Ништо мами не го занимава...обично го капиме пред спиење и веќе е нервозен ради тоа...изгледа ќе мора да почниме порано со капење за да не е многу уморен за да можам да го намачкам бар
Кортикото помага 100%, само после пак се појавува, барем кај нас. Само козметиката на Биодерма не ни помага, дај Боже кај вас да не е така, ама многу досадна работа е дерматитов. Сега барам друго чаре зошто кортико нели не препорачуваат за бебиња, а само тоа ни помага.
Дерматологот ми рече да мачкам една недела, па контрола. Првично ни таа не сакаше да даде кортико, ама кога виде дека се чеша ми рече да мачкам за да му ги смири чешањето. И навистина делуваше уште после 2 мачкања. Дај Боже да не се врати назад, жалче е, целиот со исушена кожичка, како лушпи.
Колку што читнав, многумина се задоволни од Биодерма па да споделам дека од денес до 15.11 -20% имаат на сите производи за атопичен дерматит
A na lice sto im mackate? Mojata ima ok koza samo na liceto i se pojavuvaat suvi momenti ko bubulica iskaca i posle suvo krugce e. Mackav stelatopia ama mi e pri kraj ne znam za zimovo sto da zemam. Imase nekoja weleda za veter demek ama se mislam. Bioderma ima za lice?
Во Зегин се намалени. Ова е за бањање? И моето букна на лице, нее цело време ама на моменти е жар. Го бањам со Еуцерин маслена од раѓање. При крај мие оа незнам дали да продолжам со неа или да земам Биодерма.
Ova e losion za telo za posle banjanje. A ima i malecko pakuvawe od istovo. Jas prvo si kupiv malecko da vidam kako ce reagirame a potoa vakvo.
Evo jas ova go koristam i e super. Ako bebeto e vo polosa situacija togas toa sto go slika atoderm penest gel za mienjd lice
На фб страната на Биодерма пишува дека попустот се однесува на сите аптеки Колку што видов на интернет Зегин и ДНА Ани фарм ги држат, каде има на друго место нека ме дополнат кој знае
Јас до пред една недела ништо немав мачкано на лице, ама му се појавија суви зацрвенети кругчиња на обравчињата, претпоставувам од ладно беше и 2 дена го мачкав со Веледа, таа со заштита од ладно и му помина. Сега ставам на секое излегување надвор и се немаат појавено пак такви по обравчињата.
Бебе на бутчето има како лишај, кругче, малце како натечено и во сррдината суво. Педијатар кога прашав ми рече атопичен дерматит, но не ми спомна ништо за мачкање/лечење стои веќе 2 недели, пд што се појавува? Да превземам ли нешто или може само да исчезне?
Zdravo MissWitch. Topla preporka, kaj dete nad 3 meseci zemi pimekrolimus (poznat kako Elidel vo MK) iako pisuva nad 2 godini, brojni studii pokazuvaat da moze da se dava od 3 meseci, cuvaj go vo frizider pred primena (po preporaka na dermatolog) jas imama super iskustva, kremite/emoliensite ili shamponite kako bioedrmi i eucerini ne se lekovi za AD, veruvam deka ublazuvaat megjutoa ne e lek. Topol predlog, probaj so ova, jas se spasiv za nekolku dena, fala bogu da ne morame da aplicirame kortiko. cekam iskustvo. pozdrav.
Baraj pimekrolimus, imav iskustva so AD ( vo mkd ima pod ime Elidel (prezadovolna!) probaj so nego, 3/4 dermatolozi mi go preporacaa kako zamena za kortiko lokalno i ne zgresiv, mozes da kombiniras so sekakvi emolienti - kozmetika od biodermi i eucerini, chuvaj go vo rizider pred primena da ne e pojavi peckanje kaj deteto, cekam feedback.
Bidete vnimatelni so kortiko, predizvikuva atrofija na koza so namalen rast.. preporakite se 3-5 dena pri burna reakcija. topla preporaka za sekundarna konsultacija. Baraj pimekrolimus, imav iskustva so AD ( vo mkd ima pod ime Elidel (prezadovolna!) probaj so nego, 3/4 dermatolozi vklucuvajki i drzavni i privatni mi go preporacaa kako zamena za kortiko lokalno i ne zgresiv, mozes da kombiniras so sekakvi emolienti -zborime za kozmetiki od biodermi i eucerini, koi se za ublazuvanje na simptomi, ne za lek (za zhal go pominav pekolot so emolienti zaludno) imeno, elidel mi preporacaa i ti preporachuvm, chuvaj go vo frizider pred primena da ne e pojavi peckanje kaj deteto, cekam feedback.
Stavrova vo Mavrovka (privaten), Andrej Petrov ili Vesna Pljakovska Sistina i Sqelqume Sella - Pol Bitpazar