Ќе се повлече. Не знам за флогоцидот, ама ако си во можност, нека го види лекар, да ти даде нешто за смирување на кожата.
На бебе само природни масла за смирување на кожата, како масло од невен, кантарион, алое, нерафинирано кокосово масло. Јас израснав со атопичниов, наследен ми е. Се појавува некогаш туку - така, сам од себе, некогаш од стрес, од временските услови ( внатре топло, надвор ладно ). Ми се случувало и ништо да не ставам, па да се повлече црвенило. А нема трајно решение, енигма остана за дерматолозите.
Дали ви е потврдено дека е атопичен дерматит? Кај моја беба и се појавија суви кругчиња по кожа и плус теменица, ама доктор ми рече нема потреба маслена, обично земав на мустела. Па ќе видиме како ќе биде.
Не знам дали да одиме ние. Матичната рече само мустела. А каде бевте на дерматолог? Црвенка и е кожата или?
Јас ја бањам со Мустела, од кога е родена. Исто и ја мачкав со Мустела. Врска нема Мустелата за егзема. Додека не почнав да ја мачкам со Биодерма, лом беше и на бутчињата и на грбот.
Ohrid kaj Bacev bevme. Videte dali ke ima podobruvanje, kaj nas eden period se povlece pa pak se vospali i zatoa pojdovme.
Ni dade edna krema sto toj ja pravi. Sovet pomalku kapenje, do 3 godini izbegnuvanje na citrusni ovosja, jatkasti plodovi, cokolado, cveklo, nikako nosenje na pleteni raboti i samo vo slucaj mnogu da se vospali i cesa mackanje so afloderm da se podsmiri.
И имавте резултат? Ние кога бевме кај него не бевме почнати со дохрана па така ништо околу јадењето не ни кажа, истата крема ни ја даде и ми рече капење со Дав сапун обичен…применував едно време немавме никаков резултат и се вратив на маслена купка…кремата ене ја ми се вртка низ дома и ми рече на лето ќе ви се смири ама на зима очекувај влошување…а кај нас пак летото ми се чини имавме повеќе мака
Pa ke vidime doprva dali ke ima rezultat denes prv pat ja namackav. Isto za dove sapun ni rece ama malku sum skeptik za to ke si prodolzam so maslenata.
Mamicki moze li nekoja od vas ds mi isprati sliki kako izgleda bebe so atopicen. Moeto veke 2 nedeli izgleda ima, no ne sum sigurna. Pedijatar ni kaza da mackame losion na eucerin Atopi control
Маслената купка си е соодветна за миење на тело и коса. Таа кога ја триеш на косичката си прави пеница исто како шампонче. Нема потреба од трет производ. Само купка и лосион за после бањање. За теменица се изнамачив со мојата од мустела. Земи си фрези дерм уље за теменица и чешле со топчиња на врвовите од чико има во сите аптеки и нема шанса да не се исчисти лесно, брзо, и безбедно. Зошто не смееш? Биодермата е од самото раѓање. Тоа со цитрусите е ок и секој тоа го знае. Само што ќе прочиташ атопичен дерматит на гугл го пишува тоа. Користете од колекциите за атопична кожа и држете се до тоа. Бачев многу ме напати во животов но сега нема да коментирам за тоа. Тој си ги просава кремите само... Група научници создале линија за атопична кожа, и тоа треба да се користи.
@lilo почнав со фризи дерм и сменив шампонче. Изгледа бекутанот дополнително ја сушеше главата. Мусела купка користам сега и фризидерм за теменица. Биодермата не е за предвремено родени. Може после 9иот месец. Мусетела користам сега. Мека и е кожичката. Засега е ок. На допир има само како лишаи се осеќаат некаде. Ама е хидрирана сега.
Аха е тоа незнаев дека не е за предвремено родени. Ама користи сепак за атопична кожа колекција не бекутан
Мустела хидра земав по препорака на педијатар...вика не е за атопи линија. Времето ќе покаже дали е така.