Дали некоја мајка го има мачкано бебето со мелем? Дали помага? Мачкам со Биодерма Интензив и со маслената ја бањам, образите ни се исчистија ама има само црвенило и рапавка и е кожата, а на грбот сеуште има кругови. За образите што да земам да мачкам да и биде мекичка кожичката? Не сакам флеки да и останат.
Mackaj bioderma. Toa taka ke si bide. Kako sto rasti ce se podobruva. Jas na liceto mackam i po 3 pati dnevno. Deka liceto go mijam cesto i kozata i se susi
Има ли некоја мајка да се повлекло црвенилото одреден период па сега пак да е вжарено? Не знам шо се случува, скоро еден месец немаше ништо, сега пак е никакво.
Zavisi na koj predel od teloto ama da. Sega pu pu, retko na lice mu se pojavuvaat. Ama iskluciv i od hrana produkti shto mislev deka mu go vloshuvaat
I moeto na tie mesta ima. Mi dade dermatologot hidrociklin da mackam ponekogas ako se vlosuva. Inaku pointenzivno mackam so biodermata. Na teloto mojaya e ok samo na nozinjata ima po malku. Citrusi nedavam mislam od toa moze da se vlosi sostojbata.
Препишува ли се тоа хидроциклин? На едната нога повремено се појавува, ама не е до толку како вратчето. Нема пробано моето цитрусни овошја, мало е уште, ама ни ја не ги јадам...
Na vratcheto bidejki mu vlazneshe so Sudokrem se sreduva, a liceto samo Bioderma atoderm. Inaku modriot patlidzan mu praveshe crvenila. Citrusni duri na 13 meseci mu dadov 3pati.
Баш преска читав за модриот патлиџан на солидстартс на инстаграм…да не ти преведувам прочитај си изворно ама вика модриот патлиџан има хистамин и ги имитира симптомите на алергија а самиот не е чест алерген… барај solid starts на инста во денешните сторија убаво беше објаснато
Мојата така се мачеше во пределот на вратот. Цел месец ќе се вцрвени ќе се чеша па по неколку дена ќе се смири скроз. Не знам што не мачкав. И така во круг цел месец. Ја однесов на кожно во Железничар кај др. Павлина Палчева мислам дека се викаше (само пофални зборови за докторката) и ми препиша магистрален лек крема да ми ја направат во аптека. Микс од кортико, цинк оксид, ад капки и уште нешто. Еве фала богу и се повлече и сега и е супер кожата. Исто ни препорача да ја бањаме преку еден ден, не секој ден и да продолжиме со Биодерма козметиката за атопичен.
Majki moze li kontakt broj da go naracam melemot na skender. Go ima li odma da se kupi ili treba prvo da se naraca?
Мајки ве молам за помош. Бебуш веќе неколку дена има црвенило. Прво доби бебешки акни, а потоа ова. Се лупи кожата позади увцињата и црвена е, на лицето помалце. Веѓите се како со корупки, скалпот се перута. Позади едното уво се потсмири, ама позади другото е многу црвено. Додека да ни дојде терминот за на доктор што можам да купам за бањање и мачкање? Имате ли вакво искуство што може да е ова?
Почнавме со стелстопиа мустела, па крема cortinat препишана од дерматолог, и од таа ништо. Кај старовс нема термини до јуни, кај да се оди некоја препорака
I nie go imavme istiot problem, koristev mustela stelatopia zaedno so kortiko masti se beshe momentalno, smenav na bioderma atoderm I veke nema ni crvenilo, ne se ni peruti I suvite delovi po teloto I liceto konecno izceznaja.