Јас овие и ги купив денес на ќерка ми бодејќи и се појави пееутање на кожичката кај увцето и малку сува кожа на обравчето.Нека потврдат и други мами дали се тие
Ова лево го немам користено, десното да. Јас го користам тоа од 500мл ама моја препорака е прво купете си го малово да видите дали ќе има ефект, зашто секое бебе е различно, да не давате за џабе толку пари, 1450 е големото.
Здраво мамички дали вака изгледа атопичен дерматит, бебето има само ма лицето три вакви делчиња каде кожата е мн сува и црвена. За капење користиме Еуцерин од црвената линија а на лице крема Пантексол. Ама ефект нема еве како озгледа кожата. Ве молам за искуства
Да мајка тоа е атопичен дерматит посетете дерматолог ке ви даде терапија со кортико за да се повлече и пото ке мачкаш млеко атодерм и за туширање со маслена купка,и керками има баш вакво на лицет ние по препорака на дерматолог ја користиме козметиката на биодерма и филагрин протект. Кога е баш вака иритирано добро се покажа белогент маст, пробавме и афлодерм но од белогент сум позадоволна.Ако сте на доење внимавај на исхраната цитрусни овошја не и овошје што е со мов како праска, кајсија,кива и јаткасти плодови. Тоа е препорака од дерматолог.
I nie koristime bioderma kako i ti. Masleno za kapenje i atoderm lusion za potoa. Po potreba filagrin. E sakav da kazam za kortikoto belogen i afloderm kaj nas voopsto ne deluvaaat. Koristime hidrociklin i vednas se smiruva. Ne se sekiraj ce bide se vo red malku ce ni bidat bebusite po unikatni i preslatki
Јас посетив дерматолог и тој ми ги препорачав Еуцерин мадлената купка и пантексол од кои реално никаков ефект нема еве две недели. Дали ќе ви биде проблен да ми сликате точно кои проивводи ви помогнале
Дерматолот ми ги препорача Еуцерин маслената купка и Пантексол за лицето муѓутоа нема никаков ефект. Дали ќе сакате да ми сликате точно кои производи ви помогнале
Тоа е мајка. Имаше и моето и од чешање ептен се крвавеше. Не сум Мк и педијатарот ни даде 3 масти од кои едната е антибиотик. За 2 до 3 дена се изгуби како воопшто да немало. Исто така ми кажа дека ќе се повторува, кај некои деца почесто кај некои поретко ама нема да исчезне засекогаш. И се појавува одвреме навреме и делувам одма, ја мачкам и брзо поминува.
Денес уште повеќе се влоши и бевме кај приватен дерматолог и ни реце дека лици на инфекција со стафилокока и но даде маст антибиотска Миробакт и раствор па по три дена на контрола. Се надевам ќе се излечи , мн се загрижив
Мачкајте и мијте го лицето редовно ќе помине. Др ми кажа може и до 1 годинка да се појавува додека целосно да исчезне. И мене срце ме боли кога ја гледам таква и кога се чеша.
Тие што сте правеле алерго тест поради атопична кожа, закажувате кај педијатар прво или дерматолог да даде совет што да се испита или директно ксј алерголог? Исто ми требаат искуства каде сте испитувале?
Здраво мајки, може ли некоја да ми каже дали се работи за атопичен дерматит? До сега мачкам со Јекодерм ама не му поминува
Mislam deka e toa. Liceto i e mackano so jekoderm i tesko mi e da prepoznaam. No 99% e atopicen dermatit. Zemi bioderma ti ja preporacuvam