii deka ne e bezbedna, vie sirite demagogii i lazni informacii.
Ne se raboti za dopaganje, tuku za vistinata. Togas eucerin i ostanatite svetski brendovi treba da gi povlecat site proizvodi bidejki se nebezbedni spored vas. Kakvi samo lagi iznesovte. Teorii na zagovor iznesuvate.
Не се според мене небезбедни. Си има кој да го одреди тоа. Да, кажано е дека наводно се безбедни за да се користат масовно и да има оправдување за употребата. Јас не користам Еуцерин и слични козметики, сметам дека има многу подобри од нив, а наместо нафтени деривати користат природни масла. Не ми е намерата да се оправам со тебе, користи си што сакаш. Пишувано е на форумот подетално за оваа проблематика, може да пребараш и да се прочиташ што всушност прават нафтените деривати кои се наводно безбедни. Јас немам намера да навлегувам во дискусии со тебе. Пријатен ден.
Ne mi e mojata namera da vi dokazuvam nesto na vas, no koga se raboti za opsto dobro , moram da reagiram za da ne doveduvate nekogo vo zabluda. Spored site regulatorni tela za lekovi na evropa bezbedni se za upotreba, ne navodno bezbedni , tuku bezbedni. Pacientite i potrosuvacite imaat pravo da odberat sto ke koristat, no imaat pravo i na pravilni informacii. Sekako deka ke koristam sto sakam.
Искрено немам користено таква козметика, од раѓање и се погоди chicco-то и тоа цела палета, кремата со цинк, за бањање купката, за после бањање, буквално се а и преубаво ми мириса за разлика од мустелата, си реков ај ке пробам и мустела ама ништо посебно. На биодерма за мене ми ја препорачаа cicabio-то за после царски раната да ја мачкам, две недели се мачкам не гледам промена, можеби рано е.
Ајде кажете овие како да ги смирам. Моето бебе има едно вакво постојано неколку месеци 2-3. И овие како ги викате егземи или лишаи? Лишаи јас подразбирам кај што се љупи кожата и напукнува а додека кај овие има брунчиња.
Дали му солзи? Т.е дали е влажно? И моево имаше такво на рамото и само со пудра за сипаници исчезна. Моево имаше дерматит користам биодерма прво го мачкам со лосионот па со пудрата на местото му помина со тек на време.
Суво е не му солзи. Користам биодерма масло за туширање и потоа хидрирам со лусионот. Секаде е кожата под контрола освен тоа. Филагринот не помага на ова. Пантенол имам пробано и екодерм
На лекар беше што ти кажаа? И моево имаше како брунчиња почнаа да пукаат и да му влажи местото, јас со пудрата средив.
Биодерма маслото нема баш ефект . Земи Bioderma Intensive Gel Moussant во комбинација со Bioderma Intensive Douse . Ако не солзат и не се зацрвуваат не користи кортико.