Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Атопичен дерматит кај бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од lavica-e, 3 март 2014.

1. Milenna993

Milenna993 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    29
    Majka, kakov bekutan? bekutan vekje izbegnuvame site odamna kako kupki , kremovi gelovi taka i vlazni zaradi alkohol vo sostav. Nemoj da mi zameris, temata e atopicen dermatit, imeno, retko da bilo kakov emoliens kako biodermi i eucerini pomogne ne pa bekutan shto imaat paleta za sekoja vozrast i sekakva namena. konsultiraj se so dermatovenerolog, da znaesh pred se dali i kakva e situacijata i kakvi preporaki

Последна измена: 8 ноември 2021
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.598
    Ти благодарам мајка, веќе завршивме со кортикото, 5 дена мачкав и веќе е касно.
    Ама ќе го имам на ум ова.
    Ти благодарам.

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.558
    Допаѓања:
    8.880
    Screenshot_20211109-075447_Chrome.jpg Screenshot_20211109-075409_Chrome.jpg Некој што ги користел овие две креми да ми каже која е подобра за мачкање на лице на 3 месечно бебе со егзема и дали имало ефект да ја снема егземата?

4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Пишав по назад.Линијата Intensive е за да го излечи,линијата Preventive се мачка превентивно за да ја одржава кожата.

На Snowflake92 и Tea SK им се допаѓа ова.
  5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Bioderma vi e na 20% popust vo eurofarm

На ivance.., Happyinlove, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Да до 15ти месецов во сите аптеки каде има Биодерма е на 20% попуст колекцијата за атопичен дерматит. :clap:
    Вчера купив од две мачкања скоро и да исчезна дерматитот на обравчињата. :rock:

На IRBBB, kostovaivana и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  7. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Кажете најдобра крема со која да ја мачкам беба. Има на образите, вратот, ноџињата и на грбот е најлошо. Некоја што е ефикасна на подолг период но со пристапна цена, не можам да си дозволам да давам по 500-1000 денари секоја недела.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Треба да видиш која крема ќе и одговара. Не им помага една иста на сите, за жал.
    Јас користев Логона со невен, му одговараше на моево.

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    A ova biodermata na lice ja mackate 1-2 dnevnl kako sto pisuva ili moze i poveke?

10. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Јас мачкам еднаш. Не повеќе :)

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Јас на моето мачкав повеќе пати на почетокот коа ќе се смири продолжував со еднаш два пати.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    3.059
    Пред два дена бевме кај педијатар, бебе беше исфрлено малку на стомачето и бутчињата, рекоа атопичен дерматит, педијатарот ни даде креми на La Roche, рече дека би требало да помогнат. Бутчињата се нијанса подобро, ама на стомачето му се прошири многу и мислам дека најверојатно не му одговара кремата, се мислам да ја сменам.

Дали одма после ден - два од користење на некој препарат гледате ефект или нормално е да потрае повеќе, додека почне да делува?

Гледам повеќето ја препорачувате BioDerma, ако сака некој да ми каже точно која, дали има некоја посебно за третирање на атопичен дерматит кај бебе?

13. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Јас го користев на Биодерма интензив атодерм, за два дена даде резултат, одма му ги исчисти образите. Го имаш неколку мислења погоре како изгледа 75мл е.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Изгледа и на моево бебе му се појави атопичен дерматитис сега во 8 месец. Се појавило кај некое бебе толку касно?
    Ја користи ли оваа крема некој од вас? Помогнала или не?
    Ни ја препорача педијатар.
    И дали да сменам козметика? Ја бањав со веледа до 7 месеци и пред 1 месец сменив мустела ама од кога и се појавија се вратив на веледа.
    Сега што ми препорачувате да сменам некоја специјална или да продолжам со веледа?
    Незнам ништо за ова прв пат се среќавам.

Прикачени фајлови:

15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    A da go probanjas malce so weleda pa da vidis...moeto koa probav so mustela da ja banjam i se naprai korupka na glavceto. Se vrativ na predhodnata kozmetika i ja snema. Togas bese 3mes, veke ne se pojavi

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.390
    Затоа сите велат не менувај нешто ако е добро.
    Прво, што користиш моментално од веледа? Жолтата колекција ли ја користиш? Пробај ја виолетовата колекција која е за екстремно сува кожа.
    Ама ако не помага ке мора да се префрлиш на маслена купка.
    Јас користам маслена на биодерма во комбинација со intensiv baume крема.

На dromka и girl__20 им се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Земи си маслена купка и млеко за тело, сега е поладно и повеќе се суши кожата. Ти препорачувам од Еуцерин пх5 црврна линија.
    Јас почнав со мустела,на 3м сменив во Еуцерин бидејќи му се појавија лишаи по нозете.

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Па незнам и јас сакав да сменам нешто 7 месеци ја користев веледата и супер беше.
    Ама не почнав сега со мустела има месец дена го користев немаше никаква промена сега почна од кога скоро го потрошив.
    Да жолтата колекција ке пробам уште една недела, две во комбинација со кремов од ла роше па ке видиме ако нема подобрување ќе ја побарам виолетовата.
    Па на крај ке пробам со другите.
    Фалави:l:

@Sofi.ja

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Ја бањав досега со Мустела, сакам да и сменам па кажете со што да ја бањам, сува и е кожата и има дерматит. Ако може и слики пуштете ми.

20. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Здраво,
    Некој да не имал мака со суви подочњаци кај детенце 4 години?Зад коленцата и е црвена кожата после туширање и сува на моменти. Користиме Мустела од раѓање, сега ќе смениме на Еуцерин и крема дополнително да мачкаме...но за очињата дали смеам таму крема да ставам? Црвени се и суви како да се лупат деновиве па и период на плачки имавме и дополнително се воспалија...